שתף קטע נבחר

 

מבקר המדינה: חשש לפלילים בפרשות החשמלאי, הבקבוקים ורהיטי הגן

דו"ח מבקר המדינה חושף את הוצאות משפחת נתניהו על חשבון הציבור: הכסף למזון הוכפל לכחצי מיליון שקל בתוך שנה. גם הוצאות הניקיון והביגוד היו מופרזות. עובדים מימנו מכיסם הוצאות אישיות של נתניהו. חשמלאי, שההתקשרות איתו בוצעה תוך "מצג מטעה", הוזמן לעבוד ביום כיפור. בנוגע לפרשות הבקבוקים, החשמלאי וריהוט הגן, מודיע המבקר רשמית: חשש לפלילים, החומר הועבר ליועמ"ש. בליכוד תקפו את המבקר: "זוטות"

דו"ח מבקר המדינה משרטט התנהלות בזבזנית של ההוצאות הציבוריות של משפחת נתניהו: גידול דרמטי בהוצאות המזון , הניקיון והביגוד - הוצאות שמגיעות בסך הכול למיליוני שקלים מחשבון הציבור. מהדו"ח המתפרסם אחר הצהריים (יום ג') עולה שעובדים במשרד ראש הממשלה שילמו מכיסם הפרטי הוצאות אישיות של בנימין נתניהו - ולא קיבלו על כך החזר תמורת קבלות. עוד נכתב בדו"ח כי חשמלאי שההתקשרות עמו בוצעה תוך "מצג מטעה" הוזמן לבית המשפחה ביום כיפור, וכי ראש הממשלה פעל והצליח להשיב לעצמו כספי מס בצורת על חריגה אישית מחשבונות מים. מבקר המדינה מוצא חשש לפלילים בשלוש פרשיות שונות: הבקבוקים, החשמלאי וריהוט הגן.

 

עוד על דו"ח המבקר המיוחד:

הליכוד: ניסיון להפיל את נתניהו

החשמלאי-החבר שהועסק תוך "מצג מטעה" והוזמן ביום כיפור

נתניהו התערב, והמדינה שילמה מס בצורת על הבית בקיסריה

יועץ במבחן: חומרי המבקר בידיי וינשטיין

ובבית הנשיא: תוספות של עשרות מיליוני שקלים בתקופת פרס

 

למסמכים המלאים:

דו"ח המבקר על הוצאות מעונות ראש הממשלה

מסמך המבקר שמציין את החשש לפלילים

 

באשר לפרשות רהיטי הגן והבקבוקים - בפרשות אלה קובע המבקר, השופט בדימוס יוסף שפירא, כי עולה חשש לפלילים. החומר בעניינן הועבר זה מכבר ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין - שלפי שעה לא מקבל החלטה בנושא . גם פרשת החשמלאי הועברה בשל חשש לפלילים שמצא המבקר. "בנושא פדיון הבקבוקים נמסר למשרד מבקר המדינה כי רעיית ראש הממשלה החזירה לקופת המשרד המחאה בסך 4,000 שקל. הגם שבאופן שוטף השבת בקבוקי שתייה מזכה בדמי פיקדון שהיקפם מצומצם, אלה הם כספי ציבור, ובהם 'דין פרוטה כדין מאה'", נכתב במבוא לדו"ח.

  

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

בנושא ריהוט הגן נכתב: "בבדיקה ראשונית של נושא רכישת רהיטי הגן נמסר למשרד מבקר המדינה כי נרכשו רהיטי גן חדשים, הזהים לרהיטי הגן המצויים במעון הרשמי בירושלים, והועברו למעון הפרטי בקיסריה. ואולם לאחר פרסום העניין הוחזרו הרהיטים החדשים למעון הרשמי בירושלים. כן נמסר למשרד מבקר המדינה כי לא מנוהלת רשימת מלאי מסודרת בנושא המתעדת את הרכישות שנעשו ואת רישום הרכוש ומקום הימצאו, אף על פי שמדובר ברכוש המדינה שיש לפקח עליו".

 

"היועץ המשפטי לממשלה עודכן בזמנו בפרטי נושאי הדו"ח, ולפי בקשתו הועבר אליו מלוא החומר ב-2.2.15", המשיך וכתב שפירא. "החומרים הללו הועברו הואיל והם העלו חשש לכאורה לפגיעה בטוהר המידות, עד כדי חשש למעשה פלילי. כמו כן הועברו ליועץ המשפטי לממשלה חומרים הנוגעים לסוגיות נוספות, שאף הן אינן נכללות בדו"ח זה, אשר מידע לגביהן התקבל במשרד מבקר המדינה לאחר גיבוש הטיוטה של דו"ח זה, וכן חומרים הנוגעים לגורמים שאינם מבוקרים, על מנת שהיועץ יעמיק חקר בהם ככל שימצא לנכון".

בני הזוג נתניהו. משמאל: מבקר המדינה, יוסף שפירא (צילום: אבישג שאר-ישוב, גיל יוחנן) (צילום: אבישג שאר-ישוב, גיל יוחנן)
בני הזוג נתניהו. משמאל: מבקר המדינה, יוסף שפירא(צילום: אבישג שאר-ישוב, גיל יוחנן)

חגיגת ההוצאות

פרט למעון הרשמי ברחוב בלפור בירושלים, מחזיק נתניהו שני בתים - בקיסריה וברחוב עזה בירושלים. מנתוני המבקר עולה כי כל הוצאות מעונות ראש הממשלה ב-2009 עמדו על 1,860,000 שקלים. ההוצאות גדלו ל-2,400,000 שקלים ב-2010, וב-2011 הגיעו לשיא של 3,114,000 שקלים - כמעט פי שניים מהסכום שנתיים קודם לכן. בשנת 2012 חלה ירידה מתונה וההוצאות הסתכמו ב-2,864,000 שקלים, וב-2013 נרשמה עוד ירידה וההוצאות הגיעו ל-2,410,000 שקלים, נתון שעדיין גבוה בעשרות אחוזים מזה שנרשם עם כניסתו של נתניהו לתפקיד ראש הממשלה.

 

גידול בהוצאות המזון והאירוח במעון ראש הממשלה: מבדיקת המבקר עולה כי בשנים 2011 ו-2012 היה סך הוצאות בית ראש הממשלה על מזון ואירוח רשמי יותר מכפליים מסך הוצאות אלה בשנת 2009, השנה שבה חזר נתניהו למשרד ראש הממשלה. ההוצאות זינקו מ-211 אלף שקל בשנת 2009 ל-490 אלף שקל בשנת 2011. הן ירדו ל-458 אלף שקל בשנת 2012, ושנה לאחר מכן חלה ירידה ניכרת בהוצאות אלה, והן הסתכמו ב-226 אלף שקלים. 

מעון רה"מ בקיסריה. המבקר: הוצאות מופרזות על ניקיון (שאול גולן,  "ידיעות אחרונות"   ) (שאול גולן,
מעון רה"מ בקיסריה. המבקר: הוצאות מופרזות על ניקיון(שאול גולן, "ידיעות אחרונות" )

עוד מצא המבקר כי "כאשר אין מעסיקים במעון הרשמי מבשל או מבשלת, אפשר לפי הנוהל להזמין למעון מזון מבושל מוכן, מקבלנים ונותני שירותים שמשרד רה"מ התקשר אתם. ממרס 2009 ועד מרס 2013 לא הועסקה מבשלת במעון הרשמי (אם כי מי שהועסקה כמנקה נתנה גם שירותי בישול). בשנים 2010, 2011, 2012 ו-2013 היו ההוצאות על הזמנת ארוחות למעון הרשמי כדלקמן: כ-70,000 שקל, 92,000 שקל, 158,000 שקל ו-64,000 שקל, בהתאמה.

 

"נמצא כי האפשרות להזמנת ארוחות פרטיות לראש הממשלה, לבני משפחתו ולאורחיו מומשה באופן שגרתי, גם כאשר הייתה מי ששימשה מבשלת במעון, למרות הסכום הגבוה של הוצאות אלו, שהקופה הציבורית נושאת בהן. זאת, בניגוד לעקרונות היסוד של חיסכון ומידתיות".

