שתף קטע נבחר

רבבות עבדים נשלחו לחו"ל כדי לממן את קים

פעילי זכויות אדם סיפרו ל"ניו יורק טיימס" כי 100 אלף צפון קוריאנים מנוצלים בתנאי עבדות ברחבי העולם, רבים מהם ברוסיה ובמזה"ת. הכסף נשלח למשטר של קים ג'ונג און, שמשתמש בו לקניית מוצרי יוקרה

פעילי זכויות אדם אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי רבבות צפון קוריאנים נשלחו לחו"ל בתור "עבדים בחסות המדינה". הם סיפרו כי השכר שלהם עובר לידי השלטון, שקונה בו מוצרי יוקרה.

 

עוד חדשות בעולם:

זוג במוסקבה רצח הומלסים: 'לנקות את העיר'

אש באחד ממגדלי המגורים הגבוהים בעולם

למרות הכלכלה החזקה: העוני בגרמניה בשיא

 

הפעילים אמרו כי התהליך החל כבר בשנות ה-80 והואץ בעשור לאחר מכן, כשהמדינה שקעה בכאוס כלכלי וברעב. מאז עלייתו לשלטון של קים ג'ונג און חלה עלייה נוספת בקצב. עד 2012 היו לפי ההערכות עד 65 אלף צפון קוריאנים שעובדים מחוץ למדינה, רובם בתנאים מחפירים. מאז עלה המספר ל-100 אלף.

 

עלייה חדה ב"ייצוא העבדים" מאז שעלה לשלטון. קים ג'ונג און (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עלייה חדה ב"ייצוא העבדים" מאז שעלה לשלטון. קים ג'ונג און(צילום: AFP)
 

 

אן מיונג-צ'ול, ראש NK Watch, אמרה ל"ניו יורק טיימס" כי פיונגיאנג "מנצלת את העבודה והשכר שלהם כדי להעשיר את הקופה הפרטית של קים ג'ונג און". לדבריה, "אנחנו חוששים שקים משתמש בחלק מהכסף כדי לקנות מוצרי יוקרה לבכירים שבתומכיו, ולממן את תנופת הבנייה האחרונה בפיונגיאנג שנועדה 'להשוויץ' במנהיגותו".

 

שכרם של העובדים, שמשולם במטבעות זרים, מספק הכנסה חיונית לביסוס מפלגת השלטון של קים. בדו"ח מהשנה שעברה של פעילי מרכז האסטרטגיה הצפון קוריאני נכתב כי צבירת מטבע החוץ הפכה לנושא בעל "חשיבות עליונה" ב-2012, אחרי שקים ג'ונג און החל לשלוט במדינה "ללא יציבות כלכלית".

 

"מרוויח 300 רובל ולוקחים לי הכול"

הצימאון הגדול של צפון קוריאה לכסף מזומן הוביל לשליחת אלפים נוספים מעבר לים, שם הם מנוצלים ובפועל מועסקים בתנאי עבדות. "אין חוזה, הם אומרים שהם ייתנו לנו ביטוח

בריאות וגישה לטיפול רפואי אבל אנחנו אף פעם לא מקבלים כלום", סיפר עובד צפון קוריאני ברוסיה. "למעשה אנחנו מרווחים 300 רובל אבל הם לוקחים לנו הכול".

 

הפעילים סיפרו כי רוסיה היא המדינה שבה נמצא מספר העבדים הגדול ביותר - בין 20 ל-25 אלף צפון קוריאנים. במזרח התיכון לפי ההערכות ישנם כ-15 אלף, ובדרום מזרח אסיה השיעור דומה. בסין, כמו באפריקה, מועסקים עד 8,000 צפון קוריאנים.

 

בסין רבים מהצפון קוריאנים נשלחים לעבוד בפרך בסדנאות יזע, תחת פיקוח צמוד של שומרים. במזרח התיכון עובדים הצפון קוריאנים בחום כבד באתרי בנייה. מחוץ לשעות העבודה הם מבודדים לחלוטין מהסביבה. לפי הדיווחים, בקטאר מועסקים כ-2,800 צפון קוריאנים. חלקם נשלחו לעבודות הבנייה בלוסאיל, עיר גורדי השחקים שנבנית לקראת המונדיאל שאותו תארח קטאר בשנת 2022.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"חשיבות עליונה לצבירת מטבע חוץ"
צילום: EPA
מומלצים