מה לא לאכול כדי לשמור על שיניים לבנות?
כולנו רוצים לחייך בשיניים צחורות ומושלמות, אבל לפעמים מה שעומד בדרכנו הוא האוכל שאנחנו אוכלים ועלול להכתים את השיניים. איזה מאכלים גורמים לכך - גם אם לא חשבתם שהם כאלה
כולנו חולמים על שיניים צחורות ולבנות - וללא ספק זה אחד המובילים התורמים לביטחון העצמי שלנו. אבל לעתים רבות מדי חיוך רחב חושף שיניים צהובות או מוכתמות ולעתים רבות גם לא באשמתנו.
עם הגיל, השכבה החיצונית של השיניים, הופכת להיות חלשה יותר וסופגת ביתר קלות את השפעות המזון שאנחנו אוכלים, כמו גם השפעות נוספות כמו עישון למשל. סקר שנערך בארה"ב, מגלה כי 27% מהאנשים אכן נמנעים מלאכול מאכלי מסוימים כדי שלא יכתימו את השיניים, אבל מה קורה אם אנחנו כלל לא יודעים שמאכלים מסוימים גורמים לנזק?
קיראו עוד כתבות במדור בריאות בשן
תה
למרות שנראה לנו כי שתיית תה היא פחות מזיקה משתיית קפה, מתברר כי ההפך הוא הנכון. התה מכיל כמות גדולה יותר של טאנין מאשר קפה שגורם להכתמה של השיניים. צבע הכתמים עשוי להשתנות על פי סוגי התה שתשתו. תה ירוק ותה צמחים, הם בעלי הסיכוייים הנמוכים יותר לגרום להכתמת השיניים.
רוטב סויה
נוזלים כהים, בהם רוטב סויה, הם בעלי סיכויים גבוהים יותר לגרום לכתמים בשיניים. המרכיבים ברוטב שגורמים להופעת הכתמים הם חלבוני הסויה יחד עם חומצה הידרוכלורית (חומצת מלח). השילוב בין שני מרכיבים אלה עלול לא רק להכתים את השיניים אלא גם להחליש אותן.
חומץ בלסמי
אמנם הוא מוסיף טעם נהדר לסלט אבל הצבע הכהה שלו עלול לגרום להכתמת השיניים. החומץ מוריד את רמת ה-PH בפה, מה שעלול לפגוע בציפוי השיניים ולגרום להם להיות חלשים יותר.
קארי
התבלין הצהוב יכול לגרום לריח גוף מאוד ספציפי וגם להכתמת השיניים בצבע צהבהב. אבקת הקארי עשירה מאוד בפיגמנט, והצבע מקורו בחומר הנקרא כרומגן.
יין לבן
כולם מפחדים מהיין האדום, אבל מתברר שגם יין לבן עלול להיות מסוכן לשיניים בגלל הטאנינים שבו והחומצות שעלול לגרום לחספוס ציפוי השן. כמו בכל דבר, גם כאן העניין הוא במינון.