היועמ"ש החליט: בדיקה פלילית בפרשת מעונות ראש הממשלה - רק לאחר הבחירות
המפכ"ל סבר ש"יש מקום לבדיקה" פלילית, הפרקליטות סקרה ראיות לביצוע מעשים העלולים להיות פליליים, אך היועץ המשפטי קבע כי בדיקת משטרה בפרשה תתקיים רק לאחר הבחירות. "עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות ראש הממשלה", צוין בהודעה. ח"כ רגב: "לא יעזור לאף אחד - ראש הממשלה הבא יהיה נתניהו"
מפכ"ל המשטרה סבר ש"יש מקום לבדיקה" פלילית בפרשת מעונות ראש הממשלה, הפרקליטות "סקרה מספר פרשות שהראיות שנאספו בהן עד עכשיו מעלות חשדות לביצוע מעשים העלולים לעלות לכדי עבירות פליליות", אך היועץ המשפטי קבע כי בדיקה משטרה בפרשה תתקיים רק לאחר הבחירות.
ההחלטות הקודמות של וינשטיין בעניין נתניהו:
וינשטיין לצד נתניהו: הנאום בקונגרס מותר לשידור
היועמ"ש: אין מקום לחקירה בפרשת ביביטורס
"הוחלט לנקוט בזהירות יתרה בעניין נתניהו"
היועץ המשפטי יהודה וינשטיין קיים אתמול (יום ה') דיון בן מספר שעות בלשכתו עם פרקליט המדינה וגורמי הפרקליטות ומשרד המשפטים, אשר בחנו את החומרים הנוגעים להתנהלות מעונות ראש הממשלה. הדיון התקיים בהמשך לדיונים קודמים שהתקיימו בנושא.
בהודעת משרד המשפטים נכתב: "בפני היועץ המשפטי לממשלה הונחה המלצת הפרקליטות בעניין הממצאים שעלו מדו"ח מבקר המדינה הנוגע להוצאות מעונות ראש הממשלה, שפורסם ביום 17.2.15, וכן בעניין העדויות שמסר מר מני נפתלי בימים 19.2.15, ובימים 23.2.15 ו- 26.2.15. הפרקליטות סקרה מספר פרשות שהראיות שנאספו בהן עד עכשיו מעלות חשדות לביצוע מעשים העלולים לעלות לכדי עבירות פליליות".
עוד נכתב בהודעה: "אמנם, הראיות שנאספו עד כה מלמדות על חשדות לביצוע מעשים שחומרתם אינה גבוהה יחסית (אם וככל שיוכחו), אך הפרקליטות סבורה כי עדיין, מכלול הפרשות מצדיק קיום בדיקה שבסיומה יוחלט אם יש מקום לפתיחת חקירה פלילית. כאן המקום לציין כי בחומר שנאסף עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות של ראש הממשלה עצמו במעשים האמורים. בתום הישיבה החליט היועץ המשפטי לממשלה לאמץ את עמדת הפרקליטות".
ממשרד המשפטים נמסר כי החומר "שהועבר ממבקר המדינה יועבר למשטרה על מנת שתלמד אותו ותוכל לנהל בהמשך לכך את הבדיקה הנדרשת על בסיס חומר זה וכן על בסיסו של החומר שכבר נמצא בידי המשטרה. בהתאם להמלצת הפרקליטות, ובתיאום עם ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, הנחה היועץ המשפטי כי הבדיקה תתקיים בעיקרה לאחר מועד הבחירות. בבסיס החלטה זו עומדים כמה טעמים:
"המידע שנאסף עד כה ידוע בעיקרו לציבור בעקבות פרסום דו"ח המבקר ופרסומים נוספים שפורסמו בעת האחרונה ונדון בהרחבה במסגרת שיח ציבורי שהתנהל בנושא. הזמן הקצר שנותר עד לבחירות לא יאפשר לסיים את הבדיקה ולהגיע למיצוי הנושא לפני מועד הבחירות ועל כן ממילא לא ניתן יהיה להניח בפני הציבור ממצאים בדוקים ובהירים באשר לקיומם של היבטים פליליים בנושאים שייבדקו, ככל שיימצאו כאלה. בנוסף, כאמור, מדובר בחשדות לביצוע מעשים שחומרתם אינה גבוהה יחסית".
עוד נכתב כי "מטבע הדברים, ככל שמועד הבחירות קרב, יש לנהוג במשנה זהירות בהקשר זה. לכך יש להוסיף כי כאמור, בחומר שנאסף עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות של ראש הממשלה עצמו במעשים האמורים. ראש אגף החקירות והמודיעין הטיל על ראש יחידת להב 433 לבצע את הבדיקה והנחה אותו לבצעה בהתאם למתווה שסוכם".
מקור בכיר במערכת אכיפת החוק אמר שלשום שבמוקד הפרשה יעמדו עדויות וראיות שמהן עולה לכאורה כי בני הזוג נתניהו או אנשים מטעמם הציגו חובות פרטיים לנותני שירותים בביתם בקיסריה, כאילו היו קשורים למעון הרשמי בירושלים - והמדינה שילמה במקומם.
אחד הנחקרים המרכזיים, צפוי להיות סמנכ"ל משרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, וגם אנשי צוותו יתוחקרו. אנשי הפרקליטות המטפלים בפרשה סברו כי רק באמצעות זימון עדים באזהרה וחקירתם ניתן יהיה לראות את התמונה כולה: אם יש אחריות פלילית ולמי.
על פי מידע שהועבר ממשרד מבקר המדינה, מעדויותיו במשטרה של מני נפתלי ומעדויות נוספות שהצטברו בשבועיים האחרונים עולה תמונה שחלקה עלול להיות פלילי. החלק המסובך ביותר הוא העסקתו של החשמלאי אבי פחימה, שעל הבעייתיות שלה הצביע דו"ח מבקר המדינה. לפי הדו"ח, פחימה נשכר לבצע עבודות חשמל בבית בקיסריה בניגוד לנהלים ואף שהדבר נאסר במפורש בשל קרבתו למשפחת נתניהו, וזאת תוך יצירת "מצג מטעה": הסכם נערך עם קבלן אחר - שלאחר מכן שכר אותו כקבלן משנה.
פחימה הגיש חשבוניות על עבודה בשבתות וביום כיפור ויש חשד כי לא עבד באותם זמנים בפועל וכי התשלום ניתן לו על עבודות קודמות עבור המשפחה. בנוסף, השבוע נחשף בתוכנית "עובדה" כי המדינה מימנה עבודות שיפוץ בבית בקיסריה של ליקויים אשר התגלו לפני שנתניהו נבחר לראשות הממשלה.
מקור במערכת האכיפה הבהיר שלשום כי ייתכן שחלק מהממצאים - כמו פרשת הבקבוקים ואפילו פרשת רהיטי הגן - מצויים בין השדה האתי לבין השדה הפלילי, אך פרשה זו נמצאת בתחום הפלילי. "העדויות מציגות לכאורה שיטה עבריינית, ואין מנוס מלבדוק אותה. זו הצטברות שלא ניתן להתעלם ממנה", אמר.
גורם בכיר במשטרה הדגיש ביום רביעי שעל היועץ להזדרז בהחלטתו כדי למנוע ניסיונות לשבש את החקירה, למשל באמצעות "טיפול" במסמכי התשלום לספקים פרטיים או תיאום גרסאות.
עובדים במשרד ראש הממשלה תהו שלשום בשיחה עם "ידיעות אחרונות" על פרק הזמן שחלף עד קבלת ההחלטה: "הדברים מופיעים בעדויות של מני נפתלי, בדו"ח מבקר המדינה ובתחקיר 'עובדה'. למה מחכים? נראה כאילו מושכים זמן כדי לאפשר למי שעסק בנושא לנסות לנקות את כל הלכלוך".
הגורמים הזכירו כי רק לפני חודש אסר היועץ המשפטי לממשלה על סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, להגיע למשרד מחשש שתשבש את החקירה שבה היא מעורבת ותעלים מסמכים קריטיים. "מי כמו וינשטיין יודע שכל שיהוי גורם לזיהום החקירה", ציינו.
ח"כ מירי רגב אמרה בתגובה: "אני שמחה שהאמת יוצאת לאור וכל מה שקורה סביב נתניהו ואישתו מוכיח כי יש רדיפה אישית סביב הזוג הזה. לא יעזור לאף אחד, ראש הממשלה הבא יהיה נתניהו".