סטייק של מסעדה
גולן גורפינקל, השף של מסעדת "דלאל", מכין סטייקים כמו שצריך, עם תפוחי אדמה בטעם של מדורה וירקות ירקות. צפו
בימוי: רפי ברבירו, צילום: ליאור פז
סטייק עם תפוח אדמה מדורה וצ'ימיצ'ורי
המרכיבים ל-4 מנות:
400 גרם פילה בקר פרוס לארבע נתחים, בטמפרטורת החדר (מעבירים כשעה לפני הבישול לשיש מהמקרר)
25 גרם חמאה או שמן זית
2 כפות שמן זית
מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים
פלפל שחור
200 גרם שעועית ירוקה טרייה נקייה
200 גרם ברוקולי נקי ומופרד לפרחים
200 גרם תרד נקי
1 כף לימון כבוש
1 כף שמן זית
1/2 שן שום כתושה
6 עלי נענע יפים קצוצים
מלח
פלפל לבן
1 כוס מלח גס
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומניחים באמצע מלח גס בשכבה עבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואופים בתנוור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 30-40 דק לתנור עד לריכוך.
- מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם כף מלח וחולטים את הברוקולי והשעועית עד לריכוך קל, כשהם עדיין במרקם פריך. מוסיפים תרד, מבשלים 10-20 שניות בלבד. מסננים מהמים ומערבבים כשהירקות עדיין חמים בקערת ערבוב עם לימון כבוש, שום, נענע מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מכינים את הבשר: מחממים מחבת כבדה וגדולה, רצוי מברזל, וממיסים חמאה ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את פילה הבקר וצורבים מכל צד 2 דקות.
- הגשה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומחלקים בין 4 צלחות. עורמים מעל ירקות ירוקים ופרוסה של פילה בקר. מגישים מייד
גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל. שבזי 10, תל אביב
סטייק
צילום: תום להט
מומלצים