שתף קטע נבחר
 

חורפי וירוק: מרק אפונה עם וואסבי ותרד

מתנחמים עם מרק מלא בכל טוב: גולן גורפינקל ("דלאל") מכין צעד אחר צעד, בקלות ועם חומרי גלם נגישים, מרק אפונה יוצא דופן, עם תרד, ירקות שורש ועוד המון כל מיני טובים

 

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרק קרם אפונה עם וואסבי וברזאולה

טיפ: אם רוצים להגיש את המרק למחרת יש צורך בקירור מהיר של המרק מייד בתום הבישול - עדיף אמבטיית בן מארי שיושבת על קערת מי קרח, תוך שמערבבים מדי פעם. כך הצבע הירוק ישמור על צבעו הבוהק

 

המרכיבים:

600 גרם אפונה עדינה – אפשר קפואה

1 ליטר חלב

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 ליטר ציר ירקות או מים

200 גרם תרד – אפשר קפוא

1 חופן גבעולי פטרוזיליה וכוסברה שלמים וכרוכים בחבל דק (בוקה גרני)

1 גזר בינוני, קלוף וחתוך גס

1 בצל לבן, קלוף וחתוך גס

1 ראש סלרי קטן, קלוף וחתוך גס

מלח ופלפל

1 קורט כמון

1/8 צ'ילי אדום, פרוס דק מאד – לא חובה

להגשה:

50 גרם בראזאולה, פרוסה דק, מטוגנת עד לפריכות ומפוררת – ניתן להחליף בשבבי פרמזן

נענע

אפונת וואסבי מרוסקת

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר גדול (8 ליטר) את כל הנוזלים וירקות השורש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות או עד לריכוך הירקות.
  2. מוסיפים את האפונה ועשבי התיבול, מגבירים אש ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים תבלינים, ממליחים ומפלפלים ומורידים מהכיריים.
  3. מסננים את הנוזל מעשבי התיבול הירוקים וטוחנים את הנוזלים והירקות עד לקבלת נוזל במרקם קרמי. מתקנים תיבול.
  4. הגשה: מעבירים את המרק החם לקערות הגשה. מעל כל צלחת מפזרים מעט אפונת וואסבי, 2 פרוסות צ'ילי, שבבי בראזאולה וכמה פרחי נענע

 

גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל


פורסם לראשונה 28/01/2015 18:26

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי ברבירו
מרק אפונה וואסבי
צילום: רפי ברבירו
מומלצים