שתף קטע נבחר

כיל: מכתבי פיטורים נשלחו לבתי העובדים

החל הליך הפיטורים במפעל תרכובות ברום: מכתבי פיטורים נשלחו לבתיהם של 7 מעובדי המפעל. אחד העובדים: "אחרי כל כך הרבה שנים בחברה, זה מאוד מעליב". הנהלת כיל: "ההליך נעשה בהתחשבות ורגישות"

החלו הפיטורים במפעל תרכובות ברום: הנהלת כיל (כימיקלים לישראל) שיגרה הערב (ד') מכתבי פיטורים לבתיהם של מספר עובדים. על פי ועד העובדים בחברה, כ-7 עובדים קיבלו עד כה מכתבי פיטורים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה:

עובדי כיל: "מפטרים אותנו כדי שעידן עופר יהיה העשיר בישראל"

פיטורים בכיל: 850 עובדים שובתים

תרכובות ברום: אזהרת פיטורים ל-140 עובדים

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

אבי בנדט, בן ה-64, המועסק בחברה מזה 38 שנה, סיפר כיצד גילה את מכתב הפיטורים זרוק על סף שער ביתו, כשחזר לביתו בסביבות 7:00 בערב. "אחרי כל כך הרבה שנים בחברה, זה מאוד מעליב", העיד. "המכתב הודבק על שער הכניסה של הבית שלי, והוא נפתח, אולי מהרוח, ונזרק על הרצפה. אפילו לא נתנו לי אותו אישית. כשחזרתי הרמתי וראיתי שזה מכתב פיטורים".

 ( ) ( )

לצפייה במכתב לחצו כאן

 

בנדט היה מודע לעובדה כי הוא כלול ברשימות המועמדים לפיטורים, אך האמין כי יימצא פתרון. "היה לי הרושם שבשלב מסוים יגידו לי - 'אבי, בסדר - בוא נגיע להסכמה על פרישה מרצון', אבל הדברים נעשים יותר ויותר חמורים מיום ליום", הוא אומר. "אם היו מבקשים ממני לפרוש היתי עושה את זה ברצון, אבל במקום זה נותנים לי מכתב פיטורים ואומרים לי שבחודש הבא אני לא בעבודה".

 

בנדט, סב לשלושה, מתגורר בבאר שבע. בשנים האחרונות הוא שימש בחברה כאחראי על המערכות הממוחשבות של האחזקה ומערכות ה-sap. "אני בחברה עוד מצוות ההקמה של מפעל נאות חובב ונבחרתי לעובד מצטיין לאורך כל התקופות. שימשתי 4 שנים כראש יחידת המחסנים הטכניים ויסדתי את כל נושא בקרת פעילות האחזקה בחברה. אני נחשב לעובד מסור מאוד ולבעל רמה מקצועית גבוהה. הדבר היחיד שיכול היה להביא להחלטה לפטר אותי היה גילי ואולי גם שכרי".

 

"טוענים שהתפקיד שלי מיותר כרגע, אבל אני חושב שלא יתכן שלא יהיה מומחה שייתן מענה לבעיות אחזקה בנושא המחשוב. אני מאמין שמי שנתן את ההחלטה לא מכיר אותי. כל המנהלים היום במערכת חדשים ולא מכירים את עבודתי ואת העבר שלי".

 

"זה ממש קשה ומעליב", הוסיף. "אני יושב עכשיו בבית ומרגיש רע מאוד. לא רק אני המום - כל החברים שלי מתקשרים אלי המומים, שואלים איך זה יכול להיות ומנסים להרגיע, אבל אחרי כל כך הרבה שנים שנתתי למפעל הזה - אי אפשר. במכתב הודיעו לי שאני מפוטר ב-8 במרס, בלי תנאים ובלי כלום. התחושות ממש קשות".

 

באחד המכתבים, שנשלח שעובד המועסק בנגרייה, צוין כי הוא זומן לשימוע נוכח כוונת החברה לשקול את פיטוריו במסגרת צמצומים והתייעלות, אולם הוא נמנע מלהגיע אליה בהנחיית הוועד ולפיכך התקבלה החלטה בעניינו באופן חד צדדי. עוד צוין כי הוחלט לבטל את המשרה שבה הוא מועסק וצוין כי ביצועיו נמוכים ביחס לעובדים אחרים. "על אף שלזכותך שנות ותק רבות, צורכי העבודה מביאים למסקנה כי אין מנוס מהכללתך בגדר המפוטרים, בשל הצמצום בעבודה", נכתב. "אשר על כן, הגענו למסקנה שאין מנוס מפיטוריך, וזאת בשל הצמצומים בעבודה".