 

המבקר העיר כי "הדרך שבה נקבע תקציב מעונות ראש הממשלה בשנים 2012-2009 אינה עולה בקנה אחד עם כללי ניהול כספים, חיסכון ויעילות, ועלולה להביא לבזבוז כספי ציבור". הוא הזכיר את קביעת ועדת הכספים כי "מימון הוצאות כלכלת ראש הממשלה, רעייתו וילדיו הסמוכים על שולחנו יכלול מימון רכישת מוצרים בחנויות לממכר מזון, ללא הגבלת סכום".

 

המבקר ציין כי "ההוצאות על הזמנת מזון מוכן למעון גדולות אף יותר מעלות ההזמנה". חשב משרד ראש הממשלה כתב ש"קיימות עלויות נלוות כגון עלות נהג ורכב לצורך שינוע הארוחות וליווי כל ההליך - משלב הכנת הארוחה על יד הטבחים ועד להגעת הארוחה למעון הרשמי". 

היועץ המשפטי. טרם קיבל החלטה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
היועץ המשפטי. טרם קיבל החלטה(צילום: אוהד צויגנברג)

"יוצא אפוא שגם כאשר המנקה שימשה בפועל מבשלת במעון הרשמי הוזמנו ארוחות למעון", נכתב. "בשנת 2010 הוזמנו ארוחות בסך 70,851 שקלים, שהם כ-27% מכלל הוצאות המזון בשנה זו, אף על פי שהייתה מי ששימשה מבשלת במעון. התנהלות זו של משרד ראש הממשלה שאפשרה רכישת ארוחות בהיקף זה כאשר הייתה מי ששימשה כמבשלת במעון הרשמי, אינה תקינה". בהמשך העיר שפירא: "ניתן להעסיק מבשלת במשרה מלאה ולחסוך בכספי ציבור, כפי שנעשה ב-2013".

 

מלבד זאת, המבקר מתייחס להוצאות על מצרכים שאינם כוללים הזמנת ארוחות. אלו עמדו על 16,346 שקלים בממוצע לחודש ב-2010. הן עלו ל-30,602 שקלים לחודש ב-2011 וירדו ל-26,763 שקלים ב-2012 ו-15,167 שקלים ב-2013. מהנתונים עולה כי רק בשנת 2013, שנה שבה נעשה ניתוח צרכים לקביעת התקציב, ירדו הוצאות רכישת המצרכים במידה ניכרת. המבקר העיר גם בנושא זה כי "ניתן היה לפעול אחרת ולחסוך בכספי ציבור גם בשנים הקודמות".

 

ניקיון יקר

הוצאות הניקיון על בית ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים וביתו הפרטי בקיסריה הסתכמו בשנת 2009 ב-532 אלף שקלים. ההוצאות עלו ב-2010 ל-776 אלף שקלים, ש-85 אלף מהם היו על הבית בקיסריה. בשנת 2011 הגיעו ההוצאות על ניקיון ל-1,230,000 שקלים (מתוכם 87 אלף על הבית בקיסריה) - כלומר יותר מפי שניים מאשר שנתיים קודם לכן. העלות מתקציב המדינה לפיכך הייתה 102 אלף שקלים לחודש עבור ניקיון שני הבתים.

בשנת 2012 חלה ירידה, וההוצאות הסתכמו ב-1,067,000 שקלים, 122 אלף מתוכם על ניקיון הבית בקיסריה. בשנת 2013 הסתכם סכום ההוצאות על ניקיון ב-914 אלף שקלים, 48 אלף מתוכם על המעון הפרטי. המבקר גם מצא כי הוצאות הניקיון במעון הפרטי זינקו פי 1.4 משנת 2010 ועד 2012.

 

"זאת אף על פי שמר נתניהו ומשפחתו שוהים במרבית ימות השנה במעון הרשמי, ואילו במעון הפרטי הם שוהים בעיקר בסופי השבוע", צוין בדו"ח. "לדעת משרד מבקר המדינה, הוצאות אלה מופרזות במידה ניכרת ואינן עומדות ביחס הולם למשך השהייה במעון הפרטי. הירידה בהיקף הוצאות הניקיון במעון הפרטי בשנת 2013 לסך 48,000 שקלים, דהיינו כ-4,000 שקלים בממוצע לחודש, ממחישה גם היא את היקף הוצאות הניקיון החריג במעון הפרטי בשנים 2010 עד 2012".

