שיבא: 7 קשישים במצב קשה מנפילה מסולם
בחודשיים האחרונים אשפזו במרכז הרפואי שיבא שבעה קשישים במצב קשה לאחר שנפלו מסולם, שניים נפטרו. ד"ר יורם קליין, מנהל יחידת הטראומה בשיבא: "פציעתם לאחר נפילה מסולם עלולה להוות את הסיום לחיים עצמאיים עבורם"
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
"בכל שנה יש עשרות מקרי נפילה מסולם של מבוגרים בישראל. בחודשיים האחרונים היו אצלנו שבעה, מתוכם שניים נפטרו ועוד ארבעה נפצעו באופן משמעותי והם זקוקים לשיקום ממושך", מספר ד"ר יורם קליין, מנהל יחידת הטראומה בשיבא.
קראו עוד
למה קשישים סובלים מנפילות תכופות - ואיך למנוע
הטיפ היומי: איך למנוע נפילות אצל קשישיםהנתונים הישראלים החמורים זוכים לחיזוק גם ממחקר אמריקני שפורסם במרכז לבקרת מחלות בארה"ב. לפיו, 43 אחוז ממקרי המוות כתוצאה מנפילות התרחשו עקב נפילה מסולם, מה שהופך את הפעולה היומיומית הזו למסוכנת במיוחד.
"שיווי המשקל של קשישים פחות טוב"
ישנן כמה סיבות שבגללן טיפוס על סולם היא פעולה מסוכנת עבור קשישים. "בגלל תהליכי הזדקנות רגילים, התפקוד של שיווי המשקל שלהם פחות טוב, ההתמצאות המוטורית שלהם נפגעת עם הגיל", מסביר ד"ר קליין.
גם עוצמת הפגיעה הקשה יותר שממנה הם סובלים נגרמת משילוב של כמה גורמים. "העצמות של אנשים מבוגרים הן חלשות יותר, וגם תהליכי ההחלמה שלהם ארוכים יותר. לכן הם סובלים משברים, נאלצים להתמודד עם אשפוז ארוך ושיקום שלא תמיד מצליח, ובזאת מסתיים התפקוד העצמאי שלהם".
"אני שומע מבני המשפחה כל הזמן 'אמרתי לו לא לטפס על סולם'. להבדיל מחציית כביש שהיא דבר מסוכן אך הכרחי, בחלק גדול מהמקרים אין באמת צורך לעלות על סולם.
"למרות שלמבוגרים יש צורך להרגיש פעילים, ובאופן כללי אדם זקן שעושה דברים יזכה לאיכות חיים טובה יותר ויחיה יותר, אבל זה דבר שהוא מיותר", אומר ד"ר קליין.