חדש באונ' אריאל: סורק אלקטרוני לאיתור סלולרי בבחינות
הסטודנטים: "זה מזלזל. אנחנו מרגישים מושפלים". תגובת האוניב': "בעקבות תלונות החלטנו להגביר את האכיפה באמצעות סורק אלקטרוני ומצלמות אבטחה". יו"ר התאחדות הסטודנטים: "זה מביש ומביך. נבדוק את כל המוסדות"
נוהל חדש באוניברסיטת אריאל בתקופת הבחינות הנוכחית: בדיקות באמצעות סורק אלקטרוני לאיתור מכשירים ניידים אשר סטודנטים נושאים על גופם. "אני סטודנט באריאל" כתב ש' ל-ynet בימים האחרונים, "ובמבחן האחרון עבר בוחן ועשה בידוק לסטודנטים באמצע המבחן, לצורך חיפוש של מכשירים אלקטרונים. בנוסף, מחתימים סטודנטים לפני המבחן על הצהרה שאין עליהם מכשירים במהלך בחינה. התביישתי לעבור את הבדיקה, על אף שלא היה לי שום מכשיר עלי. זה מזלזל. הסטודנט המושפל".
לכתבות נוספות בערוץ לימודים :
- חלוקת כספים לא שיוויונית באקדמיה
- סטודנטים - כך תנהלו את זמן הלמידה שלכם
- אוניברסיטת הרווארד מחפשת ישראלים
>>>רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר
החל מתקופת הבחינות הנוכחית החלו באוניברסיטת אריאל להילחם בתופעת ההעתקות באמצעות החתמת הסטודנטים על טופס לפיו הם מתחייבים כי אינם נושאים על גופם מכשיר סלולרי. בנוסף, במהלך הבחינות, נכנס באקראיות משגיח אשר בכיסו סורק אלקטרוני לזיהוי מכשירים סלולריים.
"מעריכה מאוד את הצעד הזה"
לאחר בירור מול מספר סטודנטים נוספים, מתברר שהתופעה ככל הנראה אכן קיימת. ח', סטודנטית באריאל אמרה: "הייתי במבחן והבנתי שזה מה שקורה. עשו את זה לחברה שאיתי בכיתה, והיינו בהלם כי זו חדירה לפרטיות ברמה מטורפת. זה גורם לאי נעימות. עם כל הכבוד לאוניברסיטה שיש העתקות, זו לא בעיה של כלל הסטודנטים. זה יכול לפגוע בהישגים ובריכוז. זה לא לעניין - זה חוסר אמון וחשדנות של המוסד כלפינו".
בעמוד הפייסבוק של סטודנטים מאריאל, הכולל כ-3,500 חברים, כתב סטודנט נוסף: "הרגשתי צורך לשתף. הייתי בבחינה היום בבוקר, ומסתבר שיש תפקיד חדש בבחינות והוא בוחן שמסתובב כמו 'גיימס בונד' עם סורק מכשירים אלקטרוניים בין הסטודנטים, במטרה לגלות אם יש למישהו פלאפון או כל מכשיר אחר. זה בנוסף לנוהל החדש שיש לחתום על הצהרה שאין לך מוצר אלקטרוני עליך. אותי זה הביך שהגענו למציאות הזו. מה השלב הבא? חיפוש גופני עם מגנומטר בכניסה לכיתה?"
התגובות על הפוסט היו חלוקות בין סטודנטים שנרתעים מהשיטה לבין סטודנטים שחשבו שהעניין מהווה הרתעה מצוינת. אחת הסטודנטיות כתבה: "לי ידוע בוודאות על אוניברסיטאות אחרות, שבזמן בחינה העבירו תשובות ואפילו צילמו בווטסאפ. זו מציאות שקיימת וחוזרת על עצמה לצערי, לכן אני מעריכה מאוד את הצעד הזה".
סטודנט נוסף כתב: "כל הכבוד להם, אני מעולם לא העתקתי במבחן, אני לומד ימים ולילות כדי שיהיו לי ציונים גבוהים. מי שנתפס - תזרקו אותו מהתואר נקודה!".
"זה דור אחר" אומרת ד' בשיחה טלפונית. "היום לא מעתיקים רק עם 'פתקים', אלא עוברים לשיטות יותר מתקדמות. אני יודעת שעושים את זה אקראית בכיתות. יש שמועות על כך שיש גם מצלמות נסתרות באודיטוריום. זה בהחלט מייצר הרתעה, אבל לאן הגענו?"
מבירור מול התאחדות הסטודנטים הארצית עולה כי לא התקיימו פניות בעניין זה מסטודנטים הלומדים במוסדות אחרים. יו"ר ההתאחדות, גלעד ארדיטי: "זהמביש ומביך לשמוע שמוסד נוקט בצעדים כאלה. יש פה פגיעה בוטה בכבודם של הסטודנטים ושל אוניברסיטת אריאל. אנחנו מתכוונים לערוך בדיקה מקיפה בכל המוסדות כדי לוודא שמדובר בתופעה חריגה וחדפעמית שלא תחזור על עצמה".
אונ' אריאל: "אנו לא בודקים בכניסה לחדר הבחינה"
מאוניברסיטת אריאל נמסר: "אוניברסיטת אריאל רואה חשיבות עליונה בטוהר הבחינות. לצערנו, התקבלו תלונות מצד סטודנטים הקובלים על תופעה של העתקות בעזרת אמצעי הקשר אלקטרוניים, התנהלות הפוגעת במרבית הסטודנטים שהינם ישרים.
"בשל כך החליטה האוניברסיטה לקיים מהלך להגברת האכיפה במהלך הבחינות. איננו בודקים כל סטודנט בכניסתו לחדר הבחינה. בתחילת הבחינה המשגיחה מבקשת להקפיד לשים את המכשירים הניידים כבויים, בתוך התיקים ובקדמת הכיתה. המשגיח עם המכשיר שסורק נכנס רנדומלית לכיתות ומסתובב בהם. במקרים בהם יימצא איתות לכך שברשות הסטודנט יש ציוד אלקטרוני, לא תופסק הבחינה של הסטודנט אך הוא יועלה לוועדת משמעת.
"מתוך כוונה למנוע מקרים בהם ימצאו סטודנטים בזמן בחינה עם ציוד אלקטרוני, ביקשנו להסב את תשומת הלב של הסטודנטים בכך שהם יחתמו על הצהרה. באוניברסיטה ישנן כיתות בהן קיימות מצלמות אבטחה. בכל כיתה בה ישנן מצלמות אבטחה, יש שלט שמעדכן על קיומן".