שתף קטע נבחר
 

נסיכה בולגריה: בניצה ממולאת גבינות

בימים הקרים אוכל מחמם ומנחם הוא פתרון מצוין לארוחה משביעה וטעימה - הכנו עבורכם מאפה ממולא בגבינות שהכי כיף לאכול ברגע שהוא יוצא מהתנור

הבניצה הוא מאפה בולגרי מסורתי שזכה למגוון גרסאות, אשר ברובן מכינים אותו כמאפה מגולגל ועגול ומשתמשים בעלי פילו. אנחנו בחרנו להכין אותו דווקא בגרסה קצת שונה - לשטח אותו בתבנית ולהכין אותו מבצק עלים. העבודה עם בצק העלים מקלה על ההכנה ומשווה לו  מרקם דומה יותר לבורקס.

 

לצד הבניצה ניתן להגיש ביצים קשות או עלומות, סלט ירקות רענן ומלפפונים חמוצים וכך יש ארוחה שלמה, לכל המשפחה.

 

 

בניצה במילוי גבינות

המרכיבים: (לתבנית 30/40)

800 גרם בצד עלים מרודד מופשר

250 גרם גבינת טבורוג

250 גרם יוגורט סמיך (כ-3% ומעלה)

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

ביצה גדולה

תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה

מלח

פלפל שחור

 

להברשה:

ביצה להברשה

שומשום

 

 

מאפה ריחני, משפחתי וקרמי. באניצה גבינות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מאפה ריחני, משפחתי וקרמי. באניצה גבינות(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את בצק, מסמנים את החצי וחותכים לשני חלקים שווים. מרדדים אותם עד שהם מעט גדולים יותר מגודל התבנית ומכניסים למקפיא.
  2. מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומכניסים למקרר.
  3. מחחמים תנור ל-180 מעלות.
  4. משמנים את התבנית היטב ומניחים על תחתיתה אחת מיריעות הבצק כך שהבצק יכסה גם את הדפנות.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שמעט מזהיב ומצננים היטב.
  6. שופכים את המלית על התחתית ומישרים
  7. מכסים את מלית ביריעת הבצק השנייה כך שהבצק בדפנות ״נפגש״ עם היריעה התחתונה ומצמידים את שני החלקים.
  8. מברישים בביצה ומחוררים עם סכין חד, בעדינות, מעט חורים בבצק (לבריחת האדים בזמן האפייה)
  9. מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה.

 

מומלץ להגיש עם ביצה קשה, סלט רענן או אפילו רק מלפפון חמוץ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מומלץ להגיש עם ביצה קשה, סלט רענן או אפילו רק מלפפון חמוץ(צילום: shutterstock)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נסיכה בולגריה. באניצה
צילום: shutterstock
מומלצים