עוטף אותי בפרמזן: גראטן פסטה עם גבינות ודלעת
מיכל וקסמן חוגגת יום הולדת עם נשק יום הדין: תבנית של שחיתות פחמימתית עם ניחוחות גבינה מותכת - מאפה פסטה עם גבינות ודלעת, עטופה ברכות של בשמל חם ומחוזקת בענני ריקוטה טרייה
שוב הזמן הזה בשנה ושוב גדלתי בשנה, כשהפעם אני מתקרבת בצעדי ענק למספר עגול ולא פשוט בכלל. מטבעי אני בחורה פרקטית, ומאמינה גדולה בריפוי בעיסוק והשקטת מחשבות טורדניות וניצני חרדות בעזרת מעשים. לכן, כשצלצל הטלפון וע' חברתי הצעירה והנמרצת הציעה לי להצטרף לנסיעה בלתי מתוכננת ללונדון - לא חשבתי פעמיים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- תזמורת אנדלוסית של טעמים: 4 מתכוני קציצות צמחוניות
- אופים ללא גלוטן: 3 מתכונים
- ראקוט קרומפלי, פפריקש ומה שביניהם: 5 קלאסיקות הונגריות
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
סידרתי סידורים, סגרתי פינות, מילאתי את המקרר בקופסאות אוכל לבני הבית שנותרו מאחור, וביום האפל והמאובק ביותר שנראה פה מזה זמן - עליתי על מטוס והמראתי מלאת אופטימיות ומחשבות משמחות אל העיר האהובה עלי בעולם. היא, מצידה, היתה טובה אלי כמו תמיד: אוכל, שווקים, אמנות, שופינג, אנשים יפים וחזרה הביתה לפני שמספיקים למצמץ.
אומרים שלונדון קרה, אפורה וגשומה, אבל בשבועות האחרונים השמיים התל אביביים אינם מפסיקים לדמוע, וגבישי הברד שניתכים בזעם מעידים שגם הקור איננו מבוטל. תל אביב של חורף 2015 לא פראיירית בכלל.
בבית, במטבח שלי, אחרי סדרת מרקים וקדירות, החלטתי לתקוף את תוגת מזג האוויר בנשק יום הדין: תבנית של שחיתות פחמימתית עם ניחוחות גבינה שהותכה בחום התנור.
מאפה פסטה עם גבינות ודלעת
פסטה מבושלת ומסוננת עטופה ברכות קטיפתית של בשמל חם, מחוזקת בשבבי פרמזן ובענני ריקוטה טרייה. את כל אלה מקשטות קוביות קטנות, כתומות ומתוקות של דלעת. מי שרוצה להרחיב נדיבותו - יכול לזרוק פנימה גם כמה חופנים של עלי תרד חלוטים קלות במים רותחים. קצת גבינת פרמזן מגוררת מעל לטובת הפריכות השחומה שתהיה בה בסוף הבילוי בתנור. כמה חום, עונג ורכות בתבנית אחת!
המרכיבים:
1.5 חבילות פסטה קצרה מבושלת במים עם מלח, דקה פחות מהוראות היצרן ומסוננת500 גרם דלעת ללא קליפות וגרעינים, חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ או פחות, אחרת יישארו קצת קשות)
300 גרם פרמזן מגורר (מתוך הכמות כולה משאירים 1 כוס פרמזן בצד לפיזור מעל המאפה)
1 חבילה ריקוטה פרסקה של גד
1/2 כוס חלב
לבשמל:
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות גדושות קמח
1/2 ליטר חלב 3%
קורט מלח ים
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים קמח וטורפים בעזרת מטרף עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים בהדרגה חלב, וטורפים בנחישות כך שלא ייווצרו גושים. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב עד שמתחיל להסמיך. כשהבשמל במרקם של טחינה סמיכה, מורידים אותו מהאש.
- מכינים את המאפה: בקערה גדולה מערבבים פסטה, בשמל, פרמזן (משאירים בצד 1 כוס פרמזן לפיזור מעל המאפה), ריקוטה מפוררת לגושים וקוביות דלעת.
- יוצקים לתוך תבנית שתכיל את התערובת כולה. בעזרת כף יוצקים את החלב מעל תערובת הפסטה באופן אחיד. מפזרים את כוס הפרמזן שנותרה מעל המאפה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות, או עד שהמאפה שחום ופריך בחלקו העליון והבית מלא ניחוחות של גבינה צלויה.
- הגשה: חותכים לקוביות ואוכלים חם עם סלט ירוק ליד.
- לבלוג האוכל של
מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
- לכל הטורים של מיכל וקסמן