שתף קטע נבחר

 

מטאבלטים ועד ברז: כך חגג הנגד על חשבוננו

כתב האישום נגד רנ"ג יעקב כראדי מגולל הונאה במיליונים: עשרות מכשירי חשמל, 100 שוברים לארוחות עסקיות וציוד לרכב הגיעו לידיו במרמה. סנגורו: הראיות יכרסמו את האישום

מיליוני שקלים התגלגלו בין ידיו של נגד בכיר בצה"ל: לפני שנתיים נחשף ב-ynet סיפורו של רב-נגד יעקב כראדי, ששירת בתפקיד בכיר בחיל הקשר, ונעצר בחשד להונאת ענק. לאחרונה הוגש נגדו כתב אישום שמגלה את השיטה והפרטים המביכים.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

משפטו של כראדי מתנהל בימים אלו בבית הדין הצבאי בחיפה והוא מואשם בשורה של עבירות, בין היתר גניבה בידי עובד ציבור, קבלת דבר במרמה, הפרת אמונים והתנהגות שאינה הולמת.

 

לפי כתב האישום, במשך שש שנים בתפקידו כראש תחום אמצעי לחימה תקשוביים בחיל הקשר העביר כראדי למשרד הביטחון הזמנות לרכישת מכשירים אלקטרוניים עבור יחידות צה"ל. במשרד פנו לשש חברות שזכו במכרז והזמינו מהן מכשירים שעלותם הסתכמה בעשרות עד מאות אלפי שקלים.

כראדי הציג למשרד הביטחון מסמכים שלפיהם הוא קיבל לידיו את המכשירים, אך בפועל, בתיאום חשאי שלו עם החברות, הוא לא קיבל שום פריט. התמורה שלה זכה מהחברות הייתה בדמות שורה של הטבות כספיות - המכשירים עצמם שהועברו לביתו הפרטי ולבני משפחתו, באחד המקרים בסכום של 113 אלף שקלים.

 

במקרה אחר, הורה כראדי לאחת החברות להעביר סכום של 5,000 שקלים למסעדה בעכו בגין מוצרים לצבא שכלל לא סופקו. על חשבון הסכום קיבל כראדי, לפי כתב האישום, מהמסעדה 100 שוברים לארוחות עסקיות בשווי של 50 שקלים כל אחד, ומהן נהנה בעצמו במשך תקופה וחילק אותם גם למקורביו.

 

התמורות המפנקות שקיבל כראדי מהספקיות ריפדו היטב את חיי הנוחות שלו ושל קרוביו. באחד מסעיפי האישום נטען כי קיבל מהספקיות 89 מכשירים שונים, רובם אלקטרוניים, ובהם: מיני טאבלט מדגם סמסונג גלקסי, ממיר דיגיטלי, ארבע מדפסות, סוני פלייסטיישן חדש, מחשב מדגם ASUS, מחשב נייד טושיבה, מסך מחשב, אולר לדרמן, ארבעה מאווררים, מיני לפטופ, מצלמת וידאו סוני, DVD של פיליפס, שלוש מקלדות, פנסים, מקדחה, מברגיה, מקרן, טלוויזית LCD, מיקסר למטבח, תיק גב כחול, עגלת משא, ארון נעליים, מנורת לילה, דיבורית לאוטו, טלפון נייד נוקיה, שני טלפונים שולחניים, טאבלט מוטורולה, מיקרוגל GRUNDIG, ערכת עזרה ראשונה, טוסטר, ברז לכיור, שבעה סמארטפונים מדגם סמסונג גלקסי, שני אייפדים, מחשב נייד מדגם LENOVO ועוד.

 

ציוד לרכב בשווי 8,350 שקלים

במקביל, כראדי הצהיר שהחברות סיפקו את הציוד ליחידות צה"ל ובפועל הציוד נשאר במחסניהן. הציוד שנשאר במחסנים היה בין היתר רהיטים משרדיים, כלי עבודה, ציוד משרדי, סטי ציוד לחיילים, עשרות טאבלטים, עשרות שעונים דיגיטליים, 92 מזגנים, 50 מכשירי ניווט ועוד.

 

בתביעה הצבאית טוענים עוד כי כראדי דרש מספקית אחרת שעמה הוא רקח את הקומבינה התקנה של מערכת מולטימדיה לרכב, ריפוד לרכב וכיסויי שמשות בשווי כולל של 8,350 שקלים על חשבון הציוד הצה"לי שלא סופק.

 

כראדי, כך נטען, דאג לא רק לעצמו: הוא נאשם כי שלח מקורבת שלו לחברה יצרנית תיקים ומוצרי עור, ספקית של משרד הביטחון, לרכוש תיקים על חשבון הכספים ששולמו לחברה ממשרד הביטחון. כראדי פעל בחוכמה, כך העריכו החוקרים, ולכן לא נתפס במשך תקופה כה ארוכה.

 

התמורה מהספקיות כללה רק כ-10% מהיקפן של ההתקשרויות, "יתרה" כפי שמכנים זאת התובעים הצבאיים. לפי טענתם, במשך התקופה הארוכה, שווי העסקאות שהועברו מכל הספקיות הוא לכל הפחות 3.1 מיליון שקלים. לפי כתב האישום, כראדי יצר תעודות משלוח ואישורי מסירה והעביר אותם למשרד הביטחון, ואלה גרמו למצג השווא.

 

סנגורו של כראדי, עורך הדין יניב אביטן, מסר בתגובה: "בראיות ובגרסה שלנו יש בהן כדי לכרסם בכתב האישום, ולכן הצדדים הבינו שנכון ללכת לניהול מו"מ, להגיע להבנות ולחסוך הבאת עדים לבית המשפט. את המענה המפורט שלנו ניתן בבית הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
בין השלל: מכשירי סמסונג גלקסי
צילום: אהוד קינן
מומלצים