אובמה הפתיע בגראמי: "אונס זה לא OK"
הודעה מוקלטת של נשיא ארה"ב שבה דיבר בגנות אלימות נגד נשים הפתיעה את האמנים בטקס הגראמי ואת הצופים בו בבית. הבחירה בטקס אינה מקרית: תרבות האונס פושה בכל תחומי החיים, ותעשיית המוזיקה אינה חסינה לה
עוד חדשות בעולם :
להרגיש אשם: ילדים מתנצלים על טרור
ר"מ יוון מציג: חשמל ומזון חינם לעניים אחרי 54 שנה: נמצא מטוס הכדורגלנים שנעלםבהודעה מוקלטת ששודרה באירוע השנתי החגיגי של תעשיית המוזיקה, הוא ביקש לומר כמה דברים על אלימות כלפי נשים. מדובר בחלק מקמפיין "זה באחריותנו" (It's on Us) נגד אלימות שהשיק ממשל אובמה בשנה שעברה, שמטרתו בין היתר לשים קץ לתקיפות מיניות בקמפוסים.
הנשיא האמריקני פנה לאמנים המשתתפים בחגיגת הפרסים שיבקשו ממעריציהם להתחייב למטרה זו יחד עם קבוצה של סטודנטים מיותר מ-200 קולג'ים ואוניברסיטאות, כמה ארגוני ספורט וחברות פרטיות. בדבריו ציין הנשיא כי אחת מחמש נשים בארה"ב הייתה קורבן לאונס או ניסיון לאונס ויותר מאחת מכל ארבע נשים סבלה סוג של אלימות.
"לאמנים יש כוח מיוחד לשנות תפישות וגישות, ולגרום לנו לחשוב ולדבר על העניינים החשובים באמת", אמר. "כולנו, בחיינו, חייבים לשמש דוגמה. הצטרפו לקמפיין שיעצור את האלימות". "זה באחריותנו", הצהיר אובמה, "על כולנו ליצור תרבות שבה יש אפס סובלנות לאלימות, שבה תומכים בקורבנות, ושכל הצעירים - גברים ונשים - יוכלו להגיע הכי רחוק לאן שכישרונותיהם וחלומותיהם ייקחו אותם".
כלי תקשורת בתחום התרבות בארה"ב סבורים כי הבחירה בשידור ההודעה בטקס המוזיקה אינה מקרית. תעשיית המוזיקה אינה חסינה לחדירת תרבות האונס לשורותיה. באתר המגזיני Mic ציינו כי לפרסי הגראמי יש היסטוריה ארוכה
של סובלנות בכל הנוגע לאמנים שנחשדו באלימות מינית. מפיקי הגראמי היתממו למשמע פרשת תקיפת הזמר כריס בראון את הזמרת ריהאנה, ומיתגו את חזרתו לטקס הפרסים לאחר הפרשה כ"קאמבק" מזהיר. הטקס גם העניק פרס לאמן הראפ אמינם בשנה שעברה, למרות איומיו הפומביים נגד אמניות כמו לאנה דל ריי.
ממשל אובמה הגביר את אכיפת החוק Title IX, האוסר על אפליה על בסיס מגדר בבתי ספר המקבלים מימון פדרלי, ומעודד מוסדות להשכלה גבוהה לבחון מחדש את המדיניות הנוגעת להטרדה מינית ותקיפה מינית. משרד החינוך לזכויות אזרחיות בודק עשרות קולג'ים ואוניברסיטאות במסגרת החוק ועד 24 בדצמבר חקר מקרים ב-92 מוסדות חינוך.