שתף קטע נבחר
 

בנק ישראל צפוי להותיר הריבית ללא שינוי

למרות התחזקות השקל מול המטבעות הזרים, בנק ישראל צפוי להותיר השבוע את הריבית על כנה ברמה של 0.25%, כך מעריכים בלאומי שוקי הון. "האומדן הראשוני הגבוה של שיעור הצמיחה ברבע האחרון של השנה הוא תיקון לירידה בצמיחה בעקבות מבצע "צוק איתן" ואין מדובר בשינוי מגמה בקצב הצמיחה".

בנק ישראל צפוי להותיר השבוע את הריבית על כנה - ברמה של 0.25% - כך מעריכים בלאומי שוקי הון. הדילמה של בנק ישראל עשויה לגדול משמעותית בתקופה הקרובה. סביבת האינפלציה הנמוכה, ההרחבות המוניטאריות בעולם והמשך התחזקות השקל תומכים בהרחבה מוניטארית נוספת, בין אם על ידי הורדת ריבית או על ידי הרחבת ההתערבות בשוק המט"ח. אך כלים אלו חסרי יעילות של ממש לטיפול בבעיות אלו הנובעות מתנאים עולמיים ומגורמים בסיסיים אחרים, זאת בנוסף לנתונים על פעילות המשק אשר מצביעים על התאוששות.

 

לכתבות נוספות בערוץ שוק ההון, הקליקו כאן

איך שער המט"ח משפיע על רווח קרנות חו"ל?

תשואת המניות צפויה לעלות לאחר הבחירות

 

 >>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר 

מי שחושב שהריבית תיוותר על כנה, הוא דודי רזניק מלאומי שוקי הון. "בנק ישראל צפוי להותיר הריבית ללא שינוי", הוא אומר. "האומדן הראשוני הגבוה של שיעור הצמיחה ברביע הרביעי הוא בעיקר תיקון לירידה בצמיחה בעקבות מבצע "צוק איתן" ואין מדובר בשינוי מגמה בקצב הצמיחה". לדבריו, יש להתייחס לנתון הרבעוני בזהירות בשל העובדה כי מדובר באומדן ראשון הצפוי להתעדכן.

 

לעומתו, בסקירה השבועית של הלמן-אלדובי אומרים כי: "ישנו סיכוי סביר כי בנק ישראל יוריד את הריבית בתקופה הקרובה לנוכח הירידה בשער הדולר ובעיקר האירו למול השקל, והריביות האפסיות השוררות בעולם". לדבריהם, מדד שלילי כמו בחודש ינואר תומך בהורדת ריבית נוספת של בנק ישראל, אך הם מציינים זאת בהסתייגות, משום שמנגד עומד נתון נוסף שפורסם השבוע אודות צמיחת התוצר המקומי במהלך הרבעון הרביעי ב-2014.

 

תותיר את הריבית על כנה? קרנית פלוג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תותיר את הריבית על כנה? קרנית פלוג(צילום: רויטרס)

לפי הפרסום, התוצר צמח ב-7.2% ברבעון הרביעי של השנה, בהשוואה לרבעון השלישי שהיה חלש עקב מבצע "צוק איתן", בראייה שנתית המשק צמח ב- 2.9%, גבוה מההערכות שעמדו על צמיחה של 2.6% בשנת 2014. "הצמיחה הגבוהה מעידה על האצה בפעילות הכלכלית במשק, בעיקר עקב צמיחה חצי- שנתית של 5.4% בצריכה הפרטית (כלומר- בביקושים), מה שצפוי להקשות על בנק ישראל לשקול הורדת ריבית או הרחבה מוניטרית". יש לציין כי מאז שחוק מע"מ אפס ירד מהפרק שוק הדיור התעורר. ביטול החוק הביא לשיא של יותר מעשור במכירת דירות חדשות בחודש דצמבר.

 

שוק האג"ח נותר יציב

שבוע המסחר בשוק האג"ח הממשלתי התנהל על רקע פרסום מדד ינואר השלילי, שהיה נמוך מהתחזיות המוקדמות, וכן על רקע פרסום נתון הצמיחה החזק לרביע הרביעי של שנת 2014. מדד אגרות החוב הממשלתיות הצמודות עלה בכ- 0.15%. מנגד, מדד אגרות החוב הממשלתיות השקליות ירד ב- 0.05%. "בסיכום שבועי נרשמה יציבות במחירי איגרות החוב הממשלתיות", אומר רזניק.

 

גם האג"ח הקונצרני (השוק הפרטי) נסחר בשבוע האחרון במגמה חיובית עליות שערים נרשמו במרבית המדדים המובילים, תוך ירידה במרווחים וניכרת חזרה של המשקיעים לאיגרות החוב בדירוגים בינוניים – נמוכים. בלטו השבוע בביצועים עודפים מדד התל בונד תשואות שעלה ב 1.32% ומדד התל בונד צמוד יתר שעלה ב 0.69%.

 

בנוסף, בשבוע האחרון נחלש הדולר מול מרבית המטבעות העיקריים, על רקע שינוי ההערכות לגבי תוואי הריבית בארה"ב כאשר האירו נותר כמעט ללא שינוי מול הדולר ונסחר ברמה של 1.14 דולר לאירו, תוך תנודתיות גבוהה במקביל להתפתחויות שונות בגזרת יוון. מורן מייק-בכר מלאומי שוקי הון מעריך כי בטווח הבינוני, הדולר יוסיף להתחזק מול האירו בקצב מתון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
בנק ישראל בדילמה
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים