לנהל את הבית מהסמארטפון
השנה היא כבר 2015 ואתם עדיין מחזיקים פנקס לקניות? היום תגלו איך תוכלו לערוך את רשימת הקניות, לשלוט בתאורה ובדוד מרחוק ולהתקין מוניטור לתינוק בשבריר מהמחיר על ידי שימוש בסמארטפון
אתם או אתם מחזיקים רשימה ביד, כתוב שם "חלב". אתם יודעים שזו מלכודת כי אין מוצר בשם "חלב" וזהו. יש יצרניות שונות, אחוזי שומן שונים, חלב מועשר, חלב עני, חלב של פעם וחלב של העתיד, וברור לכם שתביאו את הדבר הלא נכון. לשם כך הגיעה הטכנולוגיה, להתגבר על חוסר הידע, ולהפוך את מלאכת הקניות וניהול משק הבית למשימה פשוטה יותר.
Fridge Pal
זוהי אפליקציה המאפשרת לנהל את תכולת המקרר, הפריזר והמזווה דרך סריקת הברקוד של המוצר ומעקב אחר הכמויות.
מטרת הסריקה היא ליצור מאגר נתונים של המוצרים הקיימים בביתכם, כך שתוכלו לדעת מכל מקום מה נמצא במקרר ומה צריך לקנות. ההגדרה הראשונית יכולה לקחת זמן מה, אך לאחר שתזינו את הפריטים השונים במטבח, תגלו שהשיטה הזו נוחה למדי. כל מוצר שנסרק מוכנס לקטגוריית מוצרים כמו חלב, חטיפים או בשר, ועל פי אותה קטגוריה ישנו זמן מדף שרירותי הנקבע מראש, שאותו ניתן לשנות לכל הקטגוריה, או למוצר ספציפי על פי הברקוד. כך למשל חלב מסוג מסוים המחזיק שבוע במקרר, יכול להיבדל מחלב מסוג אחר המחזיק ימים ספורים.
למרות הפוטנציאל האדיר באפליקציה, את רשימת הקניות לא ניתן לייצא למכשירים אחרים או לגבות כך שזה פרקטי אם אתם אחראים על הנושא הזה לבד. האפליקציה בבסיסה חינמית, כשישנה מגבלה לכמות הקטגוריות שתוכלו להגדיר. גרסה מלאה תעלה לכם 2.99 דולר. ניתן להוריד לאייפון ולאייפד.
GroceryGadgets
זוהי רשימת קניות מקוונת הניתנת לשיתוף בין בני הבית. בכך אחד יכול לערוך את הרשימה כשהמידע מופיע בצורה מסודרת בתוך האפליקציה ומסתנכרן אוטומטית בין מכשירים.
ניתן לשייך כל מוצר לרשימת קניות ומיקום חנות ספציפי כך שאם אתם הולכים לירקן בנפרד מהסופר, לא יופיעו פריטים מיותרים. בנוסף תוכלו להגדיר לכל פריט קטגוריה ואף לצלם את המוצר עצמו, כך שיופיע ברשימת הקניות עם תמונתו - דבר שלטעמנו מקל מאוד על זיהוי מוצרים שיש עשרות כמוהם. גם כאן נעשה שימוש במצלמת הסמארטפון כדי לסרוק את הברקוד רק שכאן, כל מוצר שנסרק עובר חיפוש במאגר המידע של האפליקציה, אך הוא לא כולל מוצרים עם ברקוד ישראלי.
GroceryGadgets משמשת פחות ליצירת רשימת מלאי, ויותר לרשימת קניות. בפועל זה לא אומר לכם מה יש בבית, אך כן מאפשר לשלוט במה שעתיד להיכנס לתוכו. למי שלא רוצה להזין נתונים לטלפון, ניתן לגשת לממשק האינטרנט ולנהל את הרשימה משם. הממשק המקוון קצת איטי, אך הוא מסתנכרן תוך כמה שניות עם הרשימה בסמארטפון מה שהופך אותו לשימושי מאוד.
השירות המקוון והאפליקציה לאייפון הם בחינם, כשניתן לרכוש את הגרסה המלאה תמורת 4.99 דולר אך לא מצאנו בה טעם. כמעט כל דבר זמין בגרסה החינמית. זמין גם ל-Windows Phone תמורת 2.99 דולר ולבלק ברי.
למי שלא רוצה לסרוק עם הסמארטפון, ישנם סורקי ברקוד המתקשרים דרך בלוטות' עם כל מכשיר. לדוגמה באלי אקספרס.
ישנם שני אתגרים מרכזיים בשימוש בתוכנות ניהול מלאי. אחד מהם הוא יצירת מאגר הנתונים, והשני הוא שינוי הרגלי ניהול תכולת הבית. זה לא פשוט לפתע להתחיל לסרוק מוצרים בבית, רגע אחרי שסרקו אותם בסופר. אך אם תתמידו, תמצאו שההשקעה בניהול נכון של תכולת הבית תוכל לחסוך לכם כסף ברכישות מיותרות, ובמוצרים שפג תוקפם.
