פיטורים במגה: "מי ייקח אותי לעבוד בגילי?"
ההודעה על סגירת 10 סניפים של הרשת הובילה לחשש כבד בקרב העובדים שעומדים בפני סכנת פיטורים. עובדת בסניף בדרום שנסגר, שמרוויחה 2,300 שקלים בחודש, אמרה כי התחושה היא של חוסר ודאות: "עם מה אפרוש?"
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
בוועד עובדי החברה סיפרו כי הם קיבלו את ההודעה על סגירת הסניפים אמש, בעיצומו של המו"מ מול הנהלת מגה על תוכנית ההתייעלות המתכוננת ברשת המצויה בקשיים. בוועד טוענים כי הם הצליחו לגבש מתווה התייעלות ללא פיטורים, שאותו הציגו להנהלה ועל בסיסו נוהל המו"מ ומשכך הם הופתעו מהודעת ההנהלה.
בתגובה מאיימת ההסתדרות לפתוח בשביתה. ראש חטיבת המסחר והקמעונאות בהסתדרות, ראובן פרי, שלח מכתב למנכ"ל מגה קמעונאות מוטי קרן ובו איים שהוא ישקול צעדים משפטיים וארגוניים נגד הרשת עד כדי שביתה אם החברה לא תבטל את החלטתה.
כאמור, חלק מהעובדים קיבלו הודעה על סגירת הסניף שבהם הם עובדים וטרם יודעים אם יפוטרו או ישובצו מחדש בסניף אחר. אחת מהם היא רינה (שם בדוי), עובדת בסניף מגה בדרום שכבר קיבלה הודעה על סגירתו.
רינה, כבת 50 נשואה ואם לחמישה, מרוויחה 2,300 שקלים בלבד בחודש. "אני לא בגיל אפשרי למצוא מקום עבודה אחר. אני עוד לא קרובה לפנסיה ויש לי כמה שנים טובות לעבוד. על המשכורת האפסית הזאת אני יושבת וחושבת לאן ללכת. אני שואלת מה יהיה גורלי ועם מה אפרוש", סיפרה האישה.
"זה לחיות מהלוואה להלוואה", מספרת רינה. "אני חסרת מעש, חסרת מאום ולא יודעת מה יהיה. גם אם אמשיך בחברה הזאת, אני לא יודע מה יהיה".
לדבריה, העובדים בסניף שבו היא עובדת קיבלו את ההודעה ביום חמישי האחרון. "עברתי שבת מאוד לא קלה. העובדים כאן בחוסר ודאות ולא יודעים מה יהיה איתם. הבטיחו לנו שאולי יעבירו אותנו לסניפים אחרים, אבל לפי מה שאני רואה, הרשת נמצאת בירידה דרסטית בכל המשק. הם מבטיחים והכול טוב ויפה ואני לא מאשימה את הרשת. אני חושבת שהראש למעלה קצת לא עובד נכון".
רינה מספרת גם כי התחושות בסניף קשות. "אנחנו מתחילים להרגיש אי-שייכות, לא רצויים. העובדים כאן מאוד חשובים וההרגשה מאוד מתסכל. אנשים רוצים שיתנו להם מה שמגיע ושיפסיקו לנצל. אנו שואלים שאלות ולא מקבלים תשובות".
סניף נוסף שייסגר הוא "זול בשפע" של רשת מגה בביתר עילית. בימים אלו הסחורה בסניף מתרוקנת והעובדים מכינים את הקרקע לקראת סגירתו. שמעון, מנהל הסניף, סיפר אתמול כי העובדים דווקא שובצו לסניפים אחרים.
"לפני 20 ימים הודיעו לנו בצער שהסניף ייסגר. נלחמנו שלא ייסגר אחרי שנים של הפסד. היינו בהלם כששמענו על זה והרגשנו כאילו הקרקע נשמטה לנו מתחת לרגליים. לפחות כל העובדים מצאו עבודה, אבל זה לא המצב בסניפים אחרים", אמר שמעון.
יו"ר ועד העובדים: נשקול את צעדינו
ממגה נמסר בתגובה: "זה חודשים רבים מתנהל מו"מ שקוף עם ועד העובדים וההסתדרות להתאים את מבנה הוצאות החברה לתנאי ומצב שוק הקמעונאות המשתנה ובעיית יוקר המחיה. צר לנו כי הסתדרות העובדים, ממניעים השמורים לה, בחרה לפעול דרך התקשורת בדרך של עשיית מהומה תוך שימוש בעובדות לא נכונות. כולנו תקווה כי ההסתדרות משקיעה מאמצים דומים בשמירה על תנאי העסקת עובדים ברשתות שאינן מאורגנות, שם העובדים אינם זוכים לתנאים הטובים שלהם זוכים עובדי מגה.
"בנוסף, כחלק מההתנהלות העסקית השוטפת, הרשת בוחנת כל העת פתיחת וסגירת סניפים. הרשת הודיעה לאחרונה לוועד העובדים כי בכוונתה לסגור חמישה סניפים כשסך העובדים בהם הוא כ-65 עובדים ולא מאות עובדים כפי שפורסם. כמו כן בכוונת הרשת לנסות ולמצוא עבודה חלופית לעובדים בסניפים שעתידים להיסגר באחד מסניפי הרשת. כדי להמשיך ולדאוג לפרנסת 6,500 עובדינו ולתמוך במדיניות הוזלת המחירים לצרכנים, עלינו להתאים את מבנה ההוצאות לתנאי ומצב שוק הקמעונאות המשתנה ולשם כך אנו מבצעים כמה מהלכים, בהם צמצום שטחי מסחר ויציאה מסניפים מפסידים".
יו"ר ועד עובדי מגה, אייל אלי, מסר שהם לא קיבלו כל תגובה מעבר להודעה שהוציאה ההנהלה והיום ישקול ועד העובדים את המשך הצעדים.