נשארת בכלא: עונשה של אתי אלון לא יקוצר
בית המשפט המחוזי בלוד קיבל את עתירת המדינה נגד קיצור חמש שנים מעונשה של אלון, שהורשעה במעילה של 250 מיליון שקלים בפרשת הבנק למסחר. "זה לא ראוי נוכח הנזק העצום שגרמה למדינה וללקוחות שלא פוצו"
עונשה של אתי אלון לא יקוצר : בית המשפט המחוזי בלוד החליט היום (ג') לקבל את עתירת המדינה נגד הקדמת השחרור של אתי אלון בחמש שנים. "לא ראוי לשחרר את אלון לשחרור מוקדם", קבעו השופטים, "במיוחד לאור חומרת מעשיה והנזקים העצומים שגרמה למדינה ולאמון שנתנו אזרחים במוסדות הבנקאיים, אף מעבר לבנק למסחר שבו עבדה ובכספיו מעלה".
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
השופטים גם ציינו את "הנזק הרב שגרמה ללקוחות הבנק, שלא פוצו על הנזקים הכספיים והנפשיים שנגרמו להם כתוצאה ממעשיה", וכן קיבלו את נימוקי המדינה כי יש להוסיף לכך את העובדה שכספי הבנק למסחר שימשו למימון פעולותיהם של ארגוני פשיעה בארץ ובארה"ב. אלון שילמה סכום זעום מתוך הקנס שנגזר עליה, בסך חמישה מיליון שקלים, שכן מועד תשלומו נקבע לאחר שחרורה ממאסר. בנוסף, זקפו השופטים לחובתה את העובדה שלא גילתה לוועדה דבר הכרזתה כפושטת רגל.
אלון, שהורשעה במעילה של 250 מיליון שקלים בפרשת הבנק למסחר, נשפטה ב-2003 ל-17 שנות מאסר בגין מעורבותה בפרשה. בסוף דצמבר החליטה ועדת השחרורים שליד בית הסוהר לקצר משמעותית את עונשה ולשחררה חמש שנים לפני הזמן, למרות התנגדות קורבנות המעילה. "הספק שעמד בבסיס החלטת הוועדה היה צריך להביא אותה להחלטה כי ראוי לדחות את הבקשה", העירו השופטים. "למרות השתתפותה בהליכיים טיפוליים, אלון לא הוכיחה שהיא ראויה לשחרור".
בהכרעת בית המשפט צוין כי "חרף לקיחת האחריות וההליכים הטיפוליים שעברה במהלך מאסרה, לרבות באגף השיקום הפרטני ובקבוצה הטיפולית לעברייני מרמה, לא בטוח ששחרורה לא יסכן את הציבור ורכושו, גם אם לא תעבוד בבנק אלא בבית דפוס כפי שהיא עושה כיום".
בתחילת החודש שעבר ערערה פרקליטות מחוז מרכז על ההחלטה בנימוק ש"כספי הבנק למסחר מימנו, הניעו והעצימו ארגוני פשיעה ואף שימשו לביצוע עבירות רבות נוספות על
ידי ארגוני פשיעה. למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של נתיבי הכספים", לשון העתירה.
כמו כן, התנגדה המדינה לשחרור המוקדם של אלון כיוון שבהליך הפלילי נקבע שעליה לשלם קנס בגובה של חמישה מיליון שקל. היא ביקשה כבר ב-2007 להכריז עליה כפושטת רגל ואף ניתן צו המכריז עליה ככזו. "אי תשלום מלוא הקנס בפועל מהווה למעשה אי ריצוי העונש ואי החזרת החוב לחברה. מעבר לכך התנהלות זו של האסירה מהווה דוגמה נוספת ליכולתה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג שווא כאילו בכוונתה לשלם את מלוא תשלום הקנס".
עו"ד שני אילוז, שייצגה את אלון לצד עו"ד לימאי מור, הצהירה כי בכוונתה לערער לבית המשפט העליון: "מדובר בהחלטה שגויה. תמוהה בעיני המלחמה העיקשת לא לשחרר את אלון. לאחר 13 שנה לקבוע שהמסוכנות נשארה זה שגוי. אלון התאכזבה, היא ציפתה ללכת הביתה. היא ניסתה להוכיח ולשקם עצמה, וזה כאילו לומר לה שכל מה שעשתה יורד לטימיון. מועבר מסר לא טוב לאסירים בשיקום בבית סוהר".