שתף קטע נבחר

 

"נלחמים על הבית": מתרחבת מחאת מפוטרי הדרום

אחרי ערד, דימונה ובאר שבע, המחאה על הפיטורים בכיל תגיע מחר לאחד מעורקי התחבורה המרכזיים בדרום - צומת בית קמה. ראשי עיריות דימונה, אופקים וערד יצטרפו למפגינים. יו"ר ההסתדרות מאיים בסכסוך עבודה כללי. עובד במפעלי ים המלח: "אם ראש הממשלה לא יתעורר לא יהיה נגב יותר"

מתרחבת מחאת עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח נגד כוונת חברת כיל לפטר אותם. אחרי ההפגנות בבאר שבע היום (ג'), בערד אתמול ובדימונה שלשום, מחר יחסמו מאות עובדים את צומת בית קמה, אחד מעורקי התנועה המרכזיים בדרום במחאה על הצעד הצפוי ועל מצב התעסוקה בנגב. בהפגנה ישתתפו ראש עיריית דימונה בני ביטון, ראש עיריית אופקים איציק דנינו, ראש עיריית ערד טלי פלוסקוב וראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג'.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

במקביל שבים בהסתדרות ומאיימים להשבית את כל אזור הדרום. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב במשבר ולמנוע את הפיטורים: "חייבים להציל את דרום הארץ. אם לא ימצא פתרון למשבר עד יום חמישי, נחריף את המאבק ואכריז על סכסוך עבודה כללי בדרום הארץ. מדובר במשאבי טבע של המדינה".

 

מפגינים נגד הפיטורים בבאר שבע    (צילום: רועי עידן, דוברות ההסתדרות)

מפגינים נגד הפיטורים בבאר שבע    (צילום: רועי עידן, דוברות ההסתדרות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההפגנה בבאר שבע, היום (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ההפגנה בבאר שבע, היום(צילום: הרצל יוסף)

בתגובה נמסר מכיל: "השאלה היחידה העומדת כרגע על סדר היום היא אם כיל תאפשר לוועד העובדים הכוחני והאגרסיבי לנהל את המפעלים או שמא זוהי חובתה ואחריותה של ההנהלה להתאים את פעילות המפעלים ותפקודם לסביבה העסקית והרגולטורית המשתנה.

 

"לצערנו, הסתדרות, הוועדים וכמה פוליטיקאים במערכת בחירות מנסים לכפות על כיל מודל של העסקה לכל החיים ללא יכולת התייעלות ופיטורים, הגם שמודל כזה לא קיים עוד - לא בהסתדרות, לא בממשלה ולא בחברות הממשלתיות שפיטרו במהלך השנים האחרונות אלפי עובדים. כיל תעניק את תנאי הפרישה והפיטורים הטובים ביותר בישראל לעובדיה שיסיימו את עבודתם והיא תמשיך לנהוג באחריות ובמקצועיות בניהול מפעליה".

 

אריה מחני (61), תושב ערד שעובד עשרות שנים במפעלי ים המלח, יגיע מחר להפגנה בבית קמה. "אנחנו נלחמים על הבית", הוא אומר. "עצוב לי. נתתי את הנשמה שלי למפעל 36 שנים והיום אומרים לי לך הביתה. זה הוגן? אם ראש הממשלה לא יתעורר לא יהיה נגב יותר. לא איכפת לו. הוא ראש הממשלה של העשירים ולא של הפועלים, ולכן הוא חושב רק עליהם. אני אפסיד את מקום העבודה שלי ואת הבית בערד. אף אחד גם ככה לא רוצה לקנות את הבית שלי. אני יודע שמכתב הפיטורים בדרך, אפילו שלא קיבלתי אותו. יש להנהלה רשימות. מתי נקבל את המכתב? לא יודע".

 

יו"ר ועד מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי: "אחרי ההפגנות בדימונה, ערד ובאר שבע, אנחנו יורדים גם לבית קמה. אנחנו נגיע עד לירושלים. כל כמה דקות אני מקבל טלפון מעוד עובד שקיבל מכתב פיטורים. כולם מפוחדים ובלחץ. הם מבינים שהמאבק הזה לא ייפסק עד שההנהלה לא תבין שלא יהיו פיטורים. אנחנו מוכנים להתייעלות אבל לא לפיטורים".

 

זה מאבק בעד הנגב

היום התאספו כ-2,000 עובדים מכיל, בני משפחותיהם ותושבי באר שבע בהיכל לאמנויות הבמה בעיר, וקראו קריאות בגנות ההנהלה והממשלה. בהמשך

 

להפגנה הגיעו גם ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ' וראש עיריית דימונה בני ביטון. דנילוביץ אמר: "ניסינו להבין מה מהותו של המשבר הזה. זה לא מאבק פוליטי נגד משהו, זה מאבק בעד הנגב. אחרי 10 ימים שבהם דנו עם הבכירים ביותר בכיל ועם ראשי הוועדים - זה הרבה מעבר לפיטורים בתרכובות ברום. מדובר במלחמה, מאבק בין כיל לממשלת ישראל, אחד מתקוטט עם השני על גבם של העובדים בנגב, אבל אף אחד לא מתעורר".

 

אתמול חולקו מכתבי פיטורים לעוד כ-20 עובדים של מפעלי ים המלח, ובכל המקרים השליחים נתנו להם את המכתבים ביד ולא תלו אותם על הדלת.

 

איציק דרעי מאשקלון, שליח שהגיע לדימונה לחלק מכתבי פיטורים, הותקף על ידי אחד העובדים ופונה לבית החולים סורוקה עם שבר מורכב בעצמות הירך והאגן. הוא עבר בלילה ניתוח להשתלת פלטינות וברגים. מצבו מוגדר קל עד בינוני. העובד החשוד בתקיפה נעצר והובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מחאת העובדים, היום בבאר שבע
צילום: הרצל יוסף
מומלצים