שתף קטע נבחר

 

"חסיד אומות עולם". שב"ח הציל יהודים מלינץ'

פלסטיני הורשע בשהייה לא חוקית, אבל אז גילה סנגורו שהוא הציל רופא ישראלי ובנו מלינץ' בכפרו. אחד מהם סיפר במשפט: "הוא חירף נפשו עבורנו". השופט החליט לא לגזור עליו עונש והמליץ להעניק לו אישור כניסה לארץ

בית משפט השלום החליט בשבוע שעבר לא להטיל עונש על פלסטיני ששהה באופן לא חוקי בישראל, מאחר שלא מזמן הציל שני ישראלים יהודים שנקלעו בטעות לכפר מגוריו בשומרון וכמעט נפלו קורבן ללינץ'. "הנאשם הוא מעין חסיד אומות עולם", קבע השופט שמאי בקר, והטיל עליו 18 ימי מאסר בלבד, שאותם כבר ריצה בימי מעצרו. "אין לגזור עליו עונש נוסף כהכרת תודה על סיכון חייו, פרנסתו ומעמדו בחיי היום-יום בכפר לאחר שהציל יהודים מאחרית מרה".

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

הפלסטיני (38) הואשם בין השאר בשהייה בלתי חוקית, התחזות לאדם אחר, שימוש במסמך מזויף ועוד. הוא הודה והורשע, אך השופט קבע כי לא הייתה כל אינדיקציה במעצריו לביצוע עבירות רכושיות או ביטחוניות. הוא יוצג על ידי עו"ד רחמים דיין, שבטיעונים לעונש העלה את המקרה שאירע לפני מבצע צוק איתן: בשעת לילה מאוחרת נקלעו רופא יהודי ובנו לכפר שבו גר הנאשם, ומהר מאוד התגלגלו העניינים לכדי תקיפה המונית שלהם.

 

השופט זימן את הרופא וזה סיפר: "זה היה יום חמישי ראשון של הרמדאן. היו אורות ואנשים ברחוב. נלחצתי לחצות את הכפר כמה שיותר מהר והגעתי לאין כניסה. אמרו לי לנסוע לאיזה מקום, כנראה הטעו אותי, נסעתי ועקבו אחריי. מישהו פתח את הדלת, חטף לי את המשקפיים. חטפתי חזרה, נסעתי מהר והגעתי שוב לדרך ללא מוצא. ישבה שם משפחה ומישהו אמר לי תיסע דרך מסוימת, לא יעשו לך שום דבר.

אילוסטרציה (צילום: אורי דוידוביץ, אסי כהן ויוגב אטיאס) (צילום: אורי דוידוביץ, אסי כהן ויוגב אטיאס)
אילוסטרציה(צילום: אורי דוידוביץ, אסי כהן ויוגב אטיאס)

"הייתי לחוץ מאוד. הבן שלי התקשר למשטרה בשלב הזה. חבר של הבן שלי הוא אחד משלושת החטופים, והמוקדן במשטרה היה אותו מוקדן. חשבתי שאני הולך לראות את המוות בעיניים. האדמה בערה. כשהסתובבנו מהדרך ללא מוצא חסם אותנו רכב ורגמו אותנו באבנים. נסענו קצת רוורס ואיש אחד אמר לי 'אני רוצה שתחיו, בואו תיכנסו לבית שלי עד שהצבא יבוא לחלץ אתכם'. הוא הכניס אותנו והתקשר לשוטר פלסטיני שהוא הכיר.

 

"לקח 45 דקות עד שהצבא הגיע. היו שם עשרות אנשים שרגמו באבנים, אבל הוא והמשפחה שלו - 20 איש - עמדו מסביב למכוניות שלנו ולא נתנו לאף אחד להתקרב לבית. חד-משמעית הם הצילו את החיים שלנו. הנאשם הוא אחד המגנים. הוא חסם את הפורעים בגופו מלהיכנס וליצור איתנו מגע. הוא אחד מאלה שחרפו נפשם עבורי והציל אותי ואת הבן שלי".

 

השופט הגדיר את הנאשם "מעין חסיד אומות עולם" מקומי, וציין את הקריטריונים לכך מאתר יד ושם. הוא הוסיף כי הנאשם ובני משפחתו סובלים מהתנכלות בעקבות ההגנה על הישראלים. "אני סבור שעל בית המשפט הישראלי להכיר תודה לנאשם על מעשיו, ובכך לעודד ביצוע פעולות מסוכנות ואלטרואיסטיות כאלה בהמשך. אין לגזור עליו עונש נוסף כהכרת תודה על סיכון חייו, פרנסתו ומעמדו בחיי היום-יום בכפר לאחר שהציל יהודים מאחרית מרה".

 

בסיום הדיון ציין השופט כי שני מצילים אחרים מאותו אירוע קיבלו לאחרונה אישור כניסה לישראל, וכתב: "מבלי להתיימר להחליף את שיקול דעת הרשויות המוסמכות, ומבלי שיש לפניי את מלוא עברו ונסיבותיו האחרות של הנאשם, אני מוצא להמליץ לו את אותה זכות ככל שאין מניעה".

 

עו"ד דיין: "מדובר בהחלטה אמיצה של בית המשפט שמהווה תקדים. כולי תקווה שמעשיו של הנאשם יהדהדו בעתיד למעשים דומים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ, אסי כהן ויוגב אטיאס
אילוסטרציה
צילום: אורי דוידוביץ, אסי כהן ויוגב אטיאס
עו"ד רחמים דיין
צילום:  אתר בתי המשפט
השופט שמאי בקר
צילום: אתר בתי המשפט
מומלצים