שתף קטע נבחר

 

הייתם גרים בבית עם קירות ממים?

המים בבית הנסיוני, שהוקם דרומית לבודפשט, מקררים את המבנה בקיץ ומחממים אותו בחורף. המים עצמם מאוחסנים בין שתי זכוכיות וגם במיכלים ליד היסודות

מהנדס הונגרי מצא דרך יוצאת דופן וזולה לבנות בתים ירוקים - שבהם צריכת האנרגיה נמוכה. הסוד של הממציא, מטיאס גוטאי, הוא מים. הבית הראשון נבנה סמוך לבודפשט לאחר בדיקות שנעשו בין היתר גם באוניברסיטה ביפן, שם חקרו את הנושא במשך עשור.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

"תארו לכם בניין ללא בידוד, אבל עם איזון תרמי בתוכו בזכות המים", אמר הממציא ההונגרי בן ה-34 לסוכנות הידיעות הצרפתית. הוא הציג אב טיפוס קטן שבנה, בעיירת הולדתו מדרום לבודפשט. לדבריו, הקמת אב הטיפוס של המבנה שחלק קירותיו עשויים ממים עלתה 57 אלף דולר. הכסף, אגב, הגיע מממשלת הונגריה.

 

המים מחממים ומקררים את הבית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המים מחממים ומקררים את הבית(צילום: AFP)

 

הקירות בבית שבנה גוטאי עשויים זכוכית כפולה, שבין שני חלקיה יש מים. המים האלה, רק כמה קובים, מתחממים על-ידי השמש. הוא הסביר כי המים סופגים את החום כמו סוללה בזמנים חמים ומפזרים אותו בבית בימים קרים, וכך הם גורמים שיהיה נעים בבית גם בחורף וגם בקיץ.

 

מערכת ניטור פנימית מאפשרת למשתמשים לקבוע את הטמפרטורה בתוך הבית, באמצעות החום שנאגר על-ידי המים על-פי הצורך.

 

עודף החום במים במים חמים מאוחסן במיכל ביסודות הבית והוא נשלח אל הקירות בימים קרים. המערכת מצמצמת את הצורך באנרגיה חיצונית לחימום, אמר גוטאי, והוא לא פולט פחמן לאוויר.

 

"בשום מבנה אחר אתה לא יכול להיות מוקף בגופי מים מחוברים, על-פי המאפיינים הטבעיים, שמפעילים מערכת חום מאוזנת, שיכולה להעביר אנרגיה ממקום למקום", הוא אמר. "המערכת סופגת, אוגרת, מחממת, מקררת ומאזנת את הטמפרטורה בבית".

 

הקירות עצמם במבנה עשויים חלקית או לגמרי מזכוכית והם חזקים מספיק לתמוך במבנה, אמר הממציא ההונגרי. הוא הוסיף כי הזכוכית נותנת בידוד מלא, למרות שהיא דקה יותר מהקירות במבנים רגילים.

 

הוא הוסיף כי עלות בניית בתים בצורה כזו היא אמנם יקרה יותר מבנייה רגילה, אבל היא זולה יותר מבנייה ירוקה סטנדרטית.

 

הרעיון למבנה עם קירות ממים גורר התעניינות מאדריכלים וקבלנים ברחבי העולם, אמר גוטאי. הוא התבדח ואמר כי את הרעיון להרמת המבנה הוא קיבל במרחצאות ביפן, כשלמד אדריכלות ירוקה באוניברסיטת טוקיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
גוטאי ליד אחד הקירות
צילום: AFP
מומלצים