שתף קטע נבחר

 

עוד 20 עובדי כיל קיבלו מכתבי פיטורים: "הממשלה תמוטט התעשייה בנגב"

א', שעבר צנתור, הוא אחד המפוטרים: "ההנהלה יודעת שאני במצב לא טוב. ככה לשלוח מכתב?". מחר תגיע מחאת מפוטרי כיל לבאר שבע, וראש העיר מקדים ומותח ביקורת קשה על ההנהלה ועל המדינה: 'אדישות וחוסר אכפתיות. העובדים בני ערובה'

כ-20 עובדי מפעלי ים המלח קיבלו הערב (יום ב') מכתבי פיטורים לבתיהם. הפעם השליחים נתנו להם את המכתבים ביד ולא תלו אותם על הדלת. א', תושב באר שבע בן 59 נשוי ואב לשלושה, קיבל הערב את המכתב במיטתו לאחר שעבר צנתור לפני שלושה ימים.

 

"דפקו על הדלת סמוך לשמונה בערב. חתמתי להם והבנתי שזה זה. אשתי והילדים שאלו מה יהיה? אמרתי להם שזה לא צודק והוועד שלנו ידאג לנו", סיפר א', "אני עובד 37 שנים במפעל וככה מתייחסים אלינו. התחושה קשה מאוד. אני מנסה לא לחשוב על זה. בגלל המצב שלי אני ממש חלש. מנהל המתקן שלי אפילו חייג אלי כשהייתי בטיפול נמרץ, ההנהלה יודעת שאני במצב לא טוב. ככה לשלוח מכתב?".

 

 

הפגנת עובדי כיל בערד    (צילום: בראל אפרים, דוברות ההסתדרות )

הפגנת עובדי כיל בערד    (צילום: בראל אפרים, דוברות ההסתדרות )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מחאת עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח, היום בערד (צילום:  הרצל יוסף "ידיעות אחרונות") (צילום:  הרצל יוסף
מחאת עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח, היום בערד(צילום: הרצל יוסף "ידיעות אחרונות")

מחאת העובדים אתמול בדימונה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מחאת העובדים אתמול בדימונה(צילום: רועי עידן)

 

יו"ר ועד עובדי המפעל ארמונד לנקרי אמר בתגובה כי "הנהלת החברה ממשיכה לגלות את פרצופה המכוער והדורסני ושלחה היום לעוד עשרות עובדים מכתבי שימוע לפני פיטורים. אחד העובדים שקיבל מכתב נמצא בשיקום לאחר צנתור, אך הדבר לא הפריע להנהלה הדורסנית לשלוח לו את המכתב. ההתנהלות שלה לא תרתיע אותנו. אנחנו נמשיך בשביתה ונילחם בכל האמצעים העומדים לרשותנו עד לביטול כל המכתבים".

 

על רקע הפיטורים שמבקשת חברת כיל להוציא לפועל בתרכובות ברום ובמפעלי ים המלח, צפויה מחאת העובדים להגיע מחר לבאר שבע. כפי שעשו היום בערד ואתמול בדימונה, הם מתכוונים לחסום כבישים ולקיים הפגנות נגד הנהלת החברה. לקראת האירועים תקף הערב ראש העיר רוביק דנילוביץ' את מה שהוא מכנה "התנהלות חסרת אחריות" של כיל ושל ממשלת ישראל, ותלה בהן את האחריות למשבר שנוצר בשבועות האחרונים במפעלים שבנגב.

 

דנילוביץ' הוסיף שעל פי התרשמותו, אין להנהלת כימיקלים לישראל כל כוונה להגיע להבנות, ושכל רצונה לכופף את ידי הממשלה בעקבות דו"ח "ששינסקי 2".

 

דנילוביץ': "הממשלה לא מתערבת כאילו שהנושא לא נוגע לה, למרות שבידיה מניית זהב. כולם מתרחקים מהנושא הזה כמו מאש. הנהלת כיל והממשלה מתקוטטות ביניהן על חשבון תושבי הנגב. בימים אלו נדרשת מנהיגות אחראית משני הצדדים. במקום זאת אנו עדים לאדישות ולחוסר אכפתיות. אני קורא לממשלה ולכיל להפסיק ולהשתמש בעובדים כבני ערובה.

 

"במקום לשבת יחד ולמצוא פתרונות, אתם גורמים לכך שהתעשייה בנגב תתמוטט. אחרי שבשנים האחרונות הושקעו תקציבים ומשאבים רבים לפיתוח הנגב ולשדרוגו, לשינוי התדמית וליצירת איכות חיים, פוגעים ברגל גסה בכל ההישגים שלנו. כואב לי מאוד ואני קורא לכולם להתעורר, אחרת יהיה מאוחר".

 

עד כה לא התקבלה תגובת ראש הממשלה לדברים של ראש העיר דנילוביץ'.

 

הנהלת כיל מעוניינת לפטר בשנתיים הקרובות כ-450 עובדים במפעלי ים המלח וכ-270 עובדים בתרכובות ברום, או לכפות עליהם פרישה לפנסיה מוקדמת. הסיבה הרשמית היא ירידה בביקוש למוצרי החברות. על רקע החרפת העיצומים הפגינו אתמול העובדים בדימונה והיום עברה המחאה לערד. הם הפגינו וחסמו את הכיכר המרכזית בכניסה לעיר ועל מהשלטים שנשאו נכתב: "אין לכם לב".

 

אבי, אחד המפגינים אמר: "המסר שלנו הוא שנמשיך וניאבק על התנאים שלנו ועל הזכות להתפרנס בכבוד. ההנהלה רוצה לפטר עובדים כשהיא מרוויחה מיליארדים? מאיזו סיבה?".

 

ראש עיריית ערד לשעבר, טלי פלוסקוב, שמתמודדות כיום ברשימת כולנו לכנסת, אמרה: "הפיטורים בכיל הם שלב נוסף בקריסת נושא התעסוקה בנגב. מי שחושב שהמשבר ייעצר בנגב - טועה. הוא יגיע גם לגוש דן כי זו בעיה של המדינה כולה. הממשלה צריכה להפסיק להזניח את הדרום. אנשים זכאים להתפרנס בכבוד ואלחם בכל כוחי בעד הפריפריה ועבור שיפור המצב החברתי-תעסוקתי במדינה כולה".

 

מהליכוד לא נמסרה תגובה לטענות ראשי הערים עד לפרסום הכתבה.


פורסם לראשונה 23/02/2015 20:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
רוביק דנילוביץ'. "תתעוררו, אחרת יהיה מאוחר"
צילום: הרצל יוסף
מומלצים