שתף קטע נבחר
 

הסוד שבלב: חציל קלוי עם קציפת יוגורט

גולן גורפינקל ("דלאל") מוציא לחציל את הלב ומכין ממנו מנה מפוארת שכולה שיר הלל לחומרי גלם מקומיים - רבעי לב חציל קלוי על סלט עדשים חם ברוטב לימון כבוש וקציפת יוגורט עיזים וטחינה

 

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרוסות לב חציל קלוי עם סלט עדשים שחורות וקציפת יוגורט-טחינה

מזרח תיכון חדש עם עדשים שחורות, טחינה וחציל קלוי: מתכון שמשלב את טעמי הבית - מעדשים ועד ליוגורט במנת שך מורכבת ויפהפייה, שמכינים עם קצת רצון טוב וסבלנות

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet  

 

שימו לב: לצורך הכנת המתכון יש צורך בחצילים גדולים ותפוחים ככל האפשר.

 

המרכיבים:

1 גזר בינוני

1 בצל בינוני

1/2 ראש סלרי קטן

2 גבעולי סלרי

1/4 כרישה

1 שן שום כתושה

4 כפות שמן זית

1/2 כוס יין לבן יבש

2 כוסות עדשים שחורות שטופות

4 כוסות ציר ירקות או מים

1 קורט כמון

1 כפית מלאה מלח דק

1/2 כפית מחוקה פלפל שחור

2 חצילים גדולים מאד ויפים

מיץ מחצי לימון

 

להגשה:

1 כף לימון כבוש, קצוץ דק

1 חופן עלי כוסברה

3 כפות טחינה גולמית

3 כפות יוגורט עיזים איכותי

4 עגבניות שרי אדומות, חתוכות לאורך לרבעים

1 כף מיץ לימון

1 שן שום כתושה

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ושוטפים את ירקות השורש וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מחממים סיר עמוק וכבד ויוצקים 4 כפות שמן זית. מטגנים את ירקות השורש כדקה ומוסיפים שן שום. מערבבים היטב ומוסיפים עדשים. מערבבים כחצי דקה, יוצקים יין לבן ומבשלים עד שרובו מתאדה.
  3. מוסיפים ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים לבה, מקפים ומבשלים חצי שעה או עד שהעדשים רכות. מוסיפים מלח, פלפל וכמון.
  4. קולים חצילים על אש גלויה עד שקליפתן משחירה ופריכה. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לשלושה שלישים לרוחב, כאשר את זה העליון והתחתון שומרים בצד.
  5. קולפים את לב החציל בזהירות בעזרת החדרת הסכין בין הקליפה לבשר החציל בצורה סיבובית עד שהקליפה מתנתקת מבשר החציל ומתקבל לב לבן ויפה. מזלפים מיץ לימון שלא ישחירו החצילים ומחלקים לארבע רבעים לרוחב.
  6. הגשה: מערבבים יוגורט וטחינה בקערה. מוסיפים כף מיץ לימון ו-4 כפות מים וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
  7. בקערה נפרדת מערבבים לימון כבוש, שום כתוש ושמן זית.
  8. יוצקים מצקת מלאה של עדשים לצלחת עמוקה. מעל מסדרים כף מתערובת הלימון הכבוש ואת רבעי לב החציל. מוסיפים עוד כף מתערובת הלימונים הכבושים וקציפת טחינה יוגורט. מעטרים בעגבניות השרי ובעלי כוסברה ומגישים מייד.

 

גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת "דלאל". כל ישראל חברים (נווה צדק), תל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי ברבירו
חציל קלוי עם קציפת יוגורט
צילום: רפי ברבירו
מומלצים