שתף קטע נבחר
 

יהודי צרפת מחפשים דירות בחדרה ונהריה

בדיקה שנערכה עבור ynet מעלה כי כ-70% מהצרפתים שרוצים לגור בארץ מחפשים דירות למגורים ולא להשקעה - בטווח מחירים של 1.5-3 מיליון שקל. הם עדיין מעדיפים לגור בקרבת חוף הים, אך בערים שלא היו מבוקשות בעבר

בחודש האחרון החלו קבלנים להיערך לגל עלייה של יהודי צרפת, בעקבות אירועי הטרור, ול-ynet אף נודע כי ראשי רשויות מקומיות הגיעו לפריז כדי לעודד עלייה . על פי ניתוח פרופיל של רוכשי דירות, שערכה עבור ynet חברת הנדל"ן אזורים בשיתוף חברת אלכס לוסקי, המשווקת דירות ליהודי צרפת, כ-70% מהצרפתים מחפשים דירות למגורים ולא להשקעה - בטווח מחירים של 1.5-3 מיליון שקל. זאת, בניגוד למגמת העבר לפיה רוכשי דירות צרפתים התעניינו בעיקר בדירות יוקרה.

 

 

>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

לדברי אלכס לוסקי, בעלי החברה, עד לפני כ-5 שנים רכשו יהודי צרפת דירות להשקעה לילדיהם או להוריהם שיצאו לפנסיה. ואולם, בעקבות האירועים האנטישמיים, מרביתם החליטו לצאת מצרפת למדינות כמו קנדה וארה"ב, והמסורתיים שביניהם מעדיפים להתשקע בישראל.

 

משה זיני, סמנכ"ל בחברת אלכס לוסקי, מוסיף כי הערים המבוקשות לרכישת דירה על ידי צרפתים יהודים ממוקמות בעיקר בקרבת הים, כגון נתניה, אשקלון ואשדוד. עם זאת, אך רבים מהעולים החלו באחרונה לזהות הזדמנויות צמיחה בערים עם בנייה חדשה שלא היו מבוקשות על ידם בעבר, כמו בת ים, חדרה, אור עקיבא ונהריה.

 

קארן אבנם, מנהלת חטיבת הלקוחות של אזורים, מחזקת את הדברים. "חלק עדיין נאמנים לאזורים בקרבת הים, אבל רבים מזהים את פוטנציאל הצמיחה באזורים מתפתחים", היא אומרת. "נהריה וחדרה מעוררות עניין כי הן עדיין ערי חוף, אך עם דירות במחיר שפוי". לדבריה, משיחות שערכו נציגי אזורים עם ראשי קהילות בצרפת עולה כי בכוונתם להיפגש עם ראשי רשויות מקומיות בישראל כדי לבחון אפשרות של קליטת עולים מהירה.

עולה חדש שהגיע מצרפת לישראל לאחר הפיגוע במרכול הכשר בפריז (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עולה חדש שהגיע מצרפת לישראל לאחר הפיגוע במרכול הכשר בפריז(צילום: מוטי קמחי)

"הכי חשוב - לעלות ארצה כמה שיותר מהר"

זיני מוסיף כי על פי הבדיקה, רק 20% מהעולים מחפשים נכס לרכישה בתל-אביב, ירושלים או הרצליה, בסכום של 3.5-6 מיליון שקלים. "היום הם מבינים שנכס בתל-אביב או נכס עם נוף לים זה עניין יקר מאוד - והם מגלים ערים חדשות למגורים. בעיקר חשובה להם העלייה ארצה, כמה שיותר מהר", הוא אומר. לשם השוואה, מציין זיני, מחיר דירת 4 חדרים בשטח של כ-100 מ"ר בפריז נע בין 700 אלף אירו עד מיליון אירו.

 

"כיום מתגוררים בצרפת כחצי מיליון יהודים, מתוכם מחצית בפריז; אך גם בדרום צרפת, באזורים כמו ניס, קאן וסן טרופז, מתגוררים לא מעט יהודים צרפתים, כ-50 אלף בעלי ממון רב, שמעוניינים לרכוש בישראל דירות", הוא מוסיף. "הבעיה היא שחלקם נתקלים בבעיות, בעיקר המבוגרים שבהם. מעבר לקושי שבשינוי הרגלים ובמעבר למדינה אחרת, מקורות הפרנסה שלהם בצרפת. וכדי לעשות עלייה ולרכוש דירה בארץ, הם צריכים קודם כל למכור את הדירה הנוכחית".

 

זיני סבור שלחברות הנדל"ן בישראל לא תהיה ברירה אלא להעניק הטבות לעולים החדשים, כגון תשלום של 20% מהעסקה עם הרכישה, ואת היתר לאחר מכירת הנכס בצרפת. לדבריו, קיימת ציפייה שגם מדינת ישראל תסייע לעולים, בעיקר משום שרבים מיהודי צרפת מתגוררים בדירות של מערך הדיור הציבורי המקומי - מערך מפותח מאוד בצרפת.

 

בחודשים האחרונים נערכו לא מעט ירידי מכירת דירות ליהודים תושבי צרפת שמעוניינים לעלות לישראל, וכך גם בתחילת השבוע ערכה חברת איי קיוב יריד בפריז שבו השתתפו כ-6,000 איש. ביריד השתתפו כ-50 חברות ישראליות הבונות בכל אזורי הארץ, ובהן אזורים, יוסי אברהמי, מצלאוי, משולם לוינשטיין, נתיב פיתוח, עמרם אברהם, אפי קפיטל, אביסרור ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עולים מצרפת בנמל התעופה בן גוריון, בחודש שעבר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים