הגבינה כבר בפנים: לחם תרד וצפתית
אחד הממרחים הוותיקים שמשתדכים ללחם הוא הגבינה - מה דעתכם על לחם שנאפה עם הגבינה בפנים ואליו מצטרפת חמאת עזים? שני מתכונים מנצחים
בחרו כיכר לחם "מיוחדת", כזו המכילה תוספות של ירקות שונים כמו תרד, עגבניות מיובשות, זיתים וכדומה, לצדה ניתן להגיש גבינות מלוחות בטעמים מעודנים ופירות עונתיים כמו ענבים, תאנים ועוד.
בנוסף, בת זוג אידיאלית ללחם היא כמובן החמאה, אותה ניתן לשדרג על ידי הוספת תבלינים טריים כמו עלי בזיליקום, אורגנו, זעתר וכדומה.
לחם תרד וגבינה צפתית
לחם ריחני וקל להכנה שהחבאנו בתוכו גבינה ושידכנו לו חמאת עיזים מתובלת.
המרכיבים:
300 גרם קמח לבן ללחם
200 גרם קמח מלא
8 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
כף שטוחה סוכר חום כהה
350 מ"ל מים
300 גרם תרד שלוק וקצוץ (אפשר גם קפוא אך יש צורך להפשיר ולסנן מנוזלים)
קורט מלח
פלפל גרוס
150 גרם גבינה צפתית מעודנת, פרוסה לפרוסות
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את שני סוגי הקמח והשמרים. חשוב לערבב את השמרים כך שיצופו בקמח.
- מוסיפים מלח וסוכר.
- מחברים את וו הלישה למיקסר ומפעילים על המהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המים באיטיות וממשיכים ללוש כ-7 דקות עד שהבצק מתאחד ועוזב את דפנות הקערה.
- מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- שמים את התרד הקצוץ (המופשר או השלוק) במסננת צפופה, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. נותנים לו להגיר נוזלים עד תום תפיחת הבצק.
- מערבבים את הבצק עם התרד ומניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
- פותחים את הבצד לעלה עבה ומפזרים עליו את פרוסות הגבינה הצפתית. מקפלים את שולי הבצק ומכסים את הגבינה, כך שנוצר כיכר.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מחממים תנור ל-250 מעלות מכניסים את הלחם ומנמיכים ל-220 מעלות. אופים כ-30-35 דקות.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים.
חמאת עזים מתובלת
המרכיבים:
100 גרם חמאת עזים רכה (אך לא נמסה)
חופן עלי נענע טריה
חופן עלי זוטא ריחנית או זעתר טרי
אופן ההכנה:
- קוצצים את העלים.
- מערבבים עם החמאה.
- מכניסים למקרר לדקה-שתיים להתייצבות.