שתף קטע נבחר

 

האנטי-איסלאמים מתפשטים גם לאוסטריה

אחרי שסחפה מאות אלפים ברחבי גרמניה, ערכה תנועת "פגידה" הקיצונית עצרת ראשונה באוסטריה השכנה בהשתתפות 250 בני אדם: "אנחנו העם"

התנועה האנטי-איסלאמית "פגידה ", שנולדה בגרמניה , במגמת התפשטות: התנועה ערכה אתמול (יום ב') לראשונה עצרת באוסטריה השכנה בהשתתפות המוני אנשים.

 

התנועה נגד האיסלאם שסוחפת גרמנים

 

עוד חדשות בעולם :

מאמה מיה: פצצה בלונדינית בסרט של הוותיקן

הודו: עשרות עצירים יצרו חבל מסדינים וברחו

"סרסר לזנות". החל משפטו של שטראוס-קאהן

החוג לתקשורת. נסראללה, בוא נדבר על זה

 

1,200 שוטרים נפרסו באזור העצרת בעיר הבירה וינה כאמצעי זהירות, בשעה ש-250 צועדים נשאו את דגלי אוסטריה ושרו "אנחנו העם". מולם הפגין מספר דומה בערך של מפגינים שצעקו מצדם "להפיל את 'פגידה'". כוחות משטרה מצוידים באמצעים לפיזור הפגנות, הפרידו בין שני המחנות. דובר המשטרה מסר כי לא נרשמו תקריות מיוחדות ושלא בוצעו שום מעצרים.

 

עצרת ראשונה באוסטריה. תומכי "פגידה" בווינה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עצרת ראשונה באוסטריה. תומכי "פגידה" בווינה(צילום: EPA)
מוקדם יותר נערכה בווינה צעדת מחאה נגד התנועה האנטי-איסלאמית. העצרת נערכה אחרי שביום שישי האחרון הפגינו פעילי שמאל קיצוני בבירה האוסטרית במחאה על קיום נשף בעיר שבאופן מסורתי מושך אליו דמויות מהימין הקיצוני.

 

שנויים במחלוקת

עלייתה המפתיעה של "פגידה" ("פטריוטים גרמנים נגד האיסלאמיזציה של המערב") בגרמניה עוררה סערה ציבורית גדולה וטלטלה את הממסד הפוליטי, שברובו הגדול - בראשות הקנצלרית אנגלה מרקל - יצא נגד התנועה הקיצונית.

 

התנועה קמה בחודש אוקטובר והחלה לקיים מדי יום שני בערב הפגנה נגד האיסלאם והמהגרים בעיר דרזדן. אם בשבוע הראשון השתתפו בהפגנה של "פגידה" רק כמה מאות בני אדם, הרי שלא מזמן השתתפו בה 25 אלף בני אדם.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
"פגידה" הוקמה על רקע הנתונים שלפיהם גרמניה, הנהנית ממצב כלכלי טוב יותר משל שאר שותפותיה באיחוד האירופי, הפכה ליעד מספר אחת של מהגרים באירופה וליעד ההגירה השני בעולם אחרי ארה"ב. התנועה הזו זוכה לתמיכה מארגוני ימין קיצוני וארגונים ניאו-נאציים, אבל בניגוד להפגנות דומות שנערכו בעבר, התחושה היא שהפעם היא מצליחה להוציא לרחובות גם גרמנים פשוטים - מאוכזבים ומודאגים - ולא רק גלוחי ראש ופעילים קיצונים.

 

"סוף למדיניות הפיוס עם המוסלמים"

ובכל זאת, תנועת "פגידה" גרמה מצד אחד להגברת הקול האנטי-איסלאמי בגרמניה, אבל מצד שני גם לחשבון נפש בשל עברה הנאצי של המדינה והשואה. רבים חוששים כי ההפגנות הן עדות לכך שהטאבו שהיה קיים בגרמניה על הבעת עמדות גזעניות בפומבי הולך ומתפוגג.

 

יורג עמנואל נייג'ל, סטודנט לפילוסופיה בן 28 מווינה ודובר הסניף של "פגידה" באוסטריה, אמר לעיתון "די פרס" שהוא רוצה לשים סוף ל"מדיניות הפיוס" עם חצי מיליון מוסלמים שחים באוסטריה, מדינה שבה חיים 8.5 מיליון תושבים.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נייג'ל קרא לחוקק חוק שאוסר על "איסלאמיזם" כדי שאנשים שמקדמים את חוק השריעה (החוק האיסלאמי) ייענשו – בדיוק כפי שנענשים אנשים שמהללים את הנאציזם.

 

גרמניה הנאצית סיפחה ב-1938 את אוסטריה, ש-200 אלף היהודים שחיו בה נספו במהלך השואה.

 

היינץ כריסטיאן שטראכה, מנהיג "מפלגת חירות" מהימין הקיצוני שזוכה לתמיכה בסקרי דעת קהל בדיוק כמו זו של מפלגות המרכז בקואליציה, הביע את תמיכתו ב"פגידה" ואמר שמדובר ב"תנועת זכויות אדם רצינית".

פורסם לראשונה 02/02/2015 22:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
עברו לאוסטריה השכנה. תומכי "פגידה" בווינה
צילום: EPA
מומלצים