 

מנתוני משרד ראש הממשלה עולה עוד כי ההוצאות על המעון הפרטי הסתכמו בשנת 2010 ב-330 אלף שקלים, בשנת 2011 ב-241 אלף שקלים, בשנת 2012 ב-249 אלף שקלים ובשנת 2013 ירד הסכום ל-165 אלף שקלים.

 

לגבי המעון הפרטי, צוין לגבי החלטת ועדת הכספים של הכנסת, "לא נקבעה תקרה להוצאות השימוש - הוצאות ניקיון, גינון וכדומה. כמו כן, לא נקבעה תקרה להשתתפות במימון שיפוצים ותיקונים לשמירה על הקיים". המבקר מעיר כי "מתן אפשרות להוצאה בלתי מוגבלת אינו עולה בקנה אחד עם מנהל תקין. הסדר כזה אף פוגם בעקרונות של יעילות וחיסכון ועלול להוביל לבזבוז כספי ציבור".

 

לא משלם היטל חריגת מים 

המבקר מצא כי ראש הממשלה חויב בשנים 2009 ו-2010 בתשלום מס בצורת בסך 1,322 שקלים וכן ב-4,160 שקלים על צריכת מים עודפת במעונו הפרטי ("מס בצורת").

 

"ועדה הכוללת את היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, סמנכ"ל בכיר וחשב המשרד החליטה שאין לממן את היטל הבצורת, אך היא שינתה את החלטתה על פי הנחיית ראש הממשלה", נכתב. "בעקבות החלטה זו של הוועדה החזיר משרד ראש הממשלה לראש הממשלה בשנת 2012 את תשלומי היטל הבצורת ששילם בשל צריכת המים העודפת במעון הפרטי".

בני הזוג נתניהו בבית רה"מ. גם מבשלת, גם הזמנת ארוחות (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
בני הזוג נתניהו בבית רה"מ. גם מבשלת, גם הזמנת ארוחות(צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
 

לדעת המבקר שפירא, "ראוי היה שראש הממשלה יישא לבדו במימון היטל הבצורת, שהוטל עליו משום שצריכת המים במעונו חרגה מהכמות הקבועה בחוק. מימון היטל זה מכספי אוצר המדינה אינו עולה בקנה אחד לא עם אמות מידה ציבוריות ולא עם החשיבות של מתן דוגמה אישית".

 

המבקר ציין כי ההוצאות בבית ראש הממשלה שנבחנו בדו"ח "במיוחד בשנים 2010 ו-2011 ובמידה פחותה גם בשנת 2012, לא עלו בקנה אחד עם עקרונות היסוד של מידתיות, סבירות, חיסכון ויעילות". לדעתו "ניתן היה לצפות מנבחר ציבור, בכיר ככל שיהא, לגלות יתר רגישות ציבורית ולהקפיד לפעול במהלך כל שנות כהונתו לפי עקרונות היסוד של התנהלות ציבורית ראויה, וכך גם לשמש דוגמה ומופת לחיסכון בכספי ציבור".

 

איפור וביגוד עולים יותר

בחלק העוסק בהוצאות על ביגוד ובהוצאות לצורך הופעה ייצוגית של ראש הממשלה ורעייתו, מצא המבקר כי "מיוני 2009 ועד יוני 2011 מימן משרד ראש הממשלה את הוצאות האיפור ועיצוב השיער משני מקורות תקציב: הוצאות האיפור ועיצוב השיער של ראש הממשלה מומנו מתקציב התפעול של המשרד, ואלה של רעייתו - מתקציב דמי הייצוג".

