הטלוויזיה ששומעת גם מידע פרטי
בתנאי השימוש שלה, סמסונג מזהירה שמידע פרטי שנאמר בזמן הפעלת זיהוי קולי, יישלח לצדדים שלישיים. מה עושים אם חוששים? מכבים את הזיהוי הקולי או נזהרים בלשון
הטלוויזיה של סמסונג שכוללת זיהוי קולי עלולה גם להקליט מידע אישי או רגיש שנאמר לידה. כך לפי תנאי השימוש של החברה, שמעלים דאגות באתרי הטכנולוגיה בעולם. סמסונג מציחדה אומרת שהיא מקפידה על פרטיות ואבטחת מידע ומאפשרת לבטל את ההקלטה.
הטלוויזיה של סמסונג מאפשרת לדבר אליה, ולשם כך החברה שולחת לעתים את ההקלטה לשרתים של חברה חיצונית, כדי לפענח את הדיבור ולהפוך אותו לטקסט שהתוכנה של סמסונג יודעת לזהות.
חלק מהמלל מוקלט על ידי סמסונג, על מנת "לשפר את השירות", לדבריה. כלומר ככל שמדברים יותר, ככה סמסונג יכולה ללמוד יותר כיצד לפענח קול ולספק אפשרת לפקודות שנאמרות בעל פה. כך ככל הנראה נעשה גם בשירותים אחרים לפקודות קוליות במחשבים ובסמארטפונים.
מה שנאמר ומה שמוקלט
"היו מודעים לכך שאם המילים שאתם אומרים כוללים מידע רגיש או אישי", נכתב בתנאי השימוש, "המידע הזה יכלל במה שמוקלט ונשלח לצדדים שלישיים בעת שימוש בזיהוי הקולי". בהסכם לא מפורט מי הצדדים השלישיים, ולא לגבי הפרטיות שלהם.
עם זאת, אין הכוונה שהטלוויזיה מקליטה בחשאי או באופן ספונטני את הנעשה סביבה ללא רשות. בהמשך המסמך מצויין כי אם לא מפעילים את הזיהוי הקולי, עדיין אפשר להפעיל אפשרויות בטלוויזיה, אולם רק על ידי מספר פקודות שמוגדרות מראש.
בכל מקרה, אפשר לכבות את הזיהוי הקולי, או לנתק את הטלוויזיה מהרשת אם מעדיפים לא להשתמש באפשרות הזו. דרך נוספת היא פשוט להזהר מלהגיד בעל פה מידע סודי כמו סיסמאות, או פרטים אחרים, בזמן שמפעילים זיהוי קולי.
מקפידים על פרטיות
בהודעה לאתר TechCrunch סמסונג הבהירה כי היא לא מוכרת את המידע, וכי הוא נשלח בזמן החיפוש של פקודה בשרתים. לדיילי ביסט אמרו מסמסונג כי החברה מנהיגה אמצעי אבטחת מידע קפדניים והצפנה של המידע. החברה מסרה גם כי היא מונע איסוף לא מאושר של מידע.