שתף קטע נבחר

 

מתגייסים למען מבוגרים עניים: "אפשר ללמוד על חברה על פי היחס שלה לקשישים"

בעקבות הפרסום ב-ynet על מצבם של תמרה מילובסקי (84) ופנחס לוביש (68) התקבלו פניות מעשרות ארגונים ואזרחים שביקשו לעזור: "כיום קשישים צריכים לבחור בין פרוסה לתרופה. המטרה היא שכל אדם יוכל לחיות בכבוד"

הפרסום אתמול (ד') ב-ynet על מצבם של קשישים עניים בישראל ועל גניזת התוכנית להגדלת הקצבאות שמעבירה להם המדינה, גרר שורה של תגובות והצעות לעזרה למרואיינים שסיפורם נחשף בכתבה ולאחרים החיים בתנאי עוני דומים.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

זעקת הקשישים העניים    (צילום: גיל יוחנן)

זעקת הקשישים העניים    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גורם בכיר באחד ממשרדי הממשלה הבקי בפרטי התוכנית הגנוזה אמר בתגובה: "אחרי ההחלטה על הקדמת הבחירות וביטול התוכנית הייתה מחשבה לקדם את הגדלת הקצבאות באופן חריג, אבל מהר מאוד הבנו שלא ניתן יהיה למצוא תקציב לזה (התוכנית תוקצבה בכ-400 מיליון שקל, ע"א), ושבגלל הקושי המשפטי לקבל החלטות כאלה בתקופת בחירות היועצים המשפטיים לא יאשרו את זה".

 

עם זאת, כזכור, הממשלה דווקא קיבלה אחרי פיזור הכנסת החלטה עם עלויות תקציביות לא פחותות והשלכות משמעותיות יותר על המשק - בדמות ההחלטה על העלאת שכר המינימום.  

פנחס לוביש, בביתו בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פנחס לוביש, בביתו בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

תמרה מילבסקי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תמרה מילבסקי(צילום: גיל יוחנן)

אך כאמור, פרסום הכתבה על תמרה מילובסקי (84) ופנחס לוביש (68) הביא להתגייסות של ארגונים ושל אזרחים פרטיים המבקשים לעזור לקשישים החיים במצוקה. בתנועת הנוער העובד הלומד הוחלט כי קבוצה של פעילים תגיע לביתו של פנחס לוביש, אחד המרואיינים, על מנת לסייע בניקיון ושיפוץ בסיסי. "המטרה שלנו היא שהוא יוכל לחיות בתנאים נאותים ובכבוד כפי שמגיע לכל אדם בישראל, בפרט לקשישים", נמסר בהודעת התנועה.

 

על הניקיון והשיפוץ יהיו אמונים חברי קבוצת "אלמוג", אשר עושים שנת שירות בתנועה ועוסקים בעבודה יצרנית דרך שיפוץ מועדוני נוער, הדרכת בני נוער בקבוצות עבודה והתנדבויות שונות ברחבי הארץ.

 

שחר רצקין מקבוצת אלמוג: "כאב לי לראות שיש אנשים בישראל של 2015 שחיים בתנאים האלה. זה לא הוגן ומנוגד לכל מה שגדלתי עליו. אפשר ללמוד הרבה על חברה על פי היחס שלה לקשישים שלה ולאלה שזקוקים לעזרתה. אני מקווה שנוכל לסייע בצורה משמעותית".

 

ערן, אזרח ישראלי המתגורר בחו"ל, פנה לאתר וכתב: "קראתי בעצב את המאמר ב-ynet על פנחס, תמרה וקשישים אחרים במצבם, וברצוני לתרום ולעזור להם".

 

מתן, מנהל פעילות ירושלים של ארגון הנוער "נוער לתת", הודיע: "בירושלים כרגע יש חמש קבוצות שאינן משובצות להתנדבות כלשהי וממתינות למקום שבו יוכלו לעזור ולתרום".

 

פונה אחרת בשם ענבל כתבה: "אני מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות ולעזור למען הקשישים. האם יש הליך שאפשר לקדם כעת מול מפלגה שתאמץ ותסייע לאותם קשישים עניים?"

 

בקרן לידידות התקבלו מאתמול בצהריים יותר מ-50 הצעות לעזרה לסיוע בשיפוץ ביתו של פנחס לוביש ובמימון טיפול בשיניה של תמרה מילובסקי מצד יחידים וארגונים שונים.

 

פרוסה או תרופה?

גם במערכת הפוליטית הגיבו על הפרסום. "מדינת ישראל גוזרת על קשישים לבחור בין פרוסה לבין תרופה", אמר ח"כ אילן גילאון (מרצ). "אי-אפשר להמשיך לגזור על חמישית מאוכלוסיית ישראל חיים בעוני. עלינו לא רק להעלות את קצבאות הזקנה אלא לקבוע מנגנון לעדכון תדיר,

לבטל את המע"מ על תרופות ולהכליל את הביטוח והאשפוז הסיעודי בסל הבריאות".

 

מועמד "המחנה הציוני" לתפקיד שר האוצר, פרופ' מנואל טרכטנברג, מסר: "במסגרת התוכנית הכלכלית-החברתית שניישם אחרי הבחירות אנו מתחייבים לאפס קשישים עניים, ובכוונתנו להשקיע בכך מיליארד שקל מדי שנה. מחויבותנו לקשישים היא מוסרית, וזה אחד הדברים הראשונים שבכוונתי לקדם".

 

שר הרווחה לשעבר ח"כ מאיר כהן (יש עתיד): "הקשישים האלה היו אמורים לקבל לפני חודש תוספת ראשונה וחשובה לקצבה שלהם. ביקשנו מראש הממשלה להעביר את התקציב ואז ללכת לבחירות, אבל לצערי הקשישים לא מעניינים אותו. מצב הקשישים מעיד על חרפה".

פורסם לראשונה 04/02/2015 22:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
פנחס לוביש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים