לראשונה: שר ביטחון ישראלי יבקר בהודו
הביקור המתוכנן של יעלון החודש מהווה פריצת דרך ביחסים הביטחוניים בין ישראל להודו, ובירושלים מקווים שזו תוביל לעסקאות שיכניסו מיליארדים לכלכלה הישראלית. בין היתר, ישראל רוצה למכור להודים את "כיפת ברזל"
ביקור היסטורי ראשון של שר ביטחון ישראלי בהודו: השר משה (בוגי) יעלון צפוי לבקר ב-17 בפברואר בהודו, בפעם הראשונה מאז כוננו קשרים דיפלומטיים בין שתי המדינות. הוא צפוי לקיים שורת פגישות עם בכירים בהודו ולבקר בתערוכת נשק גדולה שתתקיים בעיר בנגלור.
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
בישראל מייחסים חשיבות רבה לביקור הזה ורואים בו פריצת דרך ביחסים הביטחוניים בין המדינות. הודו נתפשת כמדינה בעלת חשיבות אסטרטגית, והביקור עשוי גם להניב עסקאות ביטחוניות בין המדינות שיכניסו לכלכלה הישראלית מיליארדי דולרים.
רק לפני שלוש שנים, במאי 2012, ביקש שר הביטחון דאז אהוד ברק לבקר בהודו לראשונה, אך נענה בסירוב מנומס ובנימוק כי ביקורו עלול להרגיז את המוסלמים בהודו. אולם מאז עלה לשלטון נרנדרה מודי ופתח דף חדש ביחסים בין שתי המדינות. הנחייתו להדק את הקשרים עם ישראל חלחלה מטה לכל הגופים והמשרדים הממשלתיים, ובעקבותיה התקבלה ההחלטה לארח את יעלון באופן רשמי.
בספטמבר האחרון נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מקבילו מודי, וזו הייתה הפגישה הראשונה בין ראש ממשלת ישראל לראש ממשלת הודו זה יותר מעשור. בפגישה סיכמו השניים על שיתופי פעולה במגוון נושאים כולל ביטחון, סייבר, מודיעין ועוד. נתניהו אמר אז
כי "אנו נרגשים מהאפשרות של קשרים חזקים יותר עם הודו, והשמיים הם הגבול".
לפני כמה חודשים הפשירה הודו עסקה גדולה לרכישת מאות טילי ברק ישראליים עבור ספינות הקרב שלה - עסקה שנדחתה במשך שנים בשל חשש לשחיתות מצד פוליטיקאים הודיים. העיתונות ההודית דיווחה כי ישראל תמכור להודו 262 טילי "ברק 1" בפרק זמן של כחמש שנים, החל מדצמבר 2015. אלו יותקנו ב-14 ספינות קרב של צבא הודו.
לפני כשנתיים חתמו ישראל והודו על עסקה למכירת 15 מל"טים לא מאוישים מדגם "הרון" של התעשייה האווירית. בחודש יולי האחרון ביקר בישראל שר ההגנה ההודי ודן בעסקאות נשק נוספות. בין היתר, ישראל מעוניינת למכור להודים מערכות הגנה דוגמת "כיפת ברזל".