ועד כיל תוקף: המנכ"ל מרוויח פי 59 מעובד
כל חמשת הבכירים בקבוצה הצליחו להשתלב בצמרת דירוג שכר הבכירים בחברות הציבוריות בשנת 2013. המנכ"ל, סטפן בורגס, התמקם בחמישיה הפותחת עם 20 מיליון שקלים לשנה. יו"ר הוועד: לפני שמפטרים עובדים - שיקצצו את שכר הבכירים ב-50%
ועד עובדי כיל (כימיקלים לישראל) מסיר את הכפפות ושולף מדו"חות העבר את נתוני השכר של מנהלי החברה: עלות שכרו של מנכ"ל הקבוצה, סטפן בורגס, עמדה בשנת 2013 על 20 מיליון שקלים - פי 59 לעומת העובד הממוצע בקבוצה. כך עולה מהדו"חות הכספיים של הקבוצה.
- הפיטורים בכיל: עובד קיבל מכתב בזמן צנתור
- כיל: מכתבי פיטורים נשלחו לבתי העובדים
- פיטורים בכיל: 850 עובדים שובתים
>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר
שכרו של צ'רלי וידהס, מנכ"ל כיל מוצרים תעשיתיים עמד על 7.99 מיליון שקלים,ושל המשנה למנכ"ל אשר גרינבאום - על 7.12 מיליון שקלים. עלות השכר של המשנה למנכ"ל דני חן הייתה 6.58 מיליון שקלים ועלות שכרו של ניסים אדרי, מנכ"ל כיל דשנים, הייתה 6.52 מיליון שקלים. חמשת הבכירים בקבוצה, הצליחו להשתכר לצמרת דירוג שכר הבכירים בחברות הציבוריות בשנת 2013, כאשר המנכ"ל בורגס התמקם בחמישייה הפותחת.
יו"ר ועד עובדי מפעל תרכובות ברום מקבוצת כיל, אבנר בן סניור, קרא להנהלת כי לקצץ את שכר הבכירים ב-50%, על רקע כוונתה לפטר עובדים. "הנהלת כיל טוענת כי היא נמצאת בהפסדים ועל כן עליה לפטר עובדים", אמר. "אם כך הדברים, אנו דורשים שבטרם ידונו איתנו על התייעלות ופיטורי עובדים - יקצצו את שכר הבכירים ב-50% - וגם אז אני יכול להבטיח לכם כי שכר יהיה גבוה מהשכר המקובל בישראל".
"זהו התנאי שלנו", הוסיף. "רק כאשר הוא יתממש רק אז נהיה מוכנים לשבת איתם ולדון בהתייעלות. לא עולה על הדעת שחברה אשר בכיריה מרווחים עשרות מיליוני שקלים תבוא לעובדים ותדרוש מהם התייעלות על ידי פיטורי עובדים. כיל מנסה להחליש את החברה ולהציג מצג שווא של הפסדים בעוד היא מעתיקה את פעילותה לחו"ל. עידן עופר עושה שימוש ציני בעובדים כדי לנקום בממשלת ישראל בעקבות המלצות שישנסקי".
יש לציין, כי עלות השכר הממוצעת של עובד תרכובות ברום היא 40 אלף שקל בחודש. עלות השכר של כמחצית מהעובדים המאוגדים בהסכם הקיבוצי - 450 עובדים - הוא 50 אלף שקל, ואילו עלות שכרם של 30 העובדים המהווים את שיאני השכר - עומדת על 78 אלף שקל בחודש.
משכורת ממוצעת לעובד: 40 אלף שקל
עובדי תרכובות הברום שובתים מזה 10 ימים, לאחר שההנהלה זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-140 עובדים. זאת במסגרת תוכנית התייעלות, במסגרתה מתכננת ההנהלה לפטר כ-300 עובידם בסך הכל מתוך 830 עובדי המפעל. בסוף השבוע שעבר החלה החברה לשלוח מכתבי פיטורים ישירות לבתי העובדים השובתים.
בהנהלה טוענים כי הליך ההתייעלות והפיטורים נדרשים מאחר שבעשור האחרון הם הפסידו כ-1.4 מיליארד שקלים. זאת על רקע משבר חמור בשוק תרכובות הברום ומעכבי הבעירה, לאחר שהמעבר למסכים דקים צמצם וטאבלטים וסמארטפונים הוביל לירידה דרמטית בביקוש.
מהדו"חות הכספיים שפרסמה היום החברה עולה, כי היא סיימה את הרבעון הרביעי עם ירידה של 1% בהכנסות ל-1.4 מיליארד דולר בעוד שציפיות השוק היו להכנסות של 1.43 מיליארד דולר. הרווח הנקי המתואם הסתכם ברבעון בכ-108 מיליון דולר, ירידה של כ-45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.