הרשות הפלסטינית מחרימה 5 חברות ישראליות גדולות
בעקבות החלטת ישראל להקפיא את כספי המסים, הודיעה ועדה שבה חברים בכירים בפתח ובאש"פ כי החל מיום רביעי תיאסר הכנסת סחורות של תנובה, שטראוס, עלית, יפאורה, אסם ופריגת. לסוחרים הפלסטינים ניתנו שבועיים להיפטר מהסחורות הקיימות
ההחרפה ביחסי ישראל והרשות הפלסטינית נמשכת. הפלסטינים הודיעו היום (ב') כי החל מיום רביעי יחול איסור להכניס סחורות של חמש חברות ישראליות גדולות לשטחי הרשות הפלסטינית. החברות הן שטראוס, תנובה, עלית, יפאורה, אסם ופריגת. ההחלטה מגיעה בעקבות הסנקציות הכספיות והקפאת כספי המסים הפלסטיניים שהטילה ישראל על הרשות הפלסטינית בעקבות הפנייה למועצת הביטחון.
ביבי חביבי // החדש של נוי אלוש // רק ב-ynet
ההודעה נמסרה במסיבת עיתונאים שקיים בכיר פתח מחמוד אל-עאלול שעומד בראש ועדה שבחנה את הנושא. בוועדה חברים גם בכירים באש"פ ובפתח והיא זכתה לתמיכה של איגוד העיתונאים הפלסטינים אשר קורא באופן רציף להימנע מנורמליזציה עם ישראל.
הוועדה שהחליטה על מניעת כניסת הסחורות הודיעה כי תיתן לסוחרים הפלסטינים ארכה של שבועיים כדי להיפטר מהסחורות של החברות הללו שנמצאות ברשותם. לאחר מכן יסיירו ועדות מיוחדות שיוודאו כי האיסור נאכף וכי הסחורות הללו לא מוכנסות לעסקים ולחנויות בכל רחבי הגדה המערבית.
אל-עאלול ציין כי ההחרמה של המוצרים הישראליים צריכה להיות אסטרטגיה קבועה וכי איסור הכנסת הסחורות של החברות הללו הוא רק צעד ראשון והדרגתי עד אשר יוחרמו כל הסחורות שמקורן בחברות ישראליות. כבר במהלך מבצע צוק איתן היו קריאות דומות להחרים מוצרים ישראליים וגם אז יוצרו סטיקרים נגד קנייה של מוצרים כאלה.
ממשלת ישראל החליטה על הקפאת המסים הפלסטיניים בעקבות החלטת הפלסטינים לחתום על אמנת רומא ולהצטרף לבית הדין הבינלאומי בהאג - זאת אחרי שנכשלו בהעברת הצעת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם שתציב לוח זמנים לנסיגת ישראל משטחי הגדה המערבית.
ההקפאה של כספי המסים נמשכת כבר חודשיים ועד כה המסים המוקפאים בידי ישראל הגיעו לסכום של כ-200 מיליון דולר. בעקבות הקפאת המסים מקבלים פקידי הרשות הפלסטינית, ובהם גם אנשי מנגנוני הביטחון, כ-60 אחוז בלבד ממשכורתם. בשל מערכת הבחירות בישראל, לא נערכו עד כה דיוני המשך שיבחנו את המדיניות ונראה כי היא תימשך לפחות עד אחרי הבחירות.
לפני ארבע שנים, בספטמבר 2011, אמר יועצו של אבו מאזן ובכיר פתח, סברי סיידם, כי הפלסטינים ינצלו את הרשתות החברתיות כדי להטיל חרם על כל המוצרים הישראליים ולא רק על מוצרים שמקורם מעבר לקו הירוק. בחודש מאי 2010 פשטו פקחים פלסטינים על 200 בתי עסק ברמאללה, התעמתו עם הסוחרים ובדקו ביסודיות את המוצרים במסגרת אכיפת החוק שאוסר למכור מוצרים מהתנחלויות.
כמו כן, בינואר 2010 ראש הממשלה הפלסטיני דאז, סלאם פיאד, שרף מוצרים שהוחרמו מחנויות בגדה המערבית, אשר יוצרו ביישובים ישראליים שמעבר לקו הירוק. יומיים קודם לכן הכריז פיאד כי המדינה הפלסטינית העתידית תהיה "נקייה מגדרות ומהתנחלויות". חודש לפני כן שר האוצר הפלסטיני, חסן אבו ליבדה, הודיע על ההחלטה להטיל חרם על סחורות ישראליות המיוצרות בשטחים.