התשתית לא מתאימה: מי ביוב זורמים לים באשקלון
התושבים בשכונות ברנע ב' וג' בצפון העיר מתלוננים על ריח נוראי של ביוב, שזורם לו לים התיכון. ראשי העיר בעבר ובהווה מטילים את האחריות על קודמיהם בתפקיד ובינתיים מגיע לעתים ביוב לשאוב את השפכים. בעמותת צלול הגישו תלונה במשטרה
שתי שכונות באשקלון אוכלסו לפני שבעירייה דאגו לתשתית ביוב מתאימה ובינתיים חלק מהביוב זורם לעתים לים התיכון. בינתיים ראש העיר מגלגל את האחריות על קודמו בתפקיד וזה טוען כי מי שהיה לפני בראשות העירייה אחראי למחדל. ומי סובל? התושבים.
עוד בכלכלה ירוקה:
לומר אמת: זו הפסולת של מפעלי ים המלח
קלינטק: הפיתוחים הירוקים שיצילו העולם החשמל הוזל ב-10%: יכול להיות שזה רע?
תושבים בשכונת ברנע ב' וג' בעיר התלוננו על המחדל, בין היתר בדף הפייסבוק "אשקלונים מודאגים". חופית לוגסי אמרה: "ריח נוראי אופף את המקום ויש זרימה חופשית של מי ביוב אל הים וחלחול מים אל הקרקע. יש מספר מוקדי ביוב לאורך החופים. הבעיה היא לא רק שם. אף אחד לא נותן את הדעת על כך שלמים שלנו יש ריח של ביוב באופן תמידי. זה עצוב ומכעיס".
בדיקות שביצעה צלול בתוכניות השכונה ומול גורמי תכנון העלו כי המשך הרחבת השכונה ואיכלוס הבתים הותנה בהשלמת הקמה של מערכת הביוב במקום. אלא שדבר זה לא נעשה והשכונה אוכלסה עוד בטרם הייתה מערכת הביוב במקום מוכנה לקליטת כמות גדולה של שפכים. כתוצאה מכך המאגר - הנמצא במערב השכונה לא רחוק מקו החוף - מתמלא באופן מהיר ולדברי התושבים המים גולשים לים. עמותת צלול הגישה תלונה למשטרה הירוקה, כדי שתחקור מי אחראי למחדל גלישת הביוב לים.
"נגמרו הימים שבהם הסביבה היא הדבר האחרון שנלקח בחשבון", אמרה מאיה יעקבס, מנכ"ל צלול. "כשקבלנים וראשי ערים מרחיבים את העיר ובונים שכונות חדשות, עליהם להיות ערוכים מבחינת התשתית העירונית לפני התחלת האיכלוס, ולא לסמוך על פתרונות זמניים ומאולתרים".
בעיריית אשקלון גלגלו את האחריות לסוגיה לראש העיר הקודם, בני וקנין. מהעירייה נמסר: "אחת הבעיות שראש העיר הנוכחי קיבל בירושה מקודמו בתפקיד היא סוגיית היעדר התשתיות בשכונות ברנע ב' ו-ג'. מדובר על בעיה שנמשכת מזה כעשר שנים, עת החל אכלוס השכונה".
עוד אמרו בעירייה כי "מיד מיד עם כניסתו לתפקיד הורה ראש העיר איתמר שמעוני על מציאת פתרון קבע לסוגיית הביוב, ובימים אלו החלו העבודות להקמת תחנת שאיבה. העבודות יימשכו כשנתיים ועלותן מוערכת בעשרות מיליוני שקלים. כפתרון זמני עד לבניית התחנה הקבועה, תוגברה שאיבת השפכים במקום בכדי למנוע הצפות, ובמקביל תוקם תחנת שאיבה זמנית שתיתן אף היא מענה לבעיה".
ראש העיר לשעבר וקנין אמר בתגובה "תחילת הבניה לא הייתה בתקופתי. החלו בבניה בין 2003-2008, כשלא הייתי בתפקיד. כשחזרתי לעירייה ב- 2009 ראיתי שהחלו בבניה. לא הייתי מתחיל בבניה לפני שהיינו גומרים תוכניות. כשהגעתי היו עשרות וילות".