שתף קטע נבחר
 

בואו להכיר את הדור הבא של ניהול ההשקעות

מה הם דמי הניהול שמשלמים על ניהול תיק השקעות? מה המינימום הדרוש לניהול תיק? ומה ההבדל בין ניהול תיקים לבין השקעה בקרנות נאמנות? ומהו הדור הבא של ניהול ההשקעות? מדריך

רוצים לנהל את הכסף שלכם, אבל לא יודעים איך? יש כמה אפשרויות. ניתן להיעזר ביועץ ההשקעות בסניף הבנק שינחה אתכם כיצד לפזר את ההשקעות בין האפיקים השונים וימליץ לכם על קרנות נאמנות, תעודות סל, אגרות חוב ומניות.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

לכתבות נוספות בערוץ שוק ההון, כנסו

איך כדאי להשקיע את הכסף שלכם?

עד 700% יותר: איזו עמלה גובים מכם על תיק ההשקעות?

תשואת המניות צפויה לעלות לאחר הבחירות

 

זו השיטה הפופולארית, אבל מסתבר שיש המעדיפים ניהול דרך בתי ההשקעות ודרכם הם מנהלים תיק השקעות. הכסף נשאר בחשבון הבנק, הניהול השוטף נעשה דרך מנהל התיקים (שמקבל הרשאה לפעול בניירות ערך בחשבון הבנק).

 

סכום מינימאלי להשקעה

כדי לנהל תיק השקעות צריך סכום מינימלי התלוי בבית ההשקעות עצמו. בבתי השקעות קטנים ניתן לפתוח תיק השקעות עם סכום של 100 אלף שקל (ובמקומות מסוימים אפילו פחות מכך), בבתי השקעות גדולים צריך לפחות 200 אלף שקל (ובמקומות מסוימים אפילו יותר מכך).

 

היקף התיקים המנוהלים בבתי ההשקעות מסתכם בכ-250 מיליארד שקל. כאשר רוב הסכום מנוהל עבור גופים מוסדיים (כ-100 מיליארד שקל), חברות וארגונים שמחזיקים בכספים רבים (כנראה בין 60 ל-80 מיליארד שקל) – כאשר הגופים הללו המנהלים תיקים גדולים מאוד, משלמים דמי ניהול נמוכים מ-1%.

 

מנגד, הפרטיים שמנהלים תיקים בהיקף מוערך של בין 70 ל-90 מיליארד שקל, משלמים דמי ניהול גבוהים יחסית עד 1.5%, כשהממוצע הוא סביב ה-1%. כאן חשוב להדגיש כי ככל שהתיק גדול כך היכולת להשיג דמי ניהול נמוכים יותר עולה, וכן, אפשר תמיד להתמקח על שיעור דמי הניהול.

אז כמה עמלות שילמתי? (צילום: AP) (צילום: AP)
אז כמה עמלות שילמתי?(צילום: AP)

 

מעבר לכך, הניהול הוא אישי, וזה היתרון הגדול של ניהול התיקים - המשקיע יכול לקבל מידע בכל רגע. הוא מקבל מידע חודשי או רבעוני על כל הפעילות בתיק, ההרכב, התשואות ועוד (הוא יכול, וזה חשוב לרבים) לפנות בכל רגע למנהל התיקים, לברר איתו ולשאול אותו על אירועים מסוימים בעלי השלכה על תיק ההשקעות; לשאול על ניירות ערך בתיק, על הערכותיו ועוד.

 

ניהול תיקים מול קרנות נאמנות

היתרון הגדול של ניהול תיקים הוא כאמור בקשר האישי עם מנהל התיק. באלטרנטיבות האחרות זה לא קיים. בקרנות הנאמנות יש מנהל השקעות כללי שמנהל את הקרן אבל הוא לא מדבר ישירות עם המשקיעים; בתעודות הסל גם כן – איש קשר ישיר עם הלקוח.

 

מעבר ליתרון הזה, גלום יתרון ביכולת של המשקיע לקבל דמי ניהול טובים אם התיק שלו גדול (וכן ליהנות מדמי משמרת נמוכים ואפילו אפסיים). מנגד, בניהול תיקים יש חיסרון בהיבט המס. הלקוח משלם מס על רווחי ההון מיד עם המימוש של ניירות בתיק ההשקעות. אם הוא היה משקיע בקרנות נאמנות ולא דרך מנהל תיקים, הרי שהתזוזות של ההשקעות בקרן עצמה פטורות ממס (הקרן פטורה ממס), כלומר הקרן עצמה מוכרת ניירות ערך ולא משלמת על הרווח שלה, ורק כאשר הלקוח מוכר את הקרן עצמה הוא משלם מס על הרווח.

 

יש בהשקעה דרך קרנות סוג של דחיית מס, אבל בשנים האחרונות התרחב ניהול התיקים דרך קרנות נאמנות. כלומר, במקום לבנות תיק ספציפי עם ניירות ערך, בודקים את רמת הסיכון של הלקוח ובונים לו תיק של קרנות ואז כמובן רק במימוש הקרנות ישולם מס, כלומר יש כאן שוויון בהיבט המס בין הגישות השונות. אגב, במצב בו מנהל התיק משתמש בקרנות אין כפל מיסים! הלקוח מקבל החזר על דמי הניהול הלכאורה כפולים (גם בניהול עצמו וגם בקרן).

 

הדור החדש של ניהול התיקים

ניהול התיקים התרחב בשנים האחרונות למקומות נוספים – מערכות

אוטומטיות שמנהלות תיקים. מערכות אוטומטיות מה שנקרא אלגו טריידינג כבר שולטות ברוב המסחר בשווקים הפיננסים. מדובר על רובוט/ מחשב שבעצם עובד בשיטה ידועה וקבועה, על פי נוסחה/ מודל ייעודי שפותח בחברה/ בבית ההשקעות. הרובוט/ מחשב בעצם מתרגם את המודל הזה לקניות ומכירות של ניירות ערך.

 

היתרון של המערכות האלו הוא יכולתן לעשות ניתוחים סימולטנים רבים, מהירות התגובה מהירה במיוחד ויכולתן לפעול ללא רגשות, וזה יתרון לעומת מנהל ההשקעות המסורתי. בארץ זה עדיין בחיתולים וניהול ההשקעות באלגו מתרכז בעיקר במט"ח, בעולם ניהול תיקים דרך מערכות אלגו גדל בקצב משמעותי מאוד.

 

למדריכי השקעות נוספים, מהון להון, מדריכים פיננסים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניהול תיק אישי
צילום: shutterstock
מומלצים