ההוצאה על ביגוד ואיפור - פי 2.5 מהסכום שנקבע (צילום: גיל נחושתן "ידיעות אחרונות") (צילום: גיל נחושתן
ההוצאה על ביגוד ואיפור - פי 2.5 מהסכום שנקבע(צילום: גיל נחושתן "ידיעות אחרונות")

ההוצאות להופעה ייצוגית לא היו אמורות לעלות על 53,674 שקלים בשנה. הוצאות האיפור ועיצוב השיער של ראש הממשלה שמומנו מתקציב התפעול ומתקציב דמי הייצוג הגיעו בשנת 2010 ל-143,977 שקלים וב-2011 ל-121,744 שקלים. "מהנתונים עולה כי ההוצאה בפועל מאוצר המדינה עבור איפור ועיצוב שיער ועבור דמי ייצוג לראש הממשלה ולרעייתו, הייתה בממוצע פי 2.5 בקירוב מהסכום שנקבע בהחלטת ועדת הכספים".

 

הוצאות האיפור ועיצוב השיער מומנו מיוני 2009 ועד יוני 2011 משני מקורות תקציב נפרדים, מהוצאות התפעול של המשרד ומדמי הייצוג.

 

ביוני 2011, עו"ד מייק בלס, מי שהיה אז המשנה ליועמ"ש אמר כי את הוצאות האיפור והתספורת של נתניהו יש לממן מדמי הייצוג בלבד. עם זאת, בהמשך ביקש משרד ראש הממשלה לקיים בחינה נוספת של הנושא לאור חוות דעתה של היועץ המשפטי של משרד רה"מ כי בכל זאת ניתן להשתמש בשני מקורות התקציב לצורכי האיפור והתספורת. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין קיבל את העמדה הזו בשנת 2012.

 

בדו"ח ציין שפירא כי דעתו אינו נחה מההתנהלות "לדעת משרד מבקר המדינה הדרך שנוקט משרד רה"מ באישור היועץ המשפטי לממשלה - מימון תחום פעילות אחד משני מקורות תקציב נפרדים - מאפשרת את הגדלת ההוצאות על דמי הייצוג מעבר לתקציב שנקבע, שלא על דעת ועדת הכספים. בפועל נעשה איפוא שינוי של סעיף תקציבי בדרך של פרשנות משפטית של החלטת ועדת הכספים". כך ציין שפירא כי היה נכון "לו נמנע המשרד מדרך פעולה זו, ונקט את דרך המלך, שהיא הגדלת תקציב דמי הייצוג, אם הדבר נדרש".

 

שפירא הוסיף כי אם הסכום שנקבע לדמי הייצוג אינו מספק את צרכיו של ראש הממשלה לשם מילוי תפקידו, הדרך לשנות זאת הינה דרך פנייה לוועדת הכספים של הכנסת כדי שתתאים את התקציב לאחר דיון מעמיק.

 

חשמלאי שהועסק תוך "מצג מטעה" הוזמן ביום כיפור

סעיף אחר עוסק ב"התקשרות לביצוע עבודות חשמל במעון הפרטי". מסגרת כזו אושרה "בכפוף בין היתר לכך שעבודות החשמל יבוצעו על ידי החשמלאי רק בסופי שבוע ואחרי שעות העבודה, ורק אם מדובר בעבודה דחופה שאינה סובלת דיחוי ליום חול. כמו כן קבעה הוועדה כי ההתקשרות לא תהיה עם "חשמלאי א'" (אלי פחימה מאור עקיבא - י"ד), החשמלאי הפרטי שמשפחת נתניהו נוהגת לעבוד אתו. יצוין, כי חשמלאי א' היה בעת ההיא חבר מרכז הליכוד, ועלתה אף טענה כי בני משפחת נתניהו נהגו לעבוד אתו בעבר. יצוין כי בחגיגות המימונה בפסח 2010 הוא אף אירח את בני משפחת נתניהו".

 

החשמלאי מארח את נתניהו במימונה    (צילום: חגי דקל, רועי עידן עריכה: נדב בן סימון)

החשמלאי מארח את נתניהו במימונה    (צילום: חגי דקל, רועי עידן עריכה: נדב בן סימון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות) (צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות)
(צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות)

המבקר לא מציין מפורשות את שמו של פחימה. למרות ההנחיה, "נעשתה התקשרות שאפשרה את העסקתו לשם ביצוע עבודות חשמל במעון הפרטי. זאת תוך מצג מטעה שלפיו ההתקשרות הרשמית הייתה עם קבלן אחר, אך בפועל חשמלאי א' ביצע את העבודות מטעמו כקבלן משנה".

