כשהכנסת הייתה בת"א: כך זה נראה בתמונות
כמו בכל יום הולדת, גם זה של הכנסת מזמן הצצה לאלבום התמונות שבו תועדו המצביעים הראשונים, הנבחרים והמשכן - בשנת כינונה לפני 66 שנים
בט"ו בשבט תחגוג הכנסת את יום הולדתה ה-66, בטרם יתפזרו נבחריה ויועמדו לבחירה מחודשת ב-17 במרס. ארכיון צה"ל במשרד הביטחון פרסם אתמול (ב') תמונות מההצבעה ברחבי הארץ לכנסת הראשונה בינואר 1949, ומטקס הפתיחה הרשמי של מושב הכנסת הראשון ב-14 בפברואר בירושלים. בהמשך התכנסו הנבחרים לכמה ישיבות בתל אביב.
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
ב-15 בפברואר 1949 תיאר עורך "ידיעות אחרונות", הרצל רוזנבלום, את פתיחת המושב: "יום ב', שעה 10 בערב. בקושי רב ובעזרת מרפקים סללתי לי זה עתה את דרכי למלוני מבעד הקירות החיים של ההמונים, הרוקדים והשרים והחוגגים והמתגעשים ברחובות, בלוויית תזמורות צבאיות ובלעדיהן. לפני שעות מספר נסגרה ישיבת הפתיחה של האסיפה המכוננת - והרחוב הירושלמי חוגג את המאורע בלב המלא על גדותיו. וחשבתי לי: ייתכן שיש בכך מקצת מן המקצת של 'החזרת השמחה לירושלים' לאחר ימי המוות והדמעות שעברו עליה".
הייתה זו נקודת ציון דרמטית בחייה של המדינה שאך זה מכבר נוסדה, לאחר חודשים ארוכים ועקובים מדם של מלחמה על עצמאותה. ירושלים, שחלקה עמד במצור ממושך, לא ידעה את נפשה מרוב אושר כשנחנך המשכן הרשמי של הפרלמנט החדש. המשטרה והצבא הצליחו לשמור על הסדר ולאפשר לנבחרי הציבור החדשים להיכנס למשכן, עת היה מוקף ברבבות בני אדם שהגיעו לכנסת ביום חגה.
בתמונות נראים נציגי הציבור באותם הימים, בני הזוג בן גוריון והנשיא חיים ויצמן ובת זוגו מצביעים בקלפיות. ההכנות בירושלים למאורע המשמח, משמר הכבוד שהמתין בכניסה לנבחרי הציבור וקבלת הפנים שזכו לה חברי הכנסת הראשונים במדינת ישראל, עם כניסתם למשכן. מכיוון שלאחר כינוס המושב בירושלים לא היו תנאים מתאימים להמשך הדיונים של הכנסת, התכנסו נבחריה לכמה ישיבות בתל אביב. רק בדצמבר 1949 שבה הכנסת לירושלים.