שתף קטע נבחר
 

סטייק של מסעדה

גולן גורפינקל, השף של מסעדת "דלאל", מכין סטייקים כמו שצריך, עם תפוחי אדמה בטעם של מדורה וירקות ירקות. צפו

 

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


סטייק עם תפוח אדמה מדורה וצ'ימיצ'ורי


המרכיבים ל-4 מנות:

400 גרם פילה בקר פרוס לארבע נתחים, בטמפרטורת החדר (מעבירים כשעה לפני הבישול לשיש מהמקרר)

25 גרם חמאה או שמן זית

2 כפות שמן זית

מלח

4 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים

פלפל שחור

200 גרם שעועית ירוקה טרייה נקייה

200 גרם ברוקולי נקי ומופרד לפרחים

200 גרם תרד נקי

1 כף לימון כבוש

1 כף שמן זית

1/2 שן שום כתושה

6 עלי נענע יפים קצוצים

מלח

פלפל לבן

1 כוס מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומניחים באמצע מלח גס בשכבה עבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואופים בתנוור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 30-40 דק לתנור עד לריכוך.
  2. מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם כף מלח וחולטים את הברוקולי והשעועית עד לריכוך קל, כשהם עדיין במרקם פריך. מוסיפים תרד, מבשלים 10-20 שניות בלבד. מסננים מהמים ומערבבים כשהירקות עדיין חמים בקערת ערבוב עם לימון כבוש, שום, נענע מעט שמן זית, מלח ופלפל.
  3. מכינים את הבשר: מחממים מחבת כבדה וגדולה, רצוי מברזל, וממיסים חמאה ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את פילה הבקר וצורבים מכל צד 2 דקות.
  4. הגשה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומחלקים בין 4 צלחות. עורמים מעל ירקות ירוקים ופרוסה של פילה בקר. מגישים מייד


גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל. שבזי 10, תל אביב

 

 (צילום: רפי ברבירו) (צילום: רפי ברבירו)
(צילום: רפי ברבירו)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים