מפכ"ל המשטרה על עדותו של מני נפתלי: "יש מקום לבדיקה"
מפכ"ל המשטרה התייחס לעדותו של אב הבית לשעבר בבית ראש הממשלה ואמר כי על פניו יש מקום לבדיקה פלילית. "בדיקה או חקירה זה דבר זהה. יש לאפשר ליועץ המשפטי לממשלה לשקלל את כלל החומרים והוא יקבל את ההחלטה", הדגיש דנינו
מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יוחנן דנינו סבור כי יש מקום לפתוח בבדיקה משטרתית רשמית על ההתנהלות בבית ראש הממשלה בעקבות עדותו של אב הבית לשעבר בבית ראש הממשלה. "על פניו יש מקום לבדיקה בעניין", אמר הבוקר (יום א') דנינו בטקס הענקת דרגות במשטרה, "אך יש לאפשר ליועץ המשפטי לממשלה לשקלל את כלל החומרים, יחד עם מה שקיבל ממבקר המדינה". דנינו הבהיר כי אין מבחינת המשטרה הבדל בין בדיקה לחקירה פלילית.
דנינו הוסיף ואמר: "גבינו את העדות של נפתלי במשך שעות ארוכות ורבות עד אור ליום שישי. החומר יועבר הבוקר ליועמ"ש, שם יצטרכו לבחון אותו ולבדוק מה הוא מוסיף על החומר שקיבלו מהמבקר. קשה לאמוד את החומר בלי לראות את החומר מהמבקר. היועמ"ש יצטרך לקבל החלטה".
כשנשאל על העדות של נפתלי, אמר מפכ"ל המשטרה: "בסופו של דבר המינוחים של בדיקה או חקירה הם מבחינתנו זהים כי חלק גדול מהחקירות התחילו בבדיקות. על פניו יש מקום לבדיקה, אך צריך שהיועמ"ש יקבל את ההחלטה".
במשך 12 שעות, מיום חמישי אחר הצהריים ועד 5:45 בבוקר יום שישי, העיד אב הבית לשעבר מני נפתלי במשרדי החקירה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) וסיפר בפרוטרוט על שהתרחש בתקופתו במעון ראש הממשלה בנימין נתניהו. נפתלי סיפר על ההתנהלות בבית ועל הדרישות והמטלות שנדרש לבצע, שלטענתו יש בהן לכאורה משום עבירות פליליות שבוצעו בבית ראש הממשלה.
גורמים משפטיים בכירים אמרו כי "אין מנוס מחקירה פלילית על ההתנהלות בבית ראש הממשלה". הם הוסיפו כי לכל הפחות, סמנכ"ל משרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, יזומן לחקירה תחת אזהרה.
לטענת נפתלי, בעדותו, במהלך השנים בוצעה שורה של פניות והוצאת כספים במרמה מהמדינה לטובת צרכיה הפרטיים של משפחת נתניהו. כך למשל, סיפר, עובדת ניקיון בבית ראש הממשלה טיפלה במשך תקופה ארוכה גם באביה של שרה נתניהו, ומשכורתה - שהגיעה לכדי 10,000 שקל - שולמה על חשבון הוצאות ניקיון של בית ראש הממשלה. רק מאוחר יותר, טען נפתלי, הבינו במשרד ובבית ראש הממשלה שמדובר בהליך בעייתי, ואז הוציאה משפחת נתניהו צ'ק פרטי ושילמה על כך.
בנוסף סיפר נפתלי על השיטה שבה נופחו הוצאות האורחים של משפחת נתניהו במעון ראש הממשלה באופן פיקטיבי. לדבריו, עבור אירוח אישים מישראל עמד סכום מסוים ועל אירוח אורחים מחו"ל עמד התקציב על סכום כמעט כפול לכל אורח. לטענתו, במקרים רבים נופח הדיווח על מספר המשתתפים ועל הגדרתם – כך שההחזר הכספי מהמדינה היה גבוה יותר ממה שצריך היה להיות. כך למשל, אם היו ארבעה אורחים – בית ראש הממשלה היה מדווח על עשרה. בפעמים אחרות דווח שמדובר בדמויות מדיניות מחו"ל אף שבפועל היו אלה אורחים מישראל.
נפתלי סיפר לחוקרים ששרה נתניהו ביקשה ממנו לדאוג לציוד וחומרי ניקיון עבור הבית הפרטי בקיסריה. לדבריו, כמו במקרה ריהוט הגן, הוא נדרש לבצע דבר דומה עם פטריות חימום, כוסות יין ונרות נשמה: הוא רכש אותם והעביר אותם בעצמו לבית משפחת נתניהו בקיסריה.
