מלכה במחבת: פריטטות לכל המשפחה
במקום חביתה או עין הפוכה למה שלא תכינו לארוחת הערב המשפחתית פריטטות תפוחות ומלאות בכל טוב? כך תוכלו לצרף את הילדים לתהליך ההכנה וגם לתת להם לאכול ירקות בריאים שמתחבאים בתוך חביתה זהובה
ביצים היו, מאז ומתמיד, סמל לארוחת ערב - מכינים חביתה, או מקושקשת, אולי עין הפוכה או ביצה קשה, מוסיפים סלט קצוץ, כמה פרוסות לחם, גבינות והרי לכם ארוחת ערב שכל המשפחה תהנה ממנה.
אבל מאז עברו ביצים רבות במחבת, ויש לנו היום גם ביצים ממולאות, ביצים בתנור, ביצה בקן, טוסט עם ביצה ועוד המון אפשרויות שגורמות לנו ללקק את האצבעות. הפריטטה היא דוגמה נפלאה לארוחה שלמה במחבת אחת, היא אהובה על כולם, כלומר על אלו שמוכנים לאכול ביצים, משום שהיא מאפשרת לשלב מה שאוהבים בפנים.
יתרה מזאת, היא אידיאלית להכנה משותפת עם הילדים, הם יעזרו לכם להכין את התוספות ויצפו בחדווה כיצד הביצה הופכת לפריטטה משובחת ומלאה בכל טוב. שנתחיל?
פריטטה עם פלפלים
המרכיבים:
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
שן שום פרוסה דק (או יותר אם אוהבים)
1/2 פלפל אדום חתוך קטן
1/2 פלפל צהוב חתוך קטן
1/2 פלפל ירוק כהה חתוך קטן
חתיכת פלפל חריף מנוקה מגרעינים ופרוס דק (לפי הטעם)
4 ביצים
מלח
פלפל גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
עלי נענע קצוצים (לפי הטעם)
2 עלי בזיליקום קצוצים (או יותר אם אוהבים)
50 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל/ פרמזן/ צ'דר או דומות)
100 גרם גבינת עיזים פרוסה למטבעות דקים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת בינונית.
- מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמשחים קלות ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים.
- שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים פלפל ומלח וטורפים היטב. מוסיפים את העלים הקצוצים ומערבבים.
- שופכים חצי מהתערובת למחבת, מערבבים ומפזרים מעליה את הגבינה המגוררת.
- שופכים את יתרת התערובת למחבת ומטגנים עד שהחלק התחתון משחים.
- בעזרת צלחת הופכים את הפריטטה (מצמידים צלחת גדולה למחבת מעבירים אליה את הפריטטה ומחזירים אותה למחבת על צידה הלח).
- מניחים את טבעות גבינת העזים.
- מטגנים עד שהתחתית שחומה.
- מגישים.
פריטטה עם ברוקולי ואפונה ירוקה
המרכיבים:
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
שן שום פרוסה דק (או יותר אם אוהבים)
100 גרם אפונה קפואה200 גרם פרחי ברוקולי קפואים
100 גרם שמנת לבישול
1/4 כפית מוסקט
4 ביצים
מלח
פלפל גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
עלי נענע קצוצים (לפי הטעם)
2 עלי בזיליקום קצוצים (או יותר אם אוהבים)
50 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל/ פרמזן/ צ'דר או דומות)
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את האופנה והברוקולי ויוצקים עליהם מים רותחים. משאירים במים, 4-5 דקות, עד שהירקות אינם קפואים אך עדיין במרקם נגיס ומסננים.
- מניחים במסננת עד השימוש.
- מחממים את השמן במחבת בינונית.
- מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמשחים קלות ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את האפונה והברוקולי.
- שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים פלפל ומלח וטורפים היטב.
- מוסיפים לביצים את השמנת והעלים הקצוצים ומערבבים.
- שופכים חצי מהתערובת למחבת, מערבבים היטב ומפזרים מעליה את הגבינה המגוררת.
- שופכים את יתרת התערובת למחבת ומטגנים עד שהחלק התחתון משחים.
- בעזרת צלחת הופכים את הפריטטה (מצמידים צלחת גדולה למחבת מעבירים אליה את הפריטטה ומחזירים אותה למחבת על צידה הלח).
- מטגנים עד שהתחתית שחומה.
- מגישים.
פריטטה עם סלמי ונקניקיות עגל
המרכיבים:
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
שן שום פרוסה דק (או יותר אם אוהבים)
100 גרם סלמי פרוס וחתוך לקוביות
100 גרם נקניקיות עגל פרוסות לטבעות דקות
כפית מיונז
4 ביצים
מלח
פלפל גרוס
חופן גדול פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפיות חרדל דיז'ון (או יותר אם אוהבים)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת בינונית.
- מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמשחים קלות ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את ההסלמי והנקניקיות ומטגנים.
- שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים פלפל ומלח וטורפים היטב.
- מוסיפים את המיונז והעלים הקצוצים ומערבבים.
- שופכים את התערובת למחבת ומערבבים.
- מטגנים עד שהחלק התחתון משחים.
- בעזרת צלחת הופכים את הפריטטה (מצמידים צלחת גדולה למחבת מעבירים אליה את הפריטטה ומחזירים אותה למחבת על צידה הלח).
- מטגנים עד שהתחתית שחומה.
- מעבירים לצלחת ומורחים מעל את החרדל.
- מגישים.
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית
איך מכינים ארוחת ערב ברבע שעה ולמה היא כל כך חשובה? הצטרפו לשולחן המשפחתי