שתף קטע נבחר
 

מעבודה במפעל לשזירת פרחים: עושות שינוי

לבנה חיים עובדת למעלה מ-20 במכבסה, מלכה הדרי מועסקת 15 שנה במחלקת האריזות של טבע, וסמדר יצחקי מועסקת מאז שחרורה מהצבא בבית דפוס. היום הן בעיצומו של קורס שזירת פרחים - לאחר שהוכרו כבעלות מקצוע שוחק - וכבר מקבלות הזמנות ממכרים

בשונה מהעבודות הסיזיפיות בהן הן מועסקות כבר שנים רבות - לבנה חיים בת ה-52, מלכה הדרי בת ה-58 וסמדר יצחקי - בת 43 - חולמות לעסוק לאחר הפרישה בשזירת פרחים - תחום אליו נחשפו במהלך קורס שמימנה עבורן הקרן הממשלתית מעגלים.

 

חולמים להחליף מקצוע? עוד בעמוד שינוי מקצועי :

 

חיים למשל, תושבת אילת ואם לשלושה, מועסקת כבר 23 שנה במכבסה במלון רויאל גארדן של רשת ישרוטל באילת. "העבודה במכבסה היא בלחץ", היא מספרת, "כשקיבלתי את ההצעה ממעגלים ללכת לקורס שוזרים פרחים נורא התלהבתי. אני רוצה שינוי, לנסות עוד משהו בחיים". צפו בלבנה מספרת על השינוי שעברה בסרטון הבא:

 

לבנה חיים - עובדת ישרוטל - למדה שזירת פרחים    (צילום בימוי והפקה: "אורנית אירועים ורעיונות", עריכה: עמרי איילון, עריכת מוסיקה: רונן נגל)

לבנה חיים - עובדת ישרוטל - למדה שזירת פרחים    (צילום בימוי והפקה: "אורנית אירועים ורעיונות", עריכה: עמרי איילון, עריכת מוסיקה: רונן נגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"כולם רוצים שאכין להם זרים" 

מעגלים הינה קרן במימון המדינה, שמאפשרת לקבל הסבות והכשרות מקצועיות בחינם. הקרן מעגלים הוקמה לטובת עובדים בני 50 ומעלה שעוסקים במקצועות שוחקים מעל 7 שנים במצטבר, או 20 שנות וותק - ללא הגבלת גיל. קריטריונים אלו אפשרו גם לסמדר יצחקי (43) לשתתף בקורס שזירת פרחים - אף שטרם מלאו לה לה 50. 

 

יצחקי, אם לשלוש, עובדת בבית דפוס בנתניה מאז שהשתחררה מהצבא - לפני 23 שנה, שם היא עושה כהגדרתה, "את הכל". "אני מקבלת הזמנות מלקוחות, מכינה את העיצוב, מדפיסה, חותכת ואורזת", היא מספרת. "הכל נהיה היום דיגיטאלי, גם מכונות הדפוס עצמן". 

 

לקורס הגיעה בזכות של שלט פרסומת בו נתקלה כשפקדה את העיריה. "תמיד אהבתי פרחים, אבל לא חשבתי שאתעסק בזו", היא מספרת. "פתאום ראיתי שמציעים לימודי שזירת פרחים בחינם וזה קסם לי. התקשרתי למקום ואני מאושרת על הרגע שעשיתי את זה". 

 

אף שהקורס רק החל - גם היא כבר מקבלת הצעות עבודה ממכרים. "אני מקבלת הצעות ליום המשפחה, ועומדת לעשות שבת חתן לאחד העובדים, שראה את הזרים שעשיתי ונדהם", היא מספרת. "אני רוצה להתנסות בתחום ולהשתפשף בו, כדי להמשיך לעסוק בו. פתאום אני מסתכלת על חנויות ורואה שדרושים בהן עובדים.

סמדר יצחקי. כבר מקבלת הזמנות (צילום: צופית אוזן) ( ) ( )
סמדר יצחקי. כבר מקבלת הזמנות (צילום: צופית אוזן)

 

חרף הסיכוי לאבד עובדת מסורה, מעסיקה שיתף פעולה ואישר לה לצאת לקורס. "הוא חשב שזה מגיע לי", סיפרה. "די, מיציתי. אני שחוקה והקורס עושה לי ממש טוב. עצם המחשבה יפה - לתת אוויר לאנשים ששבעים מהעבודה שלהם, כדי לפתוח להם את הראש ואת העסק. אני מלמדת גם את הבנות שלי שזירת פרחים וכל הסביבה ממש מתלהבת - כולם רוצים שאכין להם זרים".

 

"מומלץ לכל אישה עם ידיים טובות"

גם מלכה הדרי, תושבת נתניה, אם שלושה ילדים וסבתא לחמישה - משתתפת בקורס שזירת הפרחים שמתקיים בנתניה. הדרי עובדת כבר 15 שנה במחלקת האריזות של חברת טבע בכפר סבא - עבודה פיזית הכוללת אריזת מוצרים וסחיבה ושינוע של משטחים וארגזים.

 

בקורס נתקלה באקראי, או "משמיים", כהגדרתה - פרסומות במקומון. מעסיקיה לא ששו בתחילה לשתף פעולה, אך קצת שכנוע מצידה של הקרן השיג את ההסכמה המיוחלת."במעגלים ממש נלחמו בשבילי", היא מספרת. "בעבודה קצת חששו, אבל בקרן הרגיעו אותם וזה באמת הסתדר".

 

לרוב היא מעדיפה לעבוד במשמרות הערב - שלוש בצהריים עד סביבות חצות, אבל בימים של השיעורים היא עובדת במשמרת בוקר. הקורס מתקיים פעם בשבוע, בין השעות חמש לתשע. כך יוצא שבאותם הימים היא מתחילה את היום בשש בבוקר וחוזרת לאחר תשע בערב, אבל אין לה תלונות. "אני עושה את זה בהנאה", היא מספרת. "הקורס הזה מומלץ לכל אישה עם ידיים טובות".

 

בינתיים הסובבים כבר גילו את היכולות החדשות שלה, שיושמו בין היתר בעיצוב האולם לקראת בת המצווה של הנכדה, בחינה משפחתית ועוד. בפסח הקרוב, היא מקווה לפתוח דוכן ביחד עם חברה למכירת סידורי פרחים ומתנות. "אולי, כשאגיע לפנסיה, אפתח משהו ואקרא לו על שם קרן מעגלים, כי זו החכמה - שההשקעה הזו לא תהיה לחינם".

 

לאתר האינטרנט של קרן מעגלים

 

לעמוד הפייסבוק של קרן מעגלים  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים