נסיכה בולגריה: בניצה ממולאת גבינות
בימים הקרים אוכל מחמם ומנחם הוא פתרון מצוין לארוחה משביעה וטעימה - הכנו עבורכם מאפה ממולא בגבינות שהכי כיף לאכול ברגע שהוא יוצא מהתנור
הבניצה הוא מאפה בולגרי מסורתי שזכה למגוון גרסאות, אשר ברובן מכינים אותו כמאפה מגולגל ועגול ומשתמשים בעלי פילו. אנחנו בחרנו להכין אותו דווקא בגרסה קצת שונה - לשטח אותו בתבנית ולהכין אותו מבצק עלים. העבודה עם בצק העלים מקלה על ההכנה ומשווה לו מרקם דומה יותר לבורקס.
לצד הבניצה ניתן להגיש ביצים קשות או עלומות, סלט ירקות רענן ומלפפונים חמוצים וכך יש ארוחה שלמה, לכל המשפחה.
בניצה במילוי גבינות
המרכיבים: (לתבנית 30/40)800 גרם בצד עלים מרודד מופשר
250 גרם גבינת טבורוג
250 גרם יוגורט סמיך (כ-3% ומעלה)
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
ביצה גדולה
תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה
מלח
פלפל שחור
להברשה:
ביצה להברשהשומשום
אופן ההכנה:
- פותחים את בצק, מסמנים את החצי וחותכים לשני חלקים שווים. מרדדים אותם עד שהם מעט גדולים יותר מגודל התבנית ומכניסים למקפיא.
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומכניסים למקרר.
- מחחמים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבנית היטב ומניחים על תחתיתה אחת מיריעות הבצק כך שהבצק יכסה גם את הדפנות.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שמעט מזהיב ומצננים היטב.
- שופכים את המלית על התחתית ומישרים
- מכסים את מלית ביריעת הבצק השנייה כך שהבצק בדפנות ״נפגש״ עם היריעה התחתונה ומצמידים את שני החלקים.
- מברישים בביצה ומחוררים עם סכין חד, בעדינות, מעט חורים בבצק (לבריחת האדים בזמן האפייה)
- מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה.
נסיכה בולגריה. באניצה
צילום: shutterstock
מומלצים