שתף קטע נבחר

 

הגשימה חלום: עלתה בגיל 93 ומתה אחרי שנה

עשרות נענו לקריאה בפייסבוק והגיעו להלווייתה של לוסי פרנקל שהלכה לעולמה, אף שלא הכירו אותה. פרנקל הייתה ניצולת שואה שחיה בארה"ב ובערוב ימיה התעקשה לעלות לישראל: "היה לה מסר מיוחד"

יותר ממאה איש ליוו אתמול (ג') בצהריים למנוחות את לוסי פרנקל (94), אחת הנשים המבוגרות ביותר שעלו לארץ מאז קום המדינה: היא הגשימה חלום והגיעה לארץ מארה"ב רק בשנה שעברה, בגיל 93. בבוקר היא נפטרה בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים והרוב המוחלט של המשתתפים בלוויה כלל לא הכיר אותה, אבל הגיע בעקבות קריאה שהופצה ברשתות החברתיות.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

פרנקל, ניצולת שואה, ביקשה לעלות לישראל למרות גילה המתקדם, מצבה הבריאותי והיותה מרותקת לכיסא גלגלים. משפחתה עשתה מאמצים אדירים כדי לאפשר את עלייתה, שעיקרם מוקדו בהשגת האישורים הרפואיים הדרושים להטסתה.

לוסי פרנקל. נגד כל הסיכויים ()
לוסי פרנקל. נגד כל הסיכויים

אתמול פרסם קרוב משפחתה משה זרצקי סטטוס בפייסבוק הקורא לציבור להגיע ללוויה בבית העלמין ארץ החיים בבית שמש. הסטטוס שותף גם בדף הפייסבוק "צריכים משו". זרצקי כתב: "לוסי הייתה ניצולת שואה ועלתה לארץ במסירות נפש. יש לה בת אחת שנשואה לאבא שלי. בלעדיכם יהיו בקושי 20 איש בלוויה. לאישה כזו באמת שמגיע יותר".

 

אחרי הלוויה סיפר זרצקי: "הייתי בשוק מההיענות ומאנשים שהרימו את הכפפה. יום קר, 15:00 בצהריים, בית עלמין בבית שמש על צלע הר ללא נגישות לתחבורה ציבורית,

ועדיין הגיעו יותר מ-100 איש, בהם גם חיילים".

 

פרנקל נולדה בעיר קאסל בגרמניה ובמהלך מלחמת העולם השנייה שרדה את טרבלינקה ואושוויץ בירקנאו. אביו של משה, יהודה זרצקי, סיפר: "כל משפחתה נכחדה בשואה והיא הצליחה בדרך לא דרך להגיע לארצות הברית. היא הייתה פעילה ציונית שרצתה להגשים חלום ילדות ולעלות לישראל, גם על כיסא גלגלים. ביחד עם ארגון 'נפש בנפש' הצלחנו. עשינו מאמצים רבים להביא אותה בערוב ימיה לארץ. לפני שנה היא קיבלה תעודת עולה. היא שרה "הבאנו שלום עליכם" על כסא גלגלים עם נציג משרד הקליטה בשדה התעופה".

 

זרצקי מדגיש כי מדובר היה בהליך מורכב: "מכיוון שהיה קשה לה פיזית, היו צריכים אישורים רפואיים. חששנו שהיא לא תשרוד את זה אך לה כוח רצון אדיר להגיע לארץ. היא שרדה טיסה מאוד לא קלה והורידו אותה מהמטוס במנוף. בשנה האחרונה היא גרה בדיור מוגן בגבעה הצרפתית בירושלים והכינה שם חבילות שי לחיילים בודדים. היא ביקשה להגיע לכותל כדי לראות את שם את החיילים מתפללים. זו אישה עם מסר מיוחד: ניצולת שואה שנגד כל הסיכויים הקימה משפחה למופת ורצתה להגשים חלום להיות פה בארץ".


פורסם לראשונה 10/02/2015 23:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים