חברת החשמל: 400 עובדים יפרשו מרצון
במסגרת הסכם שחתמה אמש הנהלת החברה עם ארגון העובדים וההסתדרות, בין 400 ל-440 עובדים יפרשו במהלך השנה הקרובה לפנסיה מוקדמת. העלות המוערכת של הפיצויים שתשלם חברת החשמל לעובדיה מגיעה לכ-660 מיליון שקל
הנהלת חברת החשמל חתמה אמש על הסכם עם ארגון העובדים וההסתדרות , שיסדיר את פרישתם של למעלה מ-400 עובדים שגילם מעל 60 שנה. ההסדר נחתם לאחר חודשים של משא ומתן בין העובדים להנהלת החברה, ובעקבות כישלון המגעים בין החברה לבין משרד אוצר על יישום רפורמה. כישלון שחייב את החברה למצוא דרכים לצמצם עלויות במסגרת המבנה הנוכחי שלה.
כתבות נוספות בנושא חברת החשמל:
- שביתה בחברת חשמל: עבודה במתכונת שבת
- אבסורד בחב' החשמל: המבקר יקבל מהמבוקר
- ביה"ד לעבודה הקפיא את הקיצוצים בחברת החשמל
על פי ההסכם יצאו בין 400 ל-440 עובדים בחברה במהלך השנה הקרובה לפנסיה מוקדמת, זאת בנוסף לכ-200 עובדים שיגיעו לגיל פנסיה. בנוסף, תבטל החברה 200 תקנים ותקפיא 200 תקנים נוספים על מנת לצמצם את עלויות השכר שלה.
בתמורה להסכמת העובדים לצעדים אלה, הסכימה הנהלת החברה לקלוט 190 עובדים ארעיים להעסקה ישירה. עובדים אלה הם עובדים מקצועיים, בפרט בתחום הבינוי והפרויקטים, שמועסקים בחוזים קצובים לתקופות של 3-5 שנים, שבסופן הם מפוטרים ולעתים מועסקים מחדש.
הערכה: ההוצאה על הפיצויים תחזור תוך 4 שנים
כמו כן הסכימה ההנהלה להעניק לכל עובד שיפוטר פיצוי בגובה של משכורת חודשית אחת בגין כל שנה שנותרה לו עד גיל הפרישה החוקי. זאת, בנוסף לפיצויים הקבועים בחוק בגובה של משכורת אחת בגין כל שנה שעבד. העלות המוערכת של הפיצויים שתשלם חברת החשמל לעובדיה מגיעה לכ-660 מיליון שקל ובהנהלת החברה מעריכים כי החיסכון בהוצאות השכר שיביא ההסכם יחזיר את ההוצאה על פיצויים תוך 4 שנים.
המגעים בין העובדים להנהלה, שהביאו לחתימת ההסכם, החלו לאחר שהמשא ומתן בין האוצר לחברת החשמל על רפורמה במשק החשמל עלה על שרטון, לפני כשנה. במסגרת הרפורמה, הייתה אמורה חברת החשמל להגיע להסכמות עם הממשלה על שורה של צעדים שהיו מחזקים את חוסנה הפיננסי, כמו הנפקת מניות, פרישת עובדים ומכירת תחנות כוח.
המשא ומתן כשל בסופו של דבר וההסכמים שאליהם הגיעו פקידי האוצר ונציגי הנהלת החברה ועובדיה לא אושרו על ידי שר האוצר דאז, יאיר לפיד. כתוצאה מכך, נאלצה החברה לעבור לאפיק פנימי, שבו מקיימת הנהלת החברה משא ומתן מול עובדיה על פרישת עובדים, על מתן להפחית את הוצאות השכר בחברה, ששקועה בחובות של למעלה מ-70 מיליארד שקל.
ההסכם שהושג כעת טעון גם הוא את אישורם של הממונה על השכר ומנהל רשות החברות במשרד האוצר.