חורפי וירוק: מרק אפונה עם וואסבי ותרד
מתנחמים עם מרק מלא בכל טוב: גולן גורפינקל ("דלאל") מכין צעד אחר צעד, בקלות ועם חומרי גלם נגישים, מרק אפונה יוצא דופן, עם תרד, ירקות שורש ועוד המון כל מיני טובים
בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז
מרק קרם אפונה עם וואסבי וברזאולה
טיפ: אם רוצים להגיש את המרק למחרת יש צורך בקירור מהיר של המרק מייד בתום הבישול - עדיף אמבטיית בן מארי שיושבת על קערת מי קרח, תוך שמערבבים מדי פעם. כך הצבע הירוק ישמור על צבעו הבוהק
המרכיבים:
600 גרם אפונה עדינה – אפשר קפואה
1 ליטר חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 ליטר ציר ירקות או מים
200 גרם תרד – אפשר קפוא
1 חופן גבעולי פטרוזיליה וכוסברה שלמים וכרוכים בחבל דק (בוקה גרני)
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך גס
1 בצל לבן, קלוף וחתוך גס
1 ראש סלרי קטן, קלוף וחתוך גס
מלח ופלפל
1 קורט כמון
1/8 צ'ילי אדום, פרוס דק מאד – לא חובה
להגשה:
50 גרם בראזאולה, פרוסה דק, מטוגנת עד לפריכות ומפוררת – ניתן להחליף בשבבי פרמזן
נענע
אפונת וואסבי מרוסקת
אופן ההכנה:
- יוצקים לסיר גדול (8 ליטר) את כל הנוזלים וירקות השורש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות או עד לריכוך הירקות.
- מוסיפים את האפונה ועשבי התיבול, מגבירים אש ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים תבלינים, ממליחים ומפלפלים ומורידים מהכיריים.
- מסננים את הנוזל מעשבי התיבול הירוקים וטוחנים את הנוזלים והירקות עד לקבלת נוזל במרקם קרמי. מתקנים תיבול.
- הגשה: מעבירים את המרק החם לקערות הגשה. מעל כל צלחת מפזרים מעט אפונת וואסבי, 2 פרוסות צ'ילי, שבבי בראזאולה וכמה פרחי נענע
גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל
פורסם לראשונה 28/01/2015 18:26
מרק אפונה וואסבי
צילום: רפי ברבירו
מומלצים