שפים קטנים: מבשלים עם ילדים
אפייה עם הילדים יכולה להיות פעילות מאוד מקרבת, כזו שמגלה לנו דברים חדשים על הקטנים שלנו ואותם מלמדת שותפות ואחריות. בנוסף, אפשר להפוך את פעילות אחר הצהריים לארוחת ערב מזינה ונהדרת. כמה מתכונים קלים לארוחה עם הילדים
ילדים מאוד אוהבים לעזור במטבח ובמקרים רבים אנחנו נמנעים מלשתף אותם בהכנת הארוחה מסיבות שונות - חוששים מכך שיפצעו, שיעשו בלאגן, שהמתכון לא יצליח ושהלכלוך יהיה מוגזם. בכך, אנחנו מעבירים להם מסר שאנחנו לא סומכים עליהם ולמעשה מדירים אותם מפעילות משפחתית מקרבת וחבל.
- רוצים ששירן סנדל, שיר מורנו או דניאל גד יצטרפו אליכם לארוחת ערב? כל הפרטים פה
אל חשבו על הלכלוך, חשבו על כך שבשיתופם אתם מלמדים אותם שיעור בקבלת אחריות, גם על הנקיון שאחרי. הם יהיו כל כך גאים בעצמם שמהר מאוד תגלו שהם ירצו לקחת על עצמם אחריות נוספת. אז איך בעצם מלמדים אחריות? מאפשרים להם להכין במטבח משהו שהמציאו בעצמם.
מחקרים רבים מצביעים על כך שכאשר אדם מעורב בהכנת מוצר הוא מרוצה ממנו הרבה יותר מאשר עם קנה אותו מוכן. דבר דומה ניתן לגלות גם בבישול ביתי בכלל ובבישול עם ילדים בפרט. שיתוף הילדים יוביל אותם בשמחה לטעום מה שהכינו ויחשוף אותם לסוגי מזון שונים, שייתכן ולא היו טועמים לפני.
אז הנה לכם מספר מתכונים שניתן בקלות להכין עם ילדים. מאפינס מלוחים, שמכינים ברגע, פיצה, שאין ילד שלא אוהב ומוזלי עם תותים, שיכול לשמש קינוח מושלם ולהחליף בקלות ממתקים ושוקולדים. ניתן לשתף את הילדים בכל שלבי הכנת המתכונים, את הפירות והירקות בהם אנו משתמשים ניתן לחתוך בסכיני פלסטיק או סכינים למריחה אך חשוב להקפיד שהטיפול בתנור ייעשה, כמובן, אך ורק על ידי ההורה.
מאפינס קוטג׳ מלוחים
המרכיבים:
1 כוס קוטג׳ (220 גרם. כמעט גביע)
3/4 כוס גבינה קשה מגוררת - גלעד/קשקבל/פרמז׳ן
1/4 כוס קמח
1 כוס שקדים פרוסים וקצוצים
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס זיתים קצוצים / צימוקי זיתים קצוצים
2 עלים בזיליקום קצוצים (אופציונלי. לפי הטעם)
1/4 כוס מים
4 ביצים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים את החומרים לפי הסדר - אך שומרים 1/4 כוס גבינה מגוררת - מערבבים בעדינות עד שהעיסה אחידה.
- מכניסים לתבנית שקעים, מפזרים את שארית הגבינה המגוררת ואופים כ-30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
פיצה
קשה מאוד למצוא אנשים שלא אוהבים פיצה, בעיקר כאשר היא יוצאת מהתנור טרייה, חמה ומזמינה. הכנת פיצה עם הילדים יכולה גם להיות פעילות אחר הצהריים אידיאלית ובסופה, כמובן, יהנו כולם גם מארוחת ערב. אם אתם חוששים מחוסר סבלנות בשלב התפחת הבצק, אתם יכולים להכין את הבצק והרוטב מבעוד מועד ולשתף את הילדים בשלבי הרידוד והרכבת הפיצה, גם במקרה זה, ההנאה מובטחת.
לבצק:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
20 גרם סוכר
300 גרם מים
50 גרם שמן זית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
6 עגבניות חתוכות גס
4 שיני שום פרוסות
עלי בזיליקום (לפי הטעם)
מלח (לפי הטעם)
2 כפיות סוכר
להרכבת הפיצה:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה מועדפת)
ניתן לבחור מגוון תוספות: זיתים חתוכים, פיטריות פרוסות, תירס, בצל פרוס, טונה וכדומה. הרבה אנשים מאוד אוהבים להוסיף פרוסות עגבנייה, אך מנסיוננו, כאשר מכינים פיצה בבית ואוכלים אותה ישר (בניגוד להמתנה למשלוח) העגבנייה תמיד רותחת על פיצה והילדים עלולים להכוות, כך שעדיף להימנע ולהגיש אותה טרייה בצד.
אופן ההכנה:
הבצק:
- מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מערבבים בכף כך שהשמרים יעטפו בקמח.
- מוסיפים את המלח והסוכר ומפעילים את המיקסר על המהירות הכי נמוכה.
- מוסיפים בהדרגה את המים והשמן וכשמסיימים מעלים את המיקסר לשלב אחד מהיר יותר. משאירים ללישה ל-7 דקות.
- כאשר הבצק התגבש מעבירים לקערה משומנת מעט, עוטפים את הקערה במטלית לחה ושמים במקום חמים כשעה כדי שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
- מתפנים להכין את הרוטב.
הרוטב:
- מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והסוכר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- אם אתם מעדיפם רוטב חלק לגמרי ניתן לטחון את הרוטב בלנדר סטיק.
- לצנן בטמפ' החדר עד השימוש.
הרכבת הפיצה:
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים ומרדדים למלבן גדול. ניתן גם לקרוץ עיגולים עם צלחת לפיצות אשיויות.
- מורחים את הרוטב על כל שטח הבצק
- מפזרים גבינה מגוררת
- מוסיפים תוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, לכ-15-20 דקות, עד שהגבינה שחומה ומבעבעת ושולי הבצק זהובים. כל תנור פועל מעט אחרת, לכן מומלץ להסתכל מידי כמה דקות דרך דלת התנור (לא לפתוח!) רק כדי לוודא שהפיצה לא משחימה מידי.
מוזלי במנות אישיות
המרכיבים:
4 גביעי יוגורט בטעם טבעי (800 גרם)
1 כפית תמצית וניל
200 גרם גרנולה מוכנה או חטיפי אנרגיה שבורים לחתיכות קטנות
100 גרם תותים חתוכים
כפית חומץ בלסמי
כפית סילאן
להגשה:
סילאן, דבש או טחינה גולמית לזילוף
עלי נענע לקישוט ולטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את התותים החתוכים עם החומץ והסילאן ושמים בצד.
- מערבבים את היוגורט עם תמצית הוניל.
- מרכיבים בכוסיות אישיות שכבות לפי הסדר: גרנולה, יוגורט, תותים וגרנולה
- ניתן לזלף עוד מעט דבש או סילאן וטחינה גולמית
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית