טחינה ירוקה
הודות לעיבוד במעבד מזון מתקבל מרקם מיוחד, שזוכה להתלהבות רבה. מתכון מנצח של טחינה ירוקה
טחינה ירוקה
שימו לב לכך שהכמות המתקבלת כאן היא גדולה ושהטחינה מאוד סמיכה. הודות לעיבוד במעבד מזון מתקבל מרקם מיוחד, שזוכה להתלהבות רבה בקרב הטועמים שלי. משתמשים כאן בפטרוזיליה ובכוסברה עם גבעוליהן.
המרכיבים לכ-2 כוסות:
1 מיכל (450 גרם) טחינה גולמית איכותית
מיץ מ-2 לימונים טריים
4 שיני שום, קלופות, שלמות
1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה ומיובשת היטב
1/2 צרור כוסברה, שטופה ומיובשת היטב
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והפלפל במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת משחה סמיכה.
- מוסיפים 4 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה) ומעבדים עד לקבלת טחינה חלקה. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או מיץ לימון. מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקרר עד להגשה.
ירוקה (צילום: אסף רונן)
טחינה ירוקה
צילום: אסף רונן
מומלצים