תושבי בת ים: "מלחמה על פיסת החוף שלנו"
תושבי בת ים והירוקים הגיעו לעליון כדי לחזק עתירה נגד בניית מלונות בחופי העיר. טוענים: "ניאבק במאמץ לפגוע ברצועת חוף טבעית, לא ייתכן שתוכנית בת 40 שנה נשלפת יום בהיר אחד מהמגירה". חרף המאבק שהחל לפני כ-4 שנים, השופטים הציעו למשוך את העתירה ויש סיכוי לא מבוטל שהיא תידחה
"לא ייתכן שתוכניות בנות 40 שנה נשלפות יום בהיר אחד מהמגירות - ואז התושבים צריכים להתמודד עם מלחמה על פיסת החוף שלהם". כך טענה הבוקר (ד') לידיה מורדבינקין, ממובילות המאבק לשמירה על חוף בת ים מטעם ארגון מגמה ירוקה, בדיון באולפן ynet. מורדבינקין וחבריה הגיעו הבוקר לשערי בית המשפט העליון בירושלים, כדי לחזק את העתירה שהוגשה נגד תוכנית לבניית שני בתי מלון ברצועת חוף קולוני בעיר. לטענתם, בתי המלון ייבנו במרחק של כ-60 מטרים מקו החוף, בניגוד לחוק החופים הקובע בנייה במרחק של 100 מטרים מקו החוף. צפו בדיון באולפן.
על השאלה אם חוף בת ים ישאר בידי הציבור או יעבור לידי היזמים, שופטי העליון לא הצליחו להשיב היום. בתום דיון שארך קרוב ל-4 שעות הודיעו כי בכוונתם לבחון את המצאים שהוצגו בפניהם, והציעו לתושבים למשוך את העתירה, כפי הנראה משום שקיים סיכוי לא מבוטל שהיא תידחה. במהלך הדיון ניסו לטעון התושבים כי נעשתה טעות במדידת המרחק של בתי המלון מחוף הים על ידי היזמים.
>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
התושבים, מצדם, לא נענו לבקשה ומתכוונים להמשיך במאבק. לדבריהם, ייתכן כי השופטים יטילו הגבלות מסוימות על התוכניות, למשל לגבי מספר הקומות. על פי התוכניות, שתוכננו בשנות ה-60 וה-70 של המאה הקודמת, עוד בטרם נחקק החוק לשמירה על החופים ב-2004, מלון אחד אמור לכלול 45 קומות והשני 26 קומות. בשלב זה לא יתקיימו יותר דיונים בנושא, ובארגוני הסביבה מעריכים כי בשבועות הקרובים תתקבל החלטה חד משמעית בנושא.
עיריית בת ים: "תוכנית שמאזנת בין האינטרסים"
חוף בת ים חולש על שטח של 159 דונמים, המשרתים כ-345 אלף תושבים - 160 אלף תושבי בת ים ו-185 אלף תושבי חולון. לדברי מורדבינקין, "בית המשפט רשאי לפרסם את החלטתו היום, מחר או בעוד 3 שנים. המאבק שלנו נמשך כבר יותר מ-4 שנים. בניית המלונות נעשית במרחק של 60 מטרים מקו המים. בעולם תקין בו עובדים על פי הנהלים והחוקים, בנייה שכזו לא הייתה מאושרת מלכתחילה".
מור גלבוע, מנכ"ל מגמה ירוקה, הוסיף כי הוא מצפה מהשופטים "שלא יאפשרו את מימוש תוכניות הבנייה, לא יסתפקו בהנחיה לצמצם את כמות הבנייה ולא יאפשרו לבנות על קו המים. גם הם יודעים שהחלטתם תקבע את גורל עשרות חופים בארץ. אנו האזרחים נלחמים כל פעם מחדש על זכות הציבור לחופים פתוחים וטבעיים".
מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "אל מול תושבים בודדים שעומדים מאחורי העתירה, עומדים עשרות אלפי תושבי בת ים המצדדים בבניית בתי המלון וזאת מהנימוקים הבאים: בתי המלון מהווים פחות מ-5% מכל חוף ימה של העיר, שכולו פתוח וזמין לכל תושבי ישראל; תוכנית הבינוי בחוף מאזנת באופן ראוי בין האינטרסים הציבוריים מצד אחד, לבין פיתוח ענף התיירות והמסחר מצד שני, המהווים נכס חשוב לכלכלה ולחברה הישראלית;
"עיריית בת ים יזמה בעצמה שינוי בתוכנית הבינוי וביטלה יותר ממחצית בתי המלון שניתן לבנות על חוף הים, וזאת מתוך שיקול דעת וראיה אחראית של הנהגת העיר ורצונה לאזן בין הצרכים הציבוריים לצרכים הכלכליים. התנגדות לכל שימוש בחופי הים לצרכים של הכלכלה והחברה הישראלית, תפגע אנושות ביכולתה של ישראל להפוך למוקד תיירות עולמי ותגרום נזק רב לכלכלה הישראלית".