 

בהמשך פורט: "מעיון בפלט החיובים עבור העבודות שביצע העסק הזוכה עולה כי בתוך שלושה חודשים, ספטמבר עד נובמבר 2009, נוצלו 10,500 שקל, שהם כ-70% מסכום הזמנת המסגרת בסך 15,000 שקל, שנועדה לשנה שלמה. יתר על כן, נמצא כי בשלושת החודשים האלה נרשמה קריאת שירות כמעט בכל סוף שבוע, לרבות ביום כיפור.

 

"בבדיקת ההתקשרות של משרד ראש הממשלה עם החברה שנבחרה התברר שהזמנת העבודה נעשית על ידי רעיית ראש הממשלה או מזכירותיה, 'המזמינות את החשמלאי לביצוע עבודות בבית באופן ישיר... אין כל בקרה ביחס לצורך בעבודות המוזמנות, ואין כל בקרה לבדוק אם העבודה בוצעה בפועל, היות שהכול נסגר בינו לבין רעיית ראש הממשלה ומזכירותיה".

 

לדעת שפירא, "מאחר שקבלן המשנה (החשמלאי, פחימה) קיבל הוראות ישירות מרעיית ראש הממשלה וממזכירותיה בלא שדווח על כך לגורמים הרלוונטיים במשרד ראש הממשלה, לא ניתן היה לבדוק את נחיצותן ואת דחיפותן של העבודות, ולוודא שאכן מדובר בעבודות דחופות שאי-אפשר לבצען ביום חול על ידי עובדי המשרד וכך לחסוך את ההוצאות האמורות".

 

ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) פנתה לווינשטיין בדרישה לפתוח בחקירת העסקתו של פחימה. מעבר לחשד לפלילים, טוענת מיכאלי, הרי שהחקירה חייבת להיפתח לאלתר כדי שלא תהיה הזדמנות למעורבים לתאם גרסאות ולשבש את בירור האמת.

 

"מהדו"ח עולה שנתניהו לא רק מנצל לרעה את מעמדו כראש ממשלה ואת אמון הציבור, אלא שיש חשד שהוא מתעלם מהחוק אם לא ממש עובר עליו", אמרה מיכאלי. "חקירת המקרה היא אינטרס ראשון במעלה של הציבור, שנותן בו אמון גדול ומפקיד את גורלו בידיו. אם ראש הממשלה מועל באמונו, הציבור חייב לדעת זאת, ודאי לפני שהוא מחליט אם לבחור בו שוב".

 

עובדים שילמו מכיסם על הוצאות רה"מ

המבקר מצא כי "עובדים במשרד ראש הממשלה שילמו מכיסם הפרטי עבור הוצאות אישיות של ראש הממשלה. המשמעות של אי-תשלום החזר מהקופה הקטנה בגין הקבלות הללו הייתה שעובדי המשרד סופגים את עלות ההוצאות הפרטיות של ראש הממשלה או בני ביתו".

 

בדוגמאות פירט המבקר: "במרס 2011 כתבה סגנית מנהלת מחלקת תשלומים לאב הבית דאז, עובד א', מזכר בנושא 'קופה קטנה', בצמוד למסמך דרישת תשלום להשלמת דמי מחזור ששלח אליה, ובו פורטו הוצאות עבור המעון הרשמי שאינן מאושרות לתשלום מהקופה הקטנה. ההוצאות הן: 42.18 ש"ח לקניית כדורים נגד צינון, 32 ש"ח לקניית עיתונים למעון הפרטי ו-32 ש"ח עבור ארוחת צהריים. לגבי אלה כתבה כי 'הקבלות הנ"ל לא אושרו לתשלום'".