 

מהנהלת החברה נמסר בתגובה: "לאחר שוועד העובדים פוצץ את המו"מ בשבוע שעבר, הורה הוועד לעובדים שזומנו לשימוע לפני פיטורים לא להגיע לשימוע ולהתחמק מכל ניסיון של ההנהלה ליצירת קשר עימם. בכך הוביל הוועד לוויתור על הזכות לשימוע אישי עפ"י חוק, ואילץ את החברה לקבל החלטה על המשך העסקתם בחברה אף ללא קיום שימוע.

 

לנוכח סירוב העובדים להגיע למפגשים, נאלצה החברה לשלוח באמצעות שליח מיוחד מכתבים אישיים לעובדים הכלולים ברשימת המפוטרים. על אף הקושי הטמון בהליך זה, הוא נעשה תוך התחשבות ורגישות ונקיטת כל האמצעים למניעת פגיעה בכבודו של העובד. באף מקרה, השליחים לא מסרו את המכתבים לקטינים ובמקרה שאיש לא היה בבית, המכתבים הודבקו על הדלתות.

 

אנו מצפים כי וועד העובדים ינהג באותה הרגישות ויגלה את אותה האחריות וזאת תוך כיבוד החוק וציות לו".

 

בהנהלת החברה טענו מוקדם יותר כי עובדי החברה חיבלו במכונית של סמנכ"ל בחברה וניקבו שני צמיגים, באופן שעלול היה לגרום לו להיות מעורב בתאונת דרכים, וכי הבוקר איימו מספר מפגינים על ילדי המנהלים. אבנר מימון, מנכ"ל כיל ישראל, קרא לוועד לטפל בנושא ולמנוע הסתה. בוועד הכחישו את הטענות הללו.

 

"מפטרים אותנו כדי שעידן עופר יהיה העשיר בישראל"

850 עובדי המפעל פתחו מוקדם יותר השבוע בשביתה כוללת בחברה והפגינו מחוץ לשערי המפעל, לאחר שההנהלה שיגרה זימונים לשימוע לפני פיטורים ל-140 עובדים. זאת בהמשך להתפוצצות המו"מ בין הצדדים בשבוע שעבר, סביב כוונת החברה לפטר עובדים במפעל במסגרת תוכנית התייעלות.

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

בוועד העובדים טענו כי ההנהלה סירבה להצעות פשרה וניצלה את התחייבות העובדים לשקט תעשייתי בזמן המו"מ, כדי לבצע פעולות חד צדדיות המפרות את הסכם הקיבוצי, בהן ביטול הסעות בשעות נוספות, קיצוץ בתקנים, סגירת מתקן ושליחת עובדים הביתה ללא משכורת. מנגד, בהנהלה טענו כי העובדים הם אלו שהכשילו את המו"מ וסירבו לכל הצעת פשרה.

 

אתמול הפגינו עובדי המפעל מחוץ למשרדי הנהלת החברה בבאר שבע. העובדים נשאו שלטי מחאה, עם הכיתובים: "עוד דבר מגעיל שמתחיל בכיל"; "הנהלה של חזירים מרוויחים ומפטרים"; "עידן עופר וניר גלעד - ים מלח שייך לישראל", "ניר גלעד - גם מנכ"ל כושל יכול להרוויח מיליונים", ו"מפטרים אותנו כדי שעידן עופר יהיה העשיר בישראל", ו"בן גוריון היה מתהפך בקברו". לאחר סיום ההפגנה הקימו העובדים אוהל מחאה בכניסה לבניין המטה.

 

בן-סניור אמר בהפגנה כי "זה לא עניין של התייעלות, הם פשוט רוצים לסגור אותנו, לפגוע בעבודה המאורגנת ולהפוך את כולנו לעובדי קבלן. אנחנו התחלנו בשביתה שלא הייתה כדוגמתה בברום ב-15 שנה האחרונות. אם לא ננצח במאבק הזה לא תהיה לנו תקומה. וכולנו נהפוך לעובדים של בורגס.

 

בימים הקרובים נחריף את הצעדים ואם צריך נסגור כבישים ונגיע אל המנהלים האלה הביתה עד שממשלת ישראל תבין מה עליה לעשות. עד אז נמשיך לרדוף אותם ולא ניתן להם להתנהל בשקט".

 

במקביל שלח בן-סניור מכתב לראש הממשלה, בו ביקש את התערבותו למען עצירת פיטורי העובדים. "לא יעלה על הדעת כי חברה המרוויחה מיליארדי שקלים בשנה ממשאבי הטבע אשר שייכים לאזרחי מדינת ישראל, מביאה לפיטורי עובדים בנגב, וזאת אך ורק כדי להעניש את ממשלת ישראל, את מדינת ישראל ואזרחי המדינה שהעזו לשלוח יד לכיסו העמוק של עידן עופר", כתב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מפגינים מחוץ למטה ההנהלה בב"ש, אתמול
צילום: הרצל יוסף
מומלצים