שתף קטע נבחר

דו"ח המבקר: וינשטיין חייב להורות על חקירה

סימני השאלה בדו"ח רבים וגדולים ומטרידים. היועץ המשפטי לממשלה חייב להיכנס לעומק התמונה. ונתניהו? הוא יכול לפחות לומר: טעיתי

כל עוד לא פורסמו הממצאים, היה משהו בטענותיו של ראש הממשלה. אלא שמשהו קרה. ממצאי דו"ח המבקר מותירים ניחוח חזק של הפקרות ובזבזנות ושחיתות וראוותנות. הם מחייבים קצת בושה. ולכן, דווקא על הרקע הזה, יש משהו מטריד מאוד בעובדה שראש הממשלה איננו מסוגל לקחת אחריות.

 

נתניהו לקח כסף מעובדים - ולא החזיר להם

 

לא, הוא לא צריך להתפטר. אבל הוא יכול לומר: טעיתי. ההוצאות היו מופרזות. הייתה הפקרות. הוא היה יכול לבקש, ביוזמתו שלו, כללים חדשים וברורים יותר להתנהלות בתי ראש הממשלה, הציבורי והפרטי. הוא היה צריך להציג לציבור, גם לציבור תומכיו, שלא כולם אדישים, ולא כולם חושבים שהכול נפלא, צעדים שנועדו לעשות סוף להפקרות. אבל זה לא קרה. הוא לא אמר כלום. הוא רק שלח אצבע מאשימה כלפי מני נפתלי.

נתניהו ווינשטיין. היועץ חייב להיאבק בנורמת ההפקרות (צילום: AP) (צילום: AP)
נתניהו ווינשטיין. היועץ חייב להיאבק בנורמת ההפקרות(צילום: AP)

 

 

התגובה הזאת, שהיא בבחינת הוספת חטא על פשע, מחייבת את היועץ המשפטי לממשלה להיכנס לעומק התמונה. יהודה וינשטיין, בניגוד לקודמיו, מגיע מהשוק הפרטי. הוא היה סנגור, גם של נתניהו. היד שלו מאוד לא קלה על ההדק. גם למני מזוז, לפחות בתחילת דרכו, הייתה גישה זהירה. הוא החליט, בניגוד לפרקליטה עדנה ארבל, לסגור את התיק נגד אריאל שרון. הוא זכה באותם ימים לביקורת קטלנית, אבל דווקא הגישה הזהירה ראויה לברכה.

 

הדו"ח מבהיר שסימני השאלה רבים וגדולים ומטרידים. לא הכול נבדק. המבקר מבהיר זאת בדו"ח. הוא מעביר את האחריות ליועץ. ומה שנבדק מעורר עוד סימני שאלה. ההתנערות של נתניהו מכל אחריות מובילה לתוצאה שההפקרות מנצחת. השחיתות עלולה להפוך לנורמה. אז כן, לנתניהו היו גם טענות נכונות. למה דווקא הוא? למה דווקא עכשיו? אלא שצריך להזכיר שהבדיקה הזו,

 ופרסום הדו"ח, הם פועל יוצא של עוד ועוד תלונות, לאורך שנים, על התנהלות מופקרת. לנתניהו היו אלף הזדמנויות להפסיק את הברדק. אבל הברדק רק גדל. עכשיו זה כבר לא עניין של עיתוי ולא של תירוצים. עכשיו יש ממצאים.

 

זה בדיוק המקום שבו היועץ המשפטי חייב לקבל החלטה. הוא לא יכול להצטרף לפזמון החוזר של "זה כלום, זה לא נורא, זו לא שחיתות, וזה בכלל נפתלי". יש התנערות מאחריות מצד נתניהו. אין צורך במשהו דומה מצד היועץ. הוא לא צריך להרשיע את נתניהו. זה לא התפקיד שלו. הוא לא צריך לפטר אותו. אבל הוא חייב להיאבק בנורמת ההפקרות. אפשר לעשות את זה רק באמצעות חקירה יסודית של המשטרה.

 

יש צורך בזהירות. הרי מדובר בראש ממשלה. הרי מדובר בתקופת בחירות. וחקירה, בכל מקרה, לא תסתיים בתוך שבועות בודדים. כך שהיא לא תשפיע על הבחירות. אבל הממצאים אינם משאירים מקום להרבה ספקות. הם מחייבים חקירה. אם לא מחר, אז בעוד חודש. כל עוד זה לא קורה, במקום ניקוי אורוות יעניק היועץ תעודת הכשר להפקרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
וינשטיין ונתניהו. ייצג אותו בעבר
צילום: יאיר שגיא
מומלצים