שתף קטע נבחר

 

נשיא צרפת לקהילה היהודית: כאן זה ביתכם

על רקע התגברות האנטישמיות בצרפת, קיים ארגון הגג של הקהילות היהודיות במדינה את הכנס השנתי שבו נאם הנשיא פרנסואה הולנד, שהביע את מחויבותו אליהן. "לאנטישמים אין מקום בצרפת"

"צרפת היא ביתם של היהודים. אלו האנטישמים שאין להם מקום במדינתנו", כך הבהיר אתמול (ב') נשיא צרפת פרנסואה הולנד בכנס השנתי של ארגון הגג של הקהילות היהודיות (CRIF).

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

עוד חדשות בעולם :

אישום: בן 94 סייע לרצח 3,681 באושוויץ

אש"ף והרשות הפלסטינית אחראים לפיגועים

"כלות ג'יהאד": ברחו מאבא ואימא לדאעש

 

חודש וחצי לאחר הטבח במשרדי העיתון הסאטירי "שארלי הבדו" שבו נרצחו 12 בני אדם והטבח שביצע המחבל אמדי קוליבאלי במרכול היפר-כשר בפריז שבו נרצחו ארבעה, קרא ראש הממשלה בנימין נתניהו ליהודי צרפת לעלות לארץ. מאז מנסה צרפת לעשות כל שביכולתה להרגיע את חברי הקהילה במדינה שבה, על פי דיווחים, מרגישים היהודים חוסר ביטחון לאור גילויי האנטישמיות ההולכים וגוברים.

 

הולנד הדגיש בנאומו את מחויבותה של צרפת להגן על אזרחיה היהודים ולתמוך בהם וכן גינה את תופעת האנטישמיות המתחזקת באירופה, שלדבריו באה לידי ביטוי בעיקר ברשתות החברתיות.

חבר הפרלמנט מאיר חביב לוחץ את ידו של הנשיא הצרפתי (צילום: AP) (צילום: AP)
חבר הפרלמנט מאיר חביב לוחץ את ידו של הנשיא הצרפתי(צילום: AP)

הולנד עם ראש הממשלה הצרפתי מנואל ואלס (צילום: AP) (צילום: AP)
הולנד עם ראש הממשלה הצרפתי מנואל ואלס(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"אין דבר כזה שנאה וירטואלית אם היא מתפשטת ברחובות", אמר הולנד. "גם חברות אינטרנט גדולות צריכות לשאת באחריות למתן חופש ביטוי כה רחב שמבטא שנאה". הנשיא הצרפתי גם גינה את גילויי האלימות כלפי האזרחים המוסלמים במדינה.

 

באחרונה עלה מספר הדיווחים מצד יהודים על חוסר ביטחון בצרפת ועל גילויי אלימות כלפי הקהילה היהודית. רבים מתושבי הקהילה היהודית בצרפת, הקהילה הגדולה במדינות אירופה, מדווחים על כוונתם להגר מהמדינה עקב גילויי האלימות בחודשים האחרונים. בשנה שעברה היגרו 6,600 יהודים מצרפת לישראל.

 

על פי דו"ח האנטישמיות לשנת 2014, צרפת הוגדרה כמדינה המסוכנת ביותר ליהודים. הדו"ח צייר תמונה מדאיגה שלפיה בשנה החולפת חלה עלייה משמעותית באירועים אנטישמיים בעולם, לרבות עלייה חדה בתקיפת יהודים.

 

כבר כמה חודשים שצרפת נמצאת בכוננות מוגברת בעקבות תקיפות נגד חברי הקהילה היהודית. הכוננות הוגברה עוד יותר בעקבות מתקפות הטרור בפריז בתחילת החודש שעבר.

האבטחה תוגברה בצרפת לאחר פיגועי הטרור (צילום: MCT) (צילום: MCT)
האבטחה תוגברה בצרפת לאחר פיגועי הטרור(צילום: MCT)

כעשרת אלפים חיילים הוצבו במוסדות יהודיים לרבות בתי כנסת. בדבריו בכנס הדגיש הולנד כי גם במסגדים הוצבו חיילים וכן בבתי ספר ובמרכזי תרבות. הוא הוסיף כי הכוחות הצבאיים ימשיכו לשמור על כוננות גבוהה "ככל שיידרש".

 

מוקדם יותר אתמול החליטו ראשי הקהילה המוסלמית בצרפת להחרים את האירוע של הקהילה היהודית עקב התבטאות של יושב ראש הארגון, רוג'ר קוקירמן, שהאשים את הצעירים המוסלמים באלימות הגואה במדינה.

 

קוקירמן הציג נתונים המראים גידול באלימות כלפי יהודים במדינה, אך הדגיש כי מדובר במיעוט של מוסלמים צעירים המעורבים במקרים. קוקירמן הסביר כי השתמש במושג כדי לתאר את הטרוריסטים שביצעו את הפיגועים בפריז וגם את הפיגועים שביצע עומר אל-חוסיין, שרצח שני בני אדם בקופנהגן לפני תשעה ימים.

 

לדבריו, הסכנה בהם הייתה כרוכה בהבעת ההזדהות שלהם עם האיסלאם. ראש ה-CRIF הוסיף כי המוסלמים והיהודים נמצאים "באותה סירה" במאבקם בטרור. המועצה המוסלמית של צרפת (CFCM) כינתה את דבריו של קוקירמן "לא מבוססים" וגינתה את שימושו במונח "פשיסטים-איסלאמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נשיא צרפת פרנסואה הולנד
צילום: AP
מומלצים