 

במסמך פנימי אחר מיוני 2011 לא אושר לאותו עובד החזר על "110 שקלים בגין ארוחת צהריים במסעדה ו-40 שקלים בגין קפה ומאפים". בדצמבר אותה שנה הוגש מסמך ובו "מפורטות שלוש הוצאות שלא אושרו, והן: 'הוצאה בגין כוס יין בסך 25 ש"ח, ארוחה ב... בסך 39 ש"ח, וארוחת ... בסך 45 ש"ח'".

 

עוד צוין כי "הביקורת העלתה כי היו מקרים אחרים שבהם לאחר שלא אושר החזר לעובד עבור הוצאה שהוציא, שילמה לו החשבות את הסכום, וסגנית מנהלת מחלקת תשלומים במשרד ראש הממשלה שלחה לראש לשכת ראש הממשלה דאז בקשה להחזרת הסכום על ידי ראש הממשלה. בכל המקרים הללו שילמו מר נתניהו או רעייתו את הסכום שהתבקשו להשיב".

 

המבקר הדגיש עם זאת כי "כאשר עובד במשרד ראש הממשלה נאלץ לממן מכיסו הוצאה עבור ראש הממשלה, מדובר במנהל לא תקין, ואין נפקא מינה אם מדובר בסכום גדול או קטן".

 

תגובת הליכוד: ההוצאות עלו בימי מני נפתלי

מהליכוד נמסר בתגובה כי "ראש הממשלה מכבד את המלצות דו"ח המבקר לגבי כל הנושאים שנבדקו. חלק גדול מההמלצות בד"ח יושמו טרם כתיבתו. ראש הממשלה הנחה ליישם את ייתר ההמלצות באופן יעיל ומיטבי.

 

"לצערנו, הקמפיין התקשורתי המתגלגל סביב דו"ח זה בשבועות האחרונים הוא ניסיון ברור להפיל את ראש הממשלה וממשלת הליכוד על ידי עיסוק בזוטות והסחת דעת מהנושא החשוב באמת: מי יגן על מדינת ישראל מול האיומים הביטחוניים העצומים והלחצים הבינלאומיים - בנימין נתניהו או ציפי ובוז'י.

 

"עובדה: בדברים שכן נבדקו בדו"ח על ידי המבקר - אין שום חשש לפגיעה בטוהר המידות ובוודאי לא חשש לפלילים. הפתיח שלפני הדו“ח, שאיננו חלק מהדוח, כולל זוטי דברים על מחזור בקבוקים ורכישת רהיטי גן. דברים אלו לא נבדקו על ידי המבקר, לא נעשתה פנייה למשרד ראש הממשלה או לראש הממשלה בעניינים אלה ולא ניתנה להם זכות תגובה בנושאים אלו.

 

"בדו"ח המבקר אין השוואה למעון רשמי אחר כלשהו בישראל. מצב זה יוצר בעיה קשה של אמת מידה, כי הוצאות של מעון רשמי אינן דומות בשום אופן להוצאות בבית פרטי כלשהו. לדוגמה, הוצאות בית הנשיא גדולות עשרות מונים מאלו של מעון ראש הממשלה. לגבי בית הנשיא, אין פירוט בדוח המבקר על חלוקת התקציב, ואין ירידה לפרטים. על כן אין בסיס להשוואה המאפשר לציבור לשפוט מהן אמות המידה המקובלות.

 

"חשוב להדגיש: הוצאות מעון ראש הממשלה ירדו משמעותית בשנתיים האחרונות. ההוצאות גדלו משמעותית בתקופה מסוימת, שבה ניהל את המעון הרשמי מני נפתלי - עובד ממורמר לשעבר, המוביל מסע השמצות והכפשות נגד ראש הממשלה, על מנת להוציא כספים שלא כדין מקופת המדינה ולפגוע בראש הממשלה ובליכוד בתקופת בחירות. הוצאות המעון הרשמי ירדו ופחתו משמעותית לאחר עזיבתו של נפתלי את התפקיד", נמסר מהליכוד.


פורסם לראשונה 17/02/2015 15:56

 

בהכנת הכתבה השתתפו מורן אזולאי ואביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח / לע"מ
בנימין ושרה נתניהו
צילום: חיים צח / לע"מ
מומלצים