גופתה של העוברית נשכחה במקרר ביה"ח במשך חודש
העוברית של אסתר בקשי נולדה בשבוע ה-23 ללא רוח חיים בגלל קרע בצוואר הרחם. בבילינסון הודיעו למשפחה כי קבורת גופתה תטופל על ידם, אולם חודש אחר כך גילו ההורים כי הגופה נשכחה במקררי בית החולים. עכשיו תובעים ההורים על רשלנות הצוות הרפואי, שלא ביצע תפר צווארי במהלך הריונה, מה שהוביל למוות
העוברית נולדה ללא רוח חיים בשבוע ה-23 - וגופתה נשכחה במשך חודש בבית החולים. כתב תביעה שהוגש לפני ימים אחדים נגד בית החולים בילינסון טוען: "ההורים לא התגברו על המחשבה הזו עד היום".
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
אסתר בקשי, היום בת 28, ילדה לפני שלוש שנים את בתה הבכורה, כאשר לאחר הלידה זוהה קרע בצוואר הרחם. כתב התביעה מציין כי לא ניתנו לה שום הנחיות לגבי לידות עתידיות, מה שלטענת המשפחה מהווה כשל קריטי שגרם לכישלון ההיריון הבא.
"אין שום הסבר ו/או המלצה כיצד לנהוג במהלך ההיריון הבא. אין הסבר על טיפול מניעתי אשר יידרש ו/או על העובדה כי הריונה הבא יוגדר כהיריון בסיכון עם צורך במעקב קפדני אחר צוואר הרחם", נכתב.
קראו עוד
שיבא: 7 קשישים במצב קשה מנפילה מסולם
המספרים נחשפים: כמה מלח באמת יש באוכל שלכם?
ישראל: 50% מבני 40-65 סובלים מכולסטרול גבוה
ההיריון הבא הגיע כעבור שנתיים. היא עוברת מעקב היריון, במהלכו אין התייחסות לקרע בצוואר הרחם מכיוון שהדבר לא תועד לאחר הלידה הקודמת. באוקטובר 2013, בקשי הגיעה לקופת חולים, שם אבחנו כי היא עלולה לסבול מהפלה.
היא הגיעה לבילינסון, שם הסבירו לה שהאפשרויות שעומדות בפניה הן הפסקת ההיריון או ניסיון לשים תפר צווארי. ההורים ביקשו לנסות ולהציל את ההיריון, אבל אז התברר שלא ניתן לשים את התפר, והברירה היחידה היא להפסיק את ההיריון.
לטענת התביעה, הנתונים הרפואיים אומרים כי במצב של קרע בצוואר הרחם, תפירתו מעלה את סיכויי הצלחת ההיריון ל-75-90 אחוז, והיעדרו גורמת לכך שיש רק 25 אחוז סיכוי שהתינוק ישרוד.
בקשי נאלצה ללדת עובר ממין נקבעה ללא רוח חיים בשבוע ה-23 להיריון. כאן הטרגדיה שנגרמה כתוצאה מחוסר במעקב תקין, הסתבכה עוד יותר. בעלה של בקשי, משה, שאל כיצד תטופל גופתה של העוברית. לפי התביעה, בבית החולים הסבירו לו כי היא תישלח לקבורה בתוך זמן קצר ביותר, "וכי אין לו מה לדאוג".
אלא שחודש לאחר מכן התקשרו אליהם מבילינסון ואמרו להם שאירעה טעות, ושהעוברית עדיין בבית החולים. רק אז הם התבקשו לחתום על טופס לסירוב הנתיחה, והתאפשר להעביר אותה לקבורה.
"הייתה טעות בהתנהלות"
"העובדה כי העוברית הייתה 'זרוקה' בבית החולים במשך כחודש שלם גרמה ועדיין גורמת לתובעים עוגמת נפש רבה וסיוטים בלילות. התובעים הזדעזעו מהמעשה ועד היום עוד לא התגברו עליו. כאשר ביקשו לברר כיצד קרה הדבר, נמסר להם שהייתה טעות בהתנהלות", נכתב.
בתביעה, שהוגשה לבית משפט השלום בירושלים על ידי עורך הדין עמיקם חרל"פ ועורך הדין מיכאל אלנתן ממשרד עמיקם חרל"פ ושות', מצוין כי לפני שבועות אחדים בקשי ילדה תאומים בריאים.
היא עברה לטיפולו של רופא אחר, שהמליץ על ביצוע תפר צווארי במהלך ההיריון. שני הילדים נולדו בריאים ותקינים. מבית החולים בילינסון נמסר בתגובה: "כתב התביעה הנ"ל טרם הגיע לבית החולים. לכשיגיע, נלמד את הפרטים ונערך להגשת כתב הגנה".