הנחיות חדשות: כמה צריך לישון בכל גיל?
המכון האמריקני לשינה הפיץ מסמך המלצות חדש בו הוא קובע כמה שעות שינה דרושות לכל קבוצת גיל, מהלידה ועד הזיקנה. וכמה הישראלי ישן בממוצע?
האם אתם ישנים מספיק? כנראה שלא, לפחות על פי האיגוד האמריקני לרפואת שינה, שפרסם מסמך הנחיות חדש, ובו המלצות לשעות השינה היומיות על פי קבוצות הגיל השונות. המסמך פורסם בגליון החדש של כתב העת Sleep Health .
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
ההמלצות החדשות ששונו מעט מההנחיות הקודמות, נכתבו על ידי צוות מומחים ועברו ביקורות של האיגודים האמריקניים לגריאטריה, רפואת ריאות, פסיכיאטריה, התפתחות האדם, החברה האמריקנית לפיזיולוגיה והאיגוד האמריקני לנוירולוגיה. על פי המומחים, מרבית האמריקנים ישנים פחות מהמומלץ, ואינם מתייחסים ברצינות הראויה לחשיבות השינה בחיינו.
עוד על בעיות שינה:
מחקר: מה קורה לגוף אחרי פחות מ-6 שעות שינה?
מחקרים מוכיחים: קשר בין נדודי שינה ומחלות
מחקר: סובלים מנדודי שינה? כאבי הגב בדרך
אלה ההמלצות החדשות
אצל תינוקות שזה עתה נולדו, ההנחיות ממליצות על 14 עד 17 שעות תנומה ביממה. תינוקות בגילאי 3 חודשים ומעלה זקוקים ל-12 עד 15 שעות שינה ביממה.
בגיל שנה יורד הצורך בשינה ל-11 עד 14 שעות. ילדי הגן הפעילים יותר, זקוקים ל-10 עד 13 שעות. אצל ילדי בית הספר היסודי, יש צורך ב-9 עד 11 שעות שינה. בני נוער זקוקים ל-8 עד 10 שעות, ומבוגרים זקוקים ל-7 שעות שינה לפחות.
ישראלים ישנים פחות מהממוצע
אף שכשליש מחיינו אנו מבלים בשינה, והיא נחוצה לא רק למנוחה אלא גם לעיבוד המידע מהיממה שעברה עלינו, הרי על פי סקרים שנערכו בשנים האחרונות בישראל, שעות השינה של הישראלי הממוצע נמוכות בהרבה מההמלצות.
מהסקרים עולה כי גברים ישנים לרוב פחות מנשים, וכי הישראלי הממוצע ישן 6 שעות ו-55 דקות בממוצע. עם הגיל קיימת ירידה בשעות השינה בשני המינים, למעט עלייה קלה אחרי גיל 65.
בני 21-34 ישנים ביממה כ-7 שעות לעומת בני 45-54 הישנים 6 שעות ו-50 דקות. בני 65 ומעלה ישנים 6 שעות ו-50 דקות. אגב, על-פי מחקר שנעשה על-ידי האיחוד האירופי בשנים 1998-2002, במרבית המדינות באירופה ישנים בממוצע כ-8 שעות ביממה.
ואם אתם מחסידי ה"סייסטה" או ה"שלפשטונדה", אתם לא לבד: כשליש מהישראלים ישנים בצהריים, וזמן השינה הממוצע בשעות אלה עומד על כשעה ורבע.