בריטניה אישרה להוליד ילד מ-3 הורים
היסטוריה בממלכה: בריטניה הפכה למדינה הראשונה המאשרת הפריה חוץ גופית מ-3 הורים שונים, צעד שמטרתו לאפשר גם להורים עם מחלות תורשתיות להוליד ילדים בריאים. המתנגדים: זה עוד צעד בדרך ל"תינוק בהזמנה"
בריטניה הפכה הערב (יום ג') למדינה הראשונה בעולם המתירה להביא לעולם ילד משלושה הורים שונים באמצעות הפריה חוץ גופית. זהו הליך שרופאים טוענים כי באמצעותו ניתן יהיה למנוע העברת מחלות תורשתיות חשוכות מרפא מההורה לילד. מבקרי הרעיון טוענים כי מדובר בצעד לעבר עידן של יצירת "תינוקות בהזמנה". הפרלמנט הבריטי אישר הערב את ההצעה ברוב גדול.
עוד חדשות בעולם :
- "סרביה וקרואטיה לא ביצעו רצח עם זו בזו"
- "המחבל בנעליים": אלוהים רצה שאכשל ואחיה
- דרך צלחה: כסף אמיתי הוסתר במונופול
- מנהיג ביהדות ארה"ב: "ליהודים אין עתיד באירופה"
במסגרת הטיפול המדובר ייוולדו התינוקות מעוברים שיעברו שינוי גנטי ויישאו DNA של האם, האב ואישה תורמת. הטיפול נועד לסייע למשפחות עם מחלות מיטוכונדריאליות, מצב רפואי שאין לו מרפא ושעובר בירושה דרך האם. התופעה הזו תוקפת אחד מכל 6,500 ילדים בעולם.
ארגונים דתיים ומבקרים אחרים מותחים ביקורת על הרעיון. התהליך כולל התערבות בתהליך ההפריה כדי להסיר מיטוכונדריות, הפועלות כמעין יצרניות אנרגיה תוך-תאיות ושאם יש בהן מידע גנטי פגום - הן מובילות לשורה של מחלות בהן בעיות לב קטלניות, כשל בכבד והפרעות נוירולוגיות כעיוורון וניוון שרירים.
DNA מיטוכונדראלי הוא DNA הנפרד מה-DNA התאי, והוא אינו משפיע על מאפיינים כמו צבע השיער או העיניים ועל אופיו והופעתו של האדם. הוא קטן בהרבה מהמידע הגנטי הגרעיני.
אגודות בינלאומיות ומדענים קראו לפרלמנט הבריטי לאשר חוקים מהאפשרים את הטיפול, והדגישו כי הדבר ייתן "ניצוץ ראשון של תקווה" עבור משפחות שונות הרוצות להביא לעולם ילד שיוכל לחיות ללא סבל. "הצבעה בעד התקנות האלה תאפשר התקדמות בטיפולים מצילי חיים ותיתן תקווה למאות משפחות בבריטניה ובעולם", אמרה איסלינג בורננד, ראש התאחדות אגודות הצדקה למען מחקרים רפואיים. "אין התקדמות רפואית שאינה כרוכה גם בסיכון, אבל הראיות המוצקות שיש בידי המדענים, חוות הדעת האתית החיובית והתמיכה הציבורית הנרחבת בתקנות האלה פירושן שהגיע הזמן".
במכתב פתוח למחוקקים הבריטים ניסו 11 ארגונים בינלאומיים להסביר עד כמה נוראיות התופעות שמהן סובלים החולים שיכולים להפיק
תועלת מהתקנות החדשות. "זהו מצב רפואי אכזרי בצורה בלתי רגילה. הוא שולל מהילדים שלנו את הכישורים שרכשו, גורם כאב שלא ניתן לטפל בו ופוגע בגופם איבר אחר איבר עד שגופם הקטן לא יכול עוד ללכת".
המחוקק ג'ייקוב ריס-מוג אמר כי בכוונתו להצביע נגד. "נכון לעכשיו יש גבול ברור מאוד, שלפיו לא ניתן לשנות גנטית תינוקות, וברגע שנחליט שמותר לשנות אפילו מספר קטן של גנים - נעשה משהו עמוק מאוד", אמר ל-BBC.