נפתלי הציג לחוקרים מסמכים וגם הקלטות של עובדים שהועסקו במעון ראש הממשלה ואישרו את העדות שמסר. החומר הרב שהצטבר בידי החוקרים עובד במהלך סוף השבוע ויועבר ליועץ המשפטי לממשלה לצורך קבלת החלטה בנוגע להמשך החקירה. סנגורו של נפתלי, עו"ד עופר אלמוג, אמר: "הוא שמח שניתנה לו ההזדמנות לומר את אשר על לבו. בידיו חומר רב שמגובה במסמכים. ניתן לחוקרים לעשות את העבודה".
ביום חמישי שעבר הוחלט שנפתלי יקבל חיסיון בגין המידע שימסור למשטרה על ההתנהלות בבית ראש הממשלה. נפתלי (36) כיהן כאב הבית במעון ראש הממשלה במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר 2012, עד שהתפטר משום שלא ניתן לו התקן שהובטח לו, לטענתו. נפתלי הגיש לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים תביעה נגד משרד ראש הממשלה, נגד סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, נגד רעיית ראש הממשלה וכן נגד ראש הממשלה נתניהו עצמו, באופן אישי.
כמו כן הוא תובע התנצלות ופיצויים בסך 100 אלף שקל מנתניהו, בגין לשון הרע והוצאת דיבה בעקבות ראיון שבו טען שנפתלי פוטר וסולק מעבודתו, אף שהוא התפטר. לאחרונה פנה נפתלי לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בבקשה לזמן לעדות את שרה נתניהו. הדיון הראשוני נקבע ל-8 בינואר, אך לאחר מכן נדחתה פתיחת ההליך לאחר הבחירות.
חיזוק בדו"ח מבקר המדינה
חלק מטענותיו של נפתלי קיבלו חיזוק בדו"ח מבקר המדינה שעסק בהוצאות ובבזבוזים בבתי ראש הממשלה. ערוץ 2 פרסם את תשובת בני הזוג נתניהו ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כפי שהעביר עו"ד יעקב וינרוט, שמונה להגן על הזוג נתניהו בעקבות ממצאי הדו"ח. בין היתר התייחס וינרוט לפרשת מיחזור הבקבוקים והטענות ששרה נתניהו לקחה את הכספים לכיסה: "לפי חוק המיחזור, בעל הבקבוקים או מי שאסף אותם רשאי לקבל את הפיקדון. אין חולק כי שרה נתניהו היא שאספה אותם".
וינרוט הוסיף כי "בהינתן והעובדות שמופיעות בדו"ח מבקר המדינה ובתשובת נתניהו לדו"ח הן נכונות, לא מדובר בעבירות פליליות". בעניין העסקת החשמלאי אבי פחימה המקורב לבני הזוג נתניהו שהוזעק בסופי שבוע, כולל ביום כיפור, גולגלה, כך נראה, האחריות לעזרא סיידוף. וינרוט טען כי "אין כל הוכחה שנתניהו
ידע או היה מעורב בבקשות לוועדת המכרזים לאשר את העסקתו של פחימה. את הבקשות הגיש סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף".
בפרשת רהיטי הגן שלפי החשד נרכשו למעון ראש הממשלה בירושלים והועברו לביתם הפרטי בקיסריה, כתב עו"ד וינרוט: "על פי הנוהל, המדינה מממנת כל ריהוט שראש ממשלה משתמש בו ועליו להחזירו בתום כהונתו שטרם הגיעה".
לשכת ראש הממשלה מסרה בתגובה לפרסום כי "הציטוטים שיוחסו למכתבו של עו"ד וינרוט אינם מדויקים ולא הייתה התייחסות ביקורתית כלשהי במכתב לעזרא סיידוף. אין צל צלו של חשש למעשה פלילי בכל הקשור להוצאות המעונות ואין שום מקום לפתוח בבדיקה או בחקירה".
דנינו אמר את הדברים במהלך טקס מינויים בצמרת המשטרה: מפקד הימ"מ, תת-ניצב שלומי מיכאל, קודם לתפקיד ניצב ומונה למפקד מחוז ש"י. ניצב בנצי סאו, שמכהן כמפקד מחוז תל אביב, מונה לתפקיד סגן המפכ"ל. ניצב ירון בארי מונה למפקד אגף התנועה במשטרה ותת-ניצב גילה גזיאל הועלתה לדרגת ניצבת ומונתה לתפקיד ראש אגף משאבי אנוש במשטרה.
דנינו אמר בטקס בהתייחסותו לניצבת השלישית בתולדות המשטרה כי "אני חושב שהגיע הזמן והגיעה השעה בזכות ניסיונך, כישורייך, יכולותייך ובעיקר האנושיות, והוכחת שאת ראויה שיהיה לך המון בהצלחה".