חייל דרוזי הותקף במועדון "כי דיבר ערבית"
רזי חסיסי, לוחם גולני מדליית אל-כרמל שוחח בערבית עם חברו במועדון בקיבוץ יגור. זה נגמר בתקיפה במגרש החניה: "אחד מהם הרים אבן גדולה ושבר את החלון". חסיסי נותח ברמב"ם
רזי חסיסי, לוחם בגדוד הסיור של גולני מדליית אל-כרמל, דיבר ערבית בערב לחיילים במועדון ה"אולטרה סאונד" בקיבוץ יגור וספג אבן בפניו. הוא אושפז בחמישי בערב בבית החולים רמב"ם בחיפה. זו הפעם השנייה תוך שבועיים שבה צעיר מדליית אל-כרמל מותקף לאחר שדיבר בערבית במקום ציבורי.
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
בן דודו, עמיר חסיסי, סיפר שלקראת סיום הבילוי במועדון פרץ ויכוח בין רזי לבין צעירים יהודים שקראו לעברו קריאות גנאי "ערבי" ו"אתם לא רצויים פה" לאחר שרזי וחברו שוחחו בערבית. בעקבות הוויכוח הורחקו השניים מהמועדון יחד עם הצעירים שעמם התווכחו.
"חבר של בן דודי נהג ורזי ישב במושב לידו. אותם צעירים שהתעמתו איתם במועדון תקפו אותם במגרש החניה. אחד מהם הרים אבן גדולה ושבר את החלון. האבן גרמה לבן דודי שבר בלסת", סיפר עמיר. הוא הובא לבית החולים רמב"ם בחיפה, שם נותח לאיחוי השברים בלסת. לאחר מכן אושפז במחלקה הכירורגית שבה הוא עדיין מאושפז ומתקשה בדיבור.
"יותר כואב העלבון מאשר הכאב הפיזי", סיפר בן הדוד ל-ynet. "הוא כל כך גאה ביחידה שבה הוא משרת. כל כך אוהב את המולדת. אתה יכול לראות את כל עמוד הפייסבוק שלו עם דברים שכתב על גאוות היחידה והמדינה. הוא לא מאמין שדבר כזה יכול לקרות. אבל זה לא רק עניין של אהבת המולדת או הצבא. זה עניין של כבוד האדם שרשאי לדבר בשפתו בכל מקום בלי הפרעה. לא ייתכן במדינת ישראל אדם יותקף משום שדיבר ערבית במקום ציבורי. אנחנו פשוט מזועזעים. ההורים לא יודעים מה לעשות עם עצמם וכל בני המשפחה בהלם".
בני המשפחה ציינו כי המשטרה עוד לא גבתה את עדותו של רזי, משום שהתקשה בדיבורו כתוצאה מפציעתו. לפני כשבועיים היה אירוע דומה בתחנה המרכזית בירושלים, כאשר תושב דליית אל-כרמל, טומי חסון, הותקף כאשר דיבר עם חברו בערבית. התוקפים נעצרו וכבר נמצאים בהליכים משפטיים.
המשטרה שוללת לעת עתה את הטענות על רקע גזעני לתקיפה. מפקד משטרת זבולון, ניצב משנה אילן סרדל, אמר ל-ynet כי הרקע לאירוע הוא בריונות, כדבריו. "מדובר בשתי קבוצות של צעירים שהיו שיכורים ועל רקע זה התקוטטו". הוא ציין כי המשטרה עצרה שני מעורבים בתקיפה והם שוחררו בתנאים מגבילים בתום חקירתם.
חברי הוועד המנהל של המטה למאבק בגזענות, עו"ד נדאל עותמאן ונעמי שיפר, מסרו בתגובה: "לצערנו הרב אנו עדים כמעט מדי יום למקרים חמורים של גזענות, שאף גולשים לפגיעה פיזית בבני אדם וזאת רק בשל מוצאם. הגזענות הורסת כל חלקה טובה של החברה בישראל ומערערת את יסוד הדמוקרטיה. רצף האירועים מוכיח שהיא רק הולכת ומתגברת. אנו נמצאים עכשיו בתקופת בחירות שבה מועמדים ומפלגות אף עושים שימוש באותה גזענות כדי לחזק את מעמדם בקרב קהלים מסוימים. אנו דורשים מכל המפלגות וכל המועמדים ללא יוצא מן הכלל לנצל דווקא את התקופה הזאת שבה יש קשב לציבור ולהביע עמדה חד-משמעית ומוצהרת נגד הגזענות, ובוודאי נגד הביטויים האלימים שלה כפי שבאו לידי ביטוי בשבועות האחרונים".