שתף קטע נבחר
 

מיליארדים: כמה עלו 130 דירות פאר בת"א

יזמית מגדל "מאייר ברוטשילד" בת"א, שצפוי להתאכלס בעוד כחצי שנה, דיווחה כי מכרה 130 דירות יוקרה עבור לא פחות מ-1.028 מיליארד שקלים. בינתיים נותרו על המדף דירות פנטהאוז ספורות, ובהן אחת שעולה 170 מיליון שקל, ודירות יוקרה המוגדרות "רגילות" ועולות בין 9-12 מיליון שקל

1.028 מיליארד שקלים - זה המחיר ששילמו רוכשים בעלי ממון עבור 130 דירות פאר במגדל היוקרה "מאייר ברוטשילד" בתל-אביב. על פי דיווח של יזמית המגדל, חברת ברגרואין רזידנטיאל, בשלב זה נותרו למכירה עוד 10 דירות יוקרה ו-4 דירות פנטהאוז בשווי של 450 מיליון שקל. אין זו הפעם הראשונה שהיזמית מדווחת על ניסיונות מכירה או על שווי מכירות במגדל הראוותני, שהיתר הבנייה עבורו התקבל עוד ב-2009.

 

 

"מדובר בשיא ישראלי חדש של הכנסות מבניין בודד - השיאנית הקודמת הייתה חברת קנדה ישראל, שמכרה כ-350 דירות במגדל המגורים של פרויקט MIDTOWN, עם הכנסות של כ-900 מיליון שקל", הסבירו בחברה, הנמצאת בשליטת המיליארדר האמריקני ניקולאס ברגרואין, קבוצת חג'ג' וחברת האחים כהן.

 

בחברה ציינו כי "בחודש האחרון היינו עדים לקצב מכירות גבוה שעבר את רף ה-60 מיליון שקל. נראה שמגיעים הרבה יותר מתעניינים גם לדירות האחרונות שנותרו על המדף, וגם בנוגע לדירות הפנטהאוז במגדל". המגדל, שנמצא לקראת סיום בנייה בשדרות רוטשילד פינת אלנבי, כולל 42 קומות ו-140 דירות בסך הכל. הוא קיבל טופס 4 לפני כשבועיים ויאוכלס תוך כחצי שנה.

מגדל מאייר בשדרות רוטשילד בתל-אביב (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
מגדל מאייר בשדרות רוטשילד בתל-אביב(צילום: עמית גושר)

אז מה מצפה לבעלי הכיסים העמוקים שמתעניינים במגורים במגדל? דירות היוקרה המוגדרות "רגילות" עולות סביב 9-12 מיליון שקל; דירת דופלקס-פנטהאוז הממוקמת בקומות 41-42 עולה כ-70 מיליון שקל, ועל תכנונה הופקדה מעצבת העל האיטלקית פטרישה אורקוליה, שתעצב אותה תמורת 10 מיליון שקל; ודירת פנטהאוז נוספת בקומות ה-38-39 עולה לא פחות מ-170 מיליון שקל, וממתינה למכירה מאז 2011 אז פורסם תג המחיר שלה. אגב, עלויות האחזקה יעמדו על 17 שקל למ"ר.

 

בחברה מסרבים למסור את זהות הרוכשים ומציינים כי מדובר במדיניות החברה. עם זאת, ל-ynet נודע כי עם הרוכשים בחודש האחרון נמנים אנשי עסקים ישראלים, ובהם עו"ד וקבלן ישראלי וכן איש עסקים ישראלי מומצע רוסי. כלל הרוכשים הם אנשי עסקים יהודים, חלקם צרפתים המבקשים לעלות לישראל ורוכש אחד מבריטניה.

 

בין השאר פורסם בשנים האחרונות על אנשי עסקים נוספים שרכשו דירות במגדל, ובהם הפרסומאים מיקי בר ושוני ריבנאי, מנכ"ל סופר-פארם ליאור רייטבלט, איל הספנות ג'קי אללוף וליונל בוטבול, בנקאי השקעות נדל"ן ובעלי חברת Lionsfield Capital הלונדונית. עוד רכשו דירות המיליארדר היהודי-קנדי מוטי מקסימוב, שקנה דירת פאר בקומה ה-31 בשטח של 800 מ"ר תמורת 43.5 מיליון שקלים; את יזם ההיי-טק אייל ולדמן מחברת מלנוקס, שרכש דירת 395 מ"ר באותה הקומה תמורת 19 מיליון שקל.

 

המגדל תוכנן על ידי האדריכל היהודי ריצ'ארד מאייר, וזכה בשנת 2011 ב"אות העיצוב" כבניין המגורים היפה בישראל. לפני כשנה הוא נבחר על ידי מגזין פורבס העולמי כאחד מ-10 המגדלים הגבוהים המפוארים ביותר בעולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריק אלון
מגדל מאייר. צפוי להתאכלס בעוד כחצי שנה
צילום: אריק אלון
צילום: סטודיו 84
הדמיית דירת פאר במגדל
צילום: סטודיו 84
מומלצים