בית חכם בלי קידוחים
על בית חכם שמעתם כבר הרבה זמן, וכולנו עדיין מחכים לשלב שבו נוכל לשלוט בכל דבר ישירות מהסמארטפון. בינתיים רוב הפתרונות הסולידיים עולים כמה עשרות אלפי שקלים ומטפסים מעלה בחדות. למי שבכל זאת מעוניין להתקין בביתו אביזרים חכמים, ישמח לגלות כי חברות רבות מציעות פתרונות המאפשרים שליטה בתאורה ובשקעים וכל זאת ללא קידוחים ומתיחת כבלים.
Avea
זוהי נורה חכמה בשם Avea של חברת Elgato, שניתן לשלוט בה מהאייפון. ניתן לחבר עד 5 נורות כשהשליטה נעשית דרך אפליקציה ייעודית של החברה. בנוסף לשליטה על עוצמת התאורה, ניתן לקבוע צבעים ואף תוכניות מיוחדות המדמות סיטואציות כמו שקיעה. מחיר נורה בישראל הוא 329 שקל או 40 יורו ומשלוח חינם.
שאלטר עם שלט רחוק
שיטה אחרת לשלוט על האורות בבית היא להחליף את המתג עצמו במקום את הנורה. למתג יש אנטנטת ווי פיי מובנית כשהוא מתחבר אל הראוטר הביתי או אל ראוטר ייעודי משלו.
זהו שקע אלחוטי הנשלט מרחוק דרך הסמארטפון. בחלקו האחורי תקע רגיל המתחבר לשקע הביתי, כשאת מכשיר החשמל מחברים לשקע האלחוטי. השליטה נעשית דרך אפליקציה לאייפון, אנדרואיד, PC או מק ובנוסף דרך ממשק אינטרנט.
מדובר במוצר ללא מותג המגיע מסין ולמרות שהוא מותאם לשקעים האירופאים הנהוגים בארץ, אין לו תו תקן ישראלי או הארקה. מצד שני המחיר עומד על פחות מ-18 דולר לשקע, אז לשיקולכם ובזהירות.
לשלוט על הדוד מרחוק
מוצר ישראלי בשם Switcher מאפשר לשלוט על הדוד החשמלי מרחוק ומלעשה מכל מקום בעולם. סוויצ'ר מחליף את מתג הדוד הקיים על כל גרסאותיו, ומתחבר אל רשת הווי פיי הביתית דרך האנטנה המובנית בתוכו.
השליטה נעשית דרך אפליקציה לאייפון או לאנדרואיד, כשניתן לתכנת את זמן ההפעלה וכיבוי הדוד מרחוק. מחירו 395 שקל, וכדאי בהחלט לקחת חשמלאי מוסמך שיבצע את ההתקנה.
סמארטפון כמוניטור לתינוק
לצד המוצרים במחירים מנופחים שמנסים לדחוף להורים טריים, ישנה קהילה גדולה של מפתחים שיודעת לנצל היטב את החומרה הישנה השוכבת בבית ולהפיק ממנה את המירב. לכן במקום לרכוש מצלמת IP יקרה או להסתמך על מוניטור ווקי טוקי במאות שקלים, למה שלא תשתמשו בסמארטפון הישן ששמרתם?
Dormi
זוהי אפליקציה למכשירי אנדרואיד המאפשרת שידור סאונד דו כיווני בין שני מכשירים, כך שתוכלו להאזין למה שקורה בחדר הילדים.
ניתן להאזין לנעשה בחדר דרך רשת הווי פיי בבית או דרך הרשת הסלולרית, תלוי מה מותקן בתוך הטלפון שנמצא בחדר הילדים. כל עוד ישנו רעש כלשהו בחדר הסאונד משודר חי, אך אם יש שקט השידור מושתק. במידה והתינוק בוכה או נשמע רעש חזק אחר, מסך הטלפון והרמקול מופעלים בטלפון ההורה אוטומטית. בנוסף, אם הסמארטפון בחדר הילדים הוא מכשיר שנמצא בשימוש דרך קבע, תקבלו התראות על שיחות והודעות המגיעות אליו לטלפון השני.
האפליקציה תפעל למשך 4 שעות בחינם, כשהגרסה הלא מוגבלת תעלה לכם 22 שקלים, או 15.80 לשנה. להורדה בחנות של גוגל.
Cloud Baby Monitor
אפליקציה זו מאפשרת להעביר שידור חי של וידאו וקול מסמארטפון אחד לשני דרך בלוטות' או וויי פיי. למעשה טובה גם כמצלמת אבטחה אך יש לה תכונות ייעודיות למוניטור לתינוק.
הסמארטפון המצלם עושה שימוש במצלמה המובנית כשניתן להפעיל את הפנס בטלפון מרחוק ואף לשלוט בעוצמת ההארה. אם תרצו, תוכלו לדבר עם הילד דרך הרמקול של הטלפון, ואף להשמיע לו שיר ערש מתוך מבחר מצומצמם. מי שרוצה להמשיך לעסוק בענייניו אך עדיין להיות מחובר לנעשה בחדר, ניתן להגדיר שבמקרה וישמע רעש כמו בכי, הסמארטפון יתקשר למספר שהוגדר מראש בשיחה קולית או ב-Face Time.