שתף קטע נבחר

הפגיעה בתיירות בצפון: "30% תפוסה"

האירועים הביטחוניים האחרונים פגעו קשות בתיירות בצפון, בעיקר לפני סוף השבוע. האזור סופג ביטולים קשים והתפוסה עומדת בחלק מהמקומות על 30% בלבד. בראיון לאולפן ynet אמר מנהל מלון כפר גלעדי: "אנחנו עם שיודע לטייל גם במצבים האלה, חייבים להמשיך לחיות"

גל הביטולים הגדול בתיירות, שהחל אתמול לאחר התקרית הקשה בגבול הצפון, נבלם היום מעט, וחלק מהמטיילים שביטלו חזרו בהם ונרשמו מחדש לביקור של סוף שבוע בצפון.
 
הרכבל הריק בחרמון, היום (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הרכבל הריק בחרמון, היום(צילום: עידו ארז)
עם זאת, המספרים עדיין נמוכים ביותר והנזקים המצטברים נאמדים, להערכת התיירנים בצפון, בעשרות מיליוני שקלים. למרות השקט הבוקר, פקדו רק מטיילים מועטים את האתרים הפופולריים בצפון.
 
צפו בראיון עם מנהל מלון כפר גלעדי באולפן ynet:
 
צילום:אלי סגל, עידו בקר ואורי דוידוביץ'

צילום:אלי סגל, עידו בקר ואורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שפי מור מתיירות מרום גולן אמר היום ל-ynet כי מתפוסה מתוכננת של 70 אחוז בסוף השבוע צנחו התפוסות ל-30 אחוז בלבד. "אתמול ביטלו המון אבל היו גם אחרים שרק התעניינו מה המצב ואם בטוח להגיע. היום הביטולים נבלמו ויש גם כאלה שכבר התקשרו להזמין מחדש. אני מקווה שאחרי כמה ימים של שקט אנשים ייזכרו בשלג ובחורף היפהפה שיש לנו ויחזרו".

 

מאיר לוי (כושי), מנכ"ל החברה הכלכלית בגליל העליון, אומר כי הנזקים המצטברים לתיירות בצפון בשבועיים האחרונים כבדים ומגיעים לעשרות מיליוני שקלים. "מדובר באלפי לינות שבוטלו ובכל התעשייה הנלווית - אתרי הטיולים, המסעדנות. רק אתר החרמון מפסיד בכל יותר כזה מאות אלפי שקלים".

אתר החרמון. "הפסדים אדירים" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אתר החרמון. "הפסדים אדירים"(צילום: עידו ארז)

לדבריו, גל הביטולים החל כבר לפני כשבועיים עם החיסול בסוריה אך ביומיים האחרונים התגבר והתרחב. "זה כבר לא רק ביטולים ביישובי הגבול והגדר אלא גם באזורים רחוקים יותר. האנשים היום מזמינים נופש בדקה ה-90 אז אם קורה משהו הם פשוט מחפשים אזור אחר או מוותרים על החופשה. מאידך, ברגע שיש קצת רגיעה הם שוב מזמינים", אמר.

 

חופשה פרטית בטבע

בשעות לפני הצהריים חנו רק שש מכוניות בשמורת תל דן והמטיילים נהנו משקט פרטיות מוחלטת. גם במעיינות הבניאס היה המצב דומה. באתר החרמון כבר היו כמה מאות מבלים. מספר כלי הרכב בחניון היה אף גבוה יותר מזה שהיה אתמול בעת שהאתר פונה. "אנחנו פה גם ובגלל המצב. לחזק את תושבי הצפון והחיילים", הבהיר איציק וייס מפתח תקווה שהגיע עם כל המשפחה. "זה חשוב".

 

אורלי קליגר מרמת גן הגיעה עם המשפחה המורחבת ועם חברים, והם מתארחים במלון בנווה אטי"ב. "זו חופשה שהוזמנה זמן רב מראש והילדים היו כבר נרגשים ורצו לנסוע. הגענו אתמול אחרי שכבר פתחו את הכבישים. אני לא חושבת שהיינו נוסעים בתקופה כזו במיוחד, אם לא היינו מזמינים מראש.

 

"עם זאת, אין הרבה חשש. בהתחלה שאלנו את עצמנו אם זה הדבר הנכון, אבל זה בסדר. אנחנו לא מצטערים. היתרון כמובן שאין הרבה אנשים, אין תורים. גם המלון ריק, רק בשבילנו. אני ממליצה להגיע לכאן. ממש כיף, אנחנו נהנים".

  

שי גרשוביץ מראש פינה, החליט באופן ספונטני להגיע אל החרמון הבוקר, כשהבין שהאתר יהיה כמעט ריק מגולשים. "חשבתי על זה רק הבוקר. כשהגעתי, הייתי לבד לגמרי, עם עוד אדם אחד או שניים. מהמצב הביטחוני אין לי חששות. אני נולדתי כאן, בקיבוץ דן, גרתי שם עד גיל 30 והתרגלנו. כל החיים חיכינו להגיע לחרמון, למקום הזה. היה לנו אפילו שיר על זה: יעלו בני הדן אל ההר הלבן ויגלושו משם אל ביתם".

 

בראיון לאולפן ynet על רקע נופי הצפון המרהיבים, סיפר מנהל מלון כפר גלעדי, ערן בר אור על המצב באזור. "לצערנו היינו אמורים להיות מלאים ב-100% מהיום (ה') ועד שבת. בעקבות האירוע אתמול התחילו ביטולים וכ-50% ביטלו.

אנחנו נכיל את זה, המלונאים הם עם אופטימי. אני מבין שהיה מקרה וצריך להתייחס אליו. קיבלנו את הביטולים בהבנה. אבל כעת המצב שקט והעניינים חזרו לשיגרה".

 
לשאלה האם אין פה הרגעה זמנית, כפי שנשמעה השבוע לפני ההסלמה, השיב בר אור: "היום זה פה, מחר זה בתל אביב או בשדרות, ואנחנו כאזרחי ישראל יודעים לטייל גם בתקופות כאלה. חייבים להמשיך לחיות, אנחנו לא יכולים להתקפל בכל מקום שאיזשהו אירוע פוקד אותנו".
 
באתר האינטרנט לתיירות "אתר הנופשים" עדיין רשומים רק ביטולים לשבועיים הקרובים, ואין עדיין חזרה לשגרת ההזמנות.

פורסם לראשונה 29/01/2015 12:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים