שתף קטע נבחר

כיצד קשורה צריכת חלב בילדות למצב הבריאות בזקנה

מחקר מצא כי צריכה גבוהה של מוצרי חלב, חלבון ושומן בילדות מסייעת למצב הגופני בזקנה. על פי המחקר, היא עוזרת לכך שההליכה תהיה מהירה יותר ושיווי המשקל טוב יותר

מה שאנחנו אוכלים בילדות - ישפיע על מצבנו הבריאותי אפילו בזקנה: כך עולה ממחקר שנערך בבריטניה ומצא קשר חיובי בין צריכת חלב בגיל הילדות לתפקוד ולניידות בגיל המבוגר. המחקר בדק את צריכת חלב, מוצרי חלב, סידן, חלבון, שומן ואנרגיה בילדות ובהמשך החיים, ואת זמן ההליכה המהירה ממצב קימה ושווי משקל בקרב משתתפים בני 86-63 שנים.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

מדובר במחקר פרוספקטיבי גדול שהחל בשנות ה-30 של המאה הקודמת ועקב במשך 65 שנים אחר ילדים שבגרו והגיעו לגיל 86-63. הנבדקים עברו סדרה של פעילויות שתוצאותיהן נבחנו באמצעות מודל הבודק גיל, מין, מצב סוציו-אקונומי, צריכה אנרגטית, מדד מסת גוף ומחלות רקע.

 

החוקרים מצאו כי שתיית חלב בילדות סיפקה לנבדקים הליכה מהירה יותר, בהיקף של 5%, וירידה של 25% בסיכון לבעיות בשיווי משקל בגיל מבוגר, ביחס לאוכלוסייה ההבוגרת. הם גילו כי צריכת סידן בילדות מביאה להליכה מהירה יותר וצריכת חלבון בילדות מונעת בעיות של שיווי משקל. עוד נמצא כי צריכת חלבון גם בגיל המבוגר מעלה משמעותית את זמן ההליכה המהירה.

מורי חלב בילדות. מונעים אוסטיאופורוזיס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מורי חלב בילדות. מונעים אוסטיאופורוזיס(צילום: shutterstock)

 

כך תחזקו את בריאות העצם אצל ילדים

החשיבות של תזונה עשירה בסידן בגיל הילדות ידועה. העצמות שלנו נבנות בשני העשורים הראשונים של החיים, ובעיקר בגיל ההתבגרות. בנייה נכונה של העצם בגיל צעיר היא אחד הגורמים העיקריים לבריאותה בגיל מבוגר יותר. אם נצבור מסת עצם גבוהה - נדחה את הופעתה של מחלת האוסטאופורוזיס - מחלה בעלת נטל בריאותי וכלכלי ברמה האישית וברמה הלאומית.

לסידן יש תפקיד מרכזי בחיזוק העצם, ולכן זהו מרכיב תזונתי חשוב בבנייתה. מחקרים הוכיחו כי צריכת סידן בילדות ובהתבגרות קשורה קשר הדוק לבניית עצם, ומצאו שצריכת מוצרי חלב בגיל צעיר גורמת לתכולת סידן גבוהה יותר בעצמות ולסיכון מופחת לשברים בגיל מבוגר. ההמלצות

לגבי צריכת סידן הן כי ילדים בני שנה עד שלוש יצרכו 700 מ"ג ביממה, ילדים בני ארבע עד שמונה 1,000 מ"ג ביממה, וילדים בני תשע ומעלה יצרכו 1,300 מ"ג ביממה.

 

לגבי ויטמין D, מגיל שנה ומעלה ההמלצה היא לצרוך 600 יחידות בינלאומיות מדי יום. משרד הבריאות הישראלי וגופים נוספים ברחבי העולם ממליצים שתינוקות מחת לגיל שנה יקבלו תוספת ויטמין D של 400 יחידות בינלאומיות ליום.

 

המקור העיקרי לסידן בתזונה הוא מוצרי חלב, שמספקים 80%-70% מצריכת הסידן היומית של הילד. 240 מ"ל חלב, גביע יוגורט ו-40 גרם גבינה מכילים כ-300 מ"ג סידן כל אחד. ישנם גם מקורות תזונתיים צמחיים לסידן, כמו ירקות עליים ירוקים, קטניות, אגוזים, דגנים ומיצים מועשרים. לפי אחד הסקרים, ירקות תורמים רק כ-7% מסך צריכת הסידן בתזונה, וכמות הסידן בהם אינה גדולה. לפיכך, צריך לאכול כמות ניכרת של ירקות כדי לצרוך את כמות הסידן היומית הדרושה ממקור צמחי בלבד.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חלב. צריכתו בילדות סייעה להליכה מהירה יותר ושיווי משקל טוב יותר
צילום: shutterstock